Hrvatski Fokus
Uvodnik

U politiku sam ušao »čistih ruku«…!

Novi, opasni referendumski manevar Željke Markić

 
 
• Protekli tjedan obilježen je novim manevrom proizvođača velikoga ništa. Predsjednik Vlade HDZ-a Andrej Plenković jedne je večeri okupio stranačke istomišljenike i prijatelje i očitao im lekciju kako to da su se neki od njih drznuli mu se suprotstaviti u Saboru glasujući protiv nametnute nam Istanbulske konvencije. Zašto spominjem taj podatak koji nije izišao nigdje u medijima? Zato da napokon shvatimo kako su neki Hrvati u stanju u danu više puta promijeniti mišljenje samo kako bi sačuvali svoju političku i svaku drugu funkciju. Plenković je jedan od njih. Njemu vjera, čast, domoljublje i poštenje ne igraju ulogu, a to što govori kako je u politiku ušao »čistih ruku« je isto kao kada vam sugovornik nakon podužeg vremena kaže: »A, sad, iskreno da ti kažem…!« Znači, sve dosad vam je lagao.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/veroljub-arsic-1.jpg
Veroljub Arsić
 
• Još da se vratimo posjetu saborske delegacije Beogradu. Podsjetimo, delegaciju su sačinjavali Gordan Jandroković, Milorad Pupovac, Anka Mrak Taritaš, Domagoj Ivan Milošević i Željko Raguž. Jandroković je išao jer su ga poslali, dok su uloge ostaloj četvorici bile drukčije raspoređene. Pupovac je nezaobilazan, jer najbolje poznaje Beograd, u kojem mu žive burazeri Slobodan i Mladen i njihova porodica. Mrak Taritaš su poveli da se uvjeri kako u Srbiji i ona, bez obzira kakva jest, može postati ustašica. Raguž je izvan konkurencije, jer kao Hrvat iz BiH nema pravo glasa niti u Hrvatskoj, a kamoli u Srbiji. Najinteresantniji je Milošević, koji potječe iz stare hrvatske loze s višestoljetnim pedigreom. Istina, prezime mu je "problematično", ali kod Miloševića hrvatstvo i pripadnost katoličkoj vjeri nikada nije bilo sporno. Kako sam s njegovim nedavno preminulim ocem bio u višegodišnjim prijateljskim odnosima, ne znam kako bi sin Domagoj ocu Radenku Miloševiću objasnio glasovanje u Saboru za Istanbulsku konvenciju, pa i po cijenu političke karijere i tantijema koje iz toga slijede. Eh, moj, Bože!
 
• U beogradskoj skupštini Vojislav Šešelj svima, koji mu se imalo pokušaju suprotstaviti, kaže da j… ustašku majku. Svima osim Veroljubu Arsiću iz Požarevca, koji je njegovo dete iz četničke Radikalne stranke. Nas bi više od Šešelja trebao brinuti taj Arsić, koji je u stanju satima predsjedavati i ne uočiti stalne Šešeljeve napade, psovke i vrijeđanja. I to je ta prava, suvremema Srbija. Šešeljeva, ali i Arsićeva.
 
• Za zabranu ulaska Aleksandra Vulina u Hrvatsku bilo je razloga još prije nekoliko godina kada je dolazio i vrijeđao Hrvate i Hrvatsku širenjem velikosrpskih i četničkih laži, poput onih o desetinama i stotinama tisuća ubijenih Srba u jasenovačkom logoru ili o 40 tisuća u također izmišljenom logoru u Jadovnu kod Gospića u kojemu nikada nitko nije stradao, a kamoli bio ubijen. Osim Vulina, zbog istih laži, trebalo bi odmah zabraniti ulazak u Hrvatsku Amfilohiju Risti Radoviću i patrijarhu Irineju Miroslavu Gavriloviću, koji je prije neki dan posvetio velikosrpski "Hram Svetog proroka Ilije" u Mlaki kod Jasenovca. I ne samo da treba Irineju Risti zabraniti ulazak u Hrvatsku, nego treba srušiti ovaj lažni tzv. hram, koji nema nikakve povijesne utemeljenosti, već mu je jedini cilj širenje velikosrpstva putem tzv. pravoslavlja. A kako znamo da Srb(janc)i nisu religiozni, jer im je vjera srpstvo, onda ne treba biti jako pametan pa to shvatiti. A srbijanska protumjera i proglašenjem nepoželjenom osobom generala Hrvatske vojske Damira Krstičevića je politička smicalica koja ponajvećma ide na ruku hrvatskoj političkoj eliti.
 
