Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Nasilje je europskim političkim elitama u krvi

EU bi uhitio i Wilsona da je živ i dođe u zemlje EU-a

 
 
Da uskrsne davnašnji američki predsjednik Woodrow Wilson i dođe u Europu, gdje su ga nekad raširenih ruku dočekivali mali marodi jer je zagovarao njihovo pravo na samoodređenje i neovisnost, bio bi – uhićen. Uhitile bi ga današnje vlasti zemalja EU-a koje su iz povijesti naslijedile velikodržavlje, hegemoniju i nasilje nad mnogim narodima u Europi i širom svijeta. Uhitile bi ga kao što su Nijemci uhitili bivšeg čelnika Katalonije Carlesa Puigdemonta.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/Presidentwoodrowwilson-1024x643.jpeg
Woodrow Wilson
 
Ta španjolska pokrajina ima baš sve uvjete za državnu samostalnost – svoju nacionalnu posebnost, volju naroda izraženu i na referendumu i na izborima, respektabilnu povijest moćne europske države, jezik i kulturu, razvijeno gospodarstvo i svjetski ugled. I u svojim se težnjama ne služi nasiljem kao što se u obuzdavanju tih težnji služi Madrid a sada i cijela Europska unija.
 
Nasilje je europskim političkim elitama u krvi, u genima, u tradiciji, i u njemu se ne razlikuju od najvećih despota i zločinaca u europskoj povijesti. Htjele ili ne htjele, te su elite bile prisiljene priznati samostalnost Hrvatske da bi je potom opljačkale, ali je uskraćuju Kataloniji jer je već pljačka Madrid.
 

Milan Ivkošić, Večernji list, https://www.vecernji.hr/premium/milan-ivkosic-istanbulska-konvencija-partizani-josip-paladino-1236303

Povezane objave

Što više proučavamo izvješće iz 1974. Henryja Kissingera, to…

hrvatski-fokus

Ruski utjecaj na Srednjem istoku

HF

Pax Romana i Pax Americana

HF

Prokazana Erdoğanova igra

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više