Hrvatski Fokus
Gledišta

Tko o čemu – HNS o pluralnosti!

Hoće li predsjednik Vlade Plenković popustiti HNS-u i žrtvovati naš odgojno obrazovni sustav?

 
 
HNS ponovno javnosti pokušava prodati jeftin trik. „Gospodin Glunčić je protiv reforme obrazovanja“ – kaže HNS, iako javnost zna da se doc. dr. sc. Matko Glunčić još prije tri godine sam javio u Stručnu radnu skupinu te time jasno pokazao da osobno želi kvalitetnu reformu obrazovanja. Ono što HNS ne može ili ne želi shvatiti je da mnogi ljudi žele reformu ali ne ovako nekvalitetnu kakvu forsira HNS.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/DSC_9269.JPG
Od "pluralnosti" do demagogije
 
HNS po obrascu od prije 50 godina „tko je protiv komunističke partije, taj je protiv napretka“ i danas sve stručnjake koji kritički ukazuju na manjkavosti kurikulne reforme pokušava smjestiti u XIX. stoljeće. Tako HNS vidi i stranku Hrast. Nažalost po HNS, upravo stranke poput Hrasta, koje zagovaraju suverenističku politiku, postižu danas, u XXI. stoljeću veliki rast popularnosti u Europi i svijetu, dok stranke poput HNS-a bilježe veliki pad u izbornim rezultatima.
 
Vrhunac HNS-ovih floskula je u njihovom pozivu na „pluralizam u prenošenju odgojno obrazovnih sadržaja“. Zna li itko ijedan potez HNS-a koji bi ukazao na realizaciju tog pluralizma u odgojno obrazovnom sustavu? Jedini slučaj u kojem se govorilo o tom pluralizmu bio je prijedlog Hrasta da se u zdravstvenom i građanskom odgoju omogući izbor između različitih programa kako bi se izbjegle nepotrebne svađe i konačno djeci omogućili ti potrebni programi. Naravno, HNS je bio oštro protiv tog prijedloga i protiv pluralizma. No, u svemu tome nije važan HNS. Važno je jedino hoće li predsjednik Vlade Plenković popustiti HNS-u i žrtvovati naš odgojno obrazovni sustav kako bi HNS pred svojim biračima opravdao neprincipijelan ulazak u koaliciju s HDZ-om.
 

Predsjedništvo stranke HRAST – pokret za uspješnu Hrvatsku

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Izostala diplomatska nota

HF

Stolci su letjeli (i) zbog Branimira Glavaša

HF

Goran i Furio prikrivaju zločine

HF

Srpska strategija etničkog čišćenja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više