• Kolumnist Večernjega lista Davor Ivanković javno se založio da se obilježavanje bleiburške komemoracije iz Bleiburga premjesti u Hrvatsku. Nije rekao gdje bi bilo najbolje mjesto, ali prema njegovoj najavi navjerojatnije negdje na Velebitu, spačvanskim šumama, Kopačkom ritu ili na nekom pustom otoku. »Održavanje komemoracije u Austriji imalo je logike u vrijeme nedemokratske Jugoslavije, ali sada je na Hrvatskoj da to učini bez straha i kompleksa«, lukavo nas pokušava prevariti Ivanković. To je na tragu Ivanke Tome i sličnih režimskih novinara koji za Judine škude uvjeravaju Hrvate kako je spas u 'velikoj koaliciji' SDP-a i HDZ-a, ili onih koji bi rušili konkordat između Hrvatske i Svete Stolice. Preseljenje komemoracije iz mjesta pokolja Hrvata od strane partizana, i stradanja i prijevare od strane Engleza, je isti trik kao i kod premještanja Zida boli u zavjetrinu Mirogoja da ga nitko više nikada ne vidi, a kamoli se na njega podsjeti.
 
• Ne poznajem Željku Markić. Jedini kontakt s njom imao sam putem društvenih mreža i tom prilikom pokazala se poput bezobzirnih političara: neumoljiva i čvrsta u svome stavu. Mnoge sam njezine poglede na život djelomice smatrao i svojim, ali sada više ne. Njezina ambicioznost postaje opasna. Kako drukčije protumačiti njezinu prijevaru u obliku referenduma; najprije protiv Istanbulske konvencije koju nam je nasilnim putem za neko vrijeme ozakonio Andrej Plenković (pozitivno), a nakon toga preko noći ubacivanje referenduma o izbornom zakonu i zapostavljanje referenduma protiv opasne konvencije (negativno). Naime, najprije su Željka i njezini poslušnici u ime predstavnika inicijative "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije" pozvali građane na referendum protiv Istanbulske konvencije, a onda preko noći na "izjašnjavanje o raspisivanju referenduma o izmjeni izbornog sustava kojim žele omogućiti preferencijalno glasovanje bez cenzusa, dopisno ili elektroničko glasovanje za državljane izvan Hrvatske te ograničavanje glasovanja predstavnicima nacionalnih manjina o ključnim temama poput proračuna", a onda obznanili kako odustaju od Istanbulske konvencije! Spajanje referenduma o Istanbulskoj konvenciji s novim izbornim zakonom, što je najprije bilo najavljeno od strane Željkinih pomoćnica, opasnije je od postojećega stanja, dok je odustajanje od referenduma o Istanbulskoj konvenciji prijevara nad prijevarama. Tim činom Željka Markić, i, očito, klimavci oko nje, čine veliku štetu svima nama u borbi za prave ciljeve. Ostaje pitanje, je li namjerno?! Sličnu su nepotrebnu zbrku neke druge muške Željke izazvali oko uvedbe pozdrava Za Dom spremni! u Hrvatsku vojsku upravo u vrijeme predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović u cilju pobjede nad Ivom Josipovićem.
 
• Nakon što su neki režimski novinari pripremili teren za 'veliku koaliciju Partije i ostrašćenog HDZ-a, oglasio se predsjednik SDP-a Davor Bernardić i rekao kako on tobože ne pristaje. Ako javno ne pristaje na 'veliku koaliciju', nedorečeni nominalno prvi čovjek SDP-a koji njome ne vlada, također udara po Katoličkoj Crkvi i zaziva reviziju ugovora između Hrvatske i Svete Stolice. Niti Bero zna što i kako se to radi, niti ga to zanima. Kako su travanj i svibanj najopasniji mjeseci laži protiv hrvatske nezavisnosti – lažni jasenovački popis žrtava, izmišljanje logora u Jadovnom kod Gospića, slavljenje svibanjskih pokolja Hrvata koncem Drugoga svjetskog, napadi na Bleiburg i žrtve Križnoga puta… – svatko onaj koji ne voli Hrvatsku ta dva mjeseca odrađuje svoju protuhrvatsku rolu. I ne ide im loše. Ti rušitelji i negatori svega hrvatskoga nikada nisu bili toliko medijski jaki kao danas u vrijeme vladavine Andreja Plenkovića.
 
