Hrvatski Fokus
Gledišta

Opasan sudski presedan

Poništena je moja oslobađajuća presuda u svezi pozdrava Za Dom!

 
 
Poništena je moja oslobađajuća presuda a u svezi pozdrava Za Dom! Poništio ju je Visoki prekršajni sud i vratio na ponovno suđenje. Pažljivo pročitajte tekst obrazloženja. Po meni predstavlja opasan presedan tumačenja stvarnosti i otvara sudovima mogućnost suđenja, ne kako piše u zakonu, nego kako se „može“ – dakle svatko može na svoju stranu zamisliti što hoće.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/04/shutterstock_192005648-660x330.jpg
Naime, sud piše: „…može se podvesti pod izvođenje teksta na javnom mjestu čiji sadržaj predstavlja…“ Tako se znači može tumačiti svaka naša riječ izgovorena javno jer nema te riječi koja nije negdje u nekoj knjizi napisana. Ja nisam čitao nikakav tekst. Na legalno prijavljenom političkom skupu, govorio sam u ime jedne skupine hrvatskih domoljuba, hrvatskih dragovoljaca Domovinskog obrambenog rata i u ime jedne skupine svojih političkih istomišljenika.
 
Interesantno je i tumačenje pozdrava Za Dom. Sud priznaje da je službeni pozdrav bio: „Za dom i poglavnik spremni“, ali da su skraćeni oblici pozdrava: „Za dom spremni ili Za dom“. Temeljem čega je to zaključio o skraćenim oblicima? Tako možemo zaključiti da NDH znači: Novinarsko društvo Hrvatske ili Nezavisni dragovoljci Hrvatske ili… Ako ovo izgubim na sudu, jadna li je onda Hrvatska.
Mir i dobro! Božji blagoslov! S poštovanjem!
 

Krešimir Mihajlović, prof.

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Kroatocid u Lisinskom 2018.

HF

“Antifašistička” diktatura = Plenkovićeva diktatura

HF

Neka predsjednik Sabora odgovori na ova pitanja!

HF

Prosvjedom do neposredne demokracije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...