Hrvatski Fokus
Hrvatska

Na rodnoj ideologiji HDZ pada ili prolazi

HDZ između kršćanske demokracije i sotonizma

 
 
Giljotina je spremna. Počela je Plenkovićeva revolucija u RH: nametanje Istanbulske konvencije koja sadrži rodnu ideologiju. Ona mijenja definiciju čovjeka kao muškarca i žene te obitelji koja nastaje udruživanjem muškarca i žene. Ruši se osnovna stanica i temeljna institucija društva, a s njima i stari stoljetni poredak. Radi se o svjetskoj revoluciji koja se ostvaruje u etapama na različitim područjima društvenog života i geografskim širinama. Ona ne donosi pojedincima i narodima slobodu i boljitak, nego zarobljenost duha, ropstvo i kolonijalizam.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/lucifer_and_belial_genderbender_by_yuukikoala-dbrcjdt.png
Papa Franjo rodnu ideologiju prepoznaje kao ideološku kolonizaciju: “U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi, u nekim azijskim zemljama, postoje prave ideološke kolonizacije. I jedna od tih – kažem to jasno s ‘imenom i prezimenom’ – je rodna ideologija! Danas se djecu – djecu! – u školi tome uči: da svatko može birati svoj spol… To su ideološke kolonizacije, koje podržavaju i vrlo utjecajne zemlje. I to je užasno. Bog je stvorio muškarca i ženu. Bog je stvorio svijet takvim-i-takvim, a mi činimo protivno.” Susret s poljskim biskupima, Krakov 27. srpnja 2016.(1) Dakle, papa Franjo kaže da je rodna ideologija samo jedna od  ideoloških kolonizacija.
 
Iako Istanbulska konvencija sadrži rodnu ideologiju, Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade RH, pokušava  nametnuti njeno usvajanje u Saboru. On ne želi vidjeti da revolucionarno nastupanje rodne ideologije iza sebe ostavlja žrtve: „Brendan Eich bio je jedan od osnivača Mozilla Foundationa i dugogodišnji tehnički direktor Mozille. Također je bio briljantni softverski inženjer, izumitelj programskog jezika JavaScript iz vremena dok je još radio za Netscape. Eich je bio prisiljen dati ostavku nakon samo deset dana na čelu kompanije.“ Njegova krivica se sastojala u tomu što je „privatno donirao tisuću dolara udruzi koja je izglasavanjem ustavnog amandmana na kalifornijskom referendumu željela definirati brak kao zajednicu žene i muškarca i spriječiti legalizaciju gay 'braka' u toj državi.
 
Povrh toga, isplivao je još jedan njegov 'grijeh' iz prošlosti – bio je jedan od donatora kampanje republikanskog kandidata Pata Buchanana koji se oštro suprotstavljao gay 'braku'.“(2) Na Sveučilištu u Indiani student Lake Inegle je suspendiran s predavanja zato što je obrazlagao da postoje sam dva spola. Suspendiran je usprkos tomu što se pozivao na činjenicu da je biologija kao znanost utvrdila da postoje samo dva spola.(3) U američkoj saveznoj državi Ohio roditelji nisu podržavali kćerinu 'transrodnost' pa su izgubili skrb nad djetetom.
Odbili su je zvati muškim imenom i nisu odobrili hormonsku terapiju koju su na temelju razgovora s liječnicima, vlastitog istraživanja i opažanja ocijenili štetnom za zdravlje svog djeteta. Izgubili su skrb nad djetetom usprkos činjenici da je njihovo mišljenje u skladu sa stavom Američkog udruženja pedijatara koje je istaknulo štetnost i etičku upitnost davanja hormonske terapije djeci koja izražavaju nesigurnost oko svoje spolnosti.(4)
 
Prema mišljenju pape Franje rodna ideologija nije samo ideološka kolonizacija, nego je i protivna naravnom zakonu: “Otac iz Francuske nedavno mi je ispričao kako je za stolom razgovarao sa svojim djetetom… Pitao je dječaka što želi biti kada odraste i ovaj mu je odgovorio: Djevojka. Otac je shvatio kako djecu u školi uče rodnu teoriju. To je protiv naravnog zakona. Jedno je kada osoba ima tu sklonost ili čak ima operaciju spola. Ali, nešto je drugo kada djecu u školi tome uče kako bi promijenili njihov mentalitet. I to je za mene ideološka kolonizacija.” Tiskovna konferencija na povratku iz Gruzije i Azerbajdžana, listopad 2016.(1) „Biskup Laun u svom eseju piše kako je papa Franjo rekao da je rodna ideologija demonska… On se sam složio s mišljenjem pape Franje o rodnoj ideologiji te i on tvrdi kako takva ideologija vodi do uništenja čovjeka.“(5) Treba li nas čuditi da poglavar Katoličke Crkve, papa Franjo, rodnu ideologiju naziva demonskom.
 
Njemačka publicistica i sociologinja Gabriele Kuby u svojoj knjizi "Svjetska seksualna revolucija – Uništenje slobode u ime slobode" određuje rodnu ideologiju kao jednu od ideoloških preteča seksualne revolucije. Nju ne čudi nazivanje ove ideologije demonskom jer se slaže kako je to „najdublja moguća pobuna protiv Boga“.(5) Kako stvari za sada stoje, bez obzira na izjave pojedinih članova HDZ-a da u Saboru ne će glasovati za usvajanje Istanbulske konvencije, ona i u njoj sadržana rodna ideologija u idu na usvajanje u Sabor pod njihovom stranačkom zastavom i bit će usvojena uz pomoć oporbe. Zato ne-glasovanje pojedinih saborskih zastupnika iz redova HDZ-a nije dovoljan otpor usvajanju rodne ideologije sadržane u Istanbulskoj konvenciji.
 
Ono se ne smije pretvoriti u  pilatovsko pranje ruku koje će biti prikazano kao izraz širine i demokratičnosti stranke, jer to i nije. Hrvatska demokratska zajednica se kao cjelina treba odlučiti između kršćanske demokracije, na koju se poziva, i „demonske“ rodne ideologije sadržane u Istanbulskoj konvenciji. Ovo izjašnjavanje treba uslijediti prije stavljanja ove Konvencije na dnevni red Sabora.
 
Bilješke:
 
1)     https://www.bitno.net/vjera/formacija/izjave-papa-franjo-rodna-ideologija/
2)     http://zdravstveniodgoj.com/news/lov-na-heretika-slucaj-mozilla
3)     https://narod.hr/svijet/student-izbacen-s-predavanja-krscanstvu-religijskim-studijima-argumentirao-da-postoje-dva-spola
4)     https://narod.hr/svijet/roditelji-izgubili-roditeljsku-skrb-jer-nisu-podrzavali-kcerinu-transrodnost
5)     https://narod.hr/kultura/papa-franjo-svog-prethodnika-protivi-se-rodnoj-ideologiji-naziva-ju-demonskom
 

Vlatko Ljubičić

Povezane objave

Klasični nokaut

HF

Genetsko naslijeđe i osvete nakon ratova

HF

Imenujte novu radnu skupinu

HF

Okanite se zapadnog Balkana!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više