• Ministar rada i mirovinskog sustav Marko Pavić istaknuo je u četvrtak na sjednici Vlade da su isplate mirovina temeljem štednje u obveznim mirovinskim fondovima apsolutno sigurne te da fondovi nisu ugroženi vezano uz izloženost dionicama Agrokora. Drugim riječima, crno nam se piše, jer kada političari da je nešto sigurno, tada je sigurno da nije sigurno.
https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//%C4%8Clanovi%20Vlade/4%20%C4%8Clanovi%20Vlade%20-%2014%20Vlada%20RH/Ministar_Pavic.jpg
Marko Pavić
 
• Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak prije tri godine prijetio je hrvatskom članu Uprave NE Krško Hrvoju Perhariću. Vrdoljak je u to vrijeme bio ministar gospodarstva i nije mu nitko ništa mogao. Perharić ga je optužio u studenome 2017. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu i tek sada je optužnica prihvaćena. I taj i takav Vrdoljak je partner u Vladi Andreja Plenkovića.
 
• Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora Boris Miletić u razgovoru za Hinu rekao je kako hrvatski vojni zrakoplovi ne će u Istru. Njegov je to odgovor na najavu kako će se bivši vojni aerodrom kraj Pule ponovno aktivirati. »Uspjeli smo riješiti taj problem nakon sastanka koji smo župan Flego i ja održali s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Krstičevićem na kojem nam je jasno i decidirano rečeno da se vojni borbeni zrakoplovi ne će vratiti u Pulu. Militarizacija Pule i Istre nije opcija i mi ćemo se boriti protiv toga na sve moguće načine«, čime je bačena rukavica svima nama, a prije svega Andreju Plenkoviću i Kolindi Grabar-Kitarović. A i ostaje pitanje tko je ovlastio ministra obrane Damira Krstičevića da obeća Miletiću da hrvatski vojni zrakoplovi ne smiju u Istru?
 
• Poraz od Dinama u nedjelju ponovno je potvrdio kako Splitom i Hajdukom vladaju neki čudni ljudi. Na stadionu i dalje se bacaju baklje, bengalke, dimne bombe, trgaju stolice i bacaju na teren, bacaju upaljače, topovski udari…, a po Splitu se tuku vlastiti igrači-stranci. Kazne stižu sa svih strana. Otjeran je Osječanin predsjednik Ivo Kos, na redu je drugi rođeni Osječanin, trener Željko Kopić… Još prije neku godinu iz Splita je otjerano Ožujsko pivo. Ne pije se niti Karlovačko, ono se pretvorilo u Hajdučko! Mnogi me uvjeravaju kako to nije rasizam i kako se može naći drugih hrvatskih piva po splitskoj periferiji. Iz iskustva znam da ga nema i da ga ugostitelji ne smiju naručivati, bojeći se onih koji bacaju bengalke na stadionu i onih koji tuku strane nogometaše po gradu. Oni koji ne vide problem rekli bi da je šteta što na čelu kluba nije neki novi Tito Kirigin! To je onaj koji je znao kako se vlada – pištoljem!
 
• I Slovenija ima svoje Srbe. Predvodi ih izvjesni Saša Gajić, predsjednik Socijalne stranke Srba Slovenije – SSSS – (slov. "Socialna stranka Srbov Slovenije"), a potpredsjednik je Igor Mitić. Obojica tvrde da u Sloveniji živi preko 218.000 Srba i traže manjinski status. »Tražimo ista prava koja slovenska manjina ima u Srbiji i Bosni i Hercegovini«, prijeti Gajić. Koliko je točno jaka njihova stranka vidjet će se na skorim izborima. Očito su jači nego hrvatski Srbi, jer u nazivu stranke imaju četiri 'S', dok naši tek – tri 'S'. Na izbore idu u četiri grada, Ljubljani, Kranju, Celju i Mariboru.
 
Alenka Šelih, slovenska akademkinja i profesorica za kazeno pravo i kriminologijo ljubljanskoga Pravnog fakulteta, u razgovoru za Delo o uhićenju katalonskoga čelnika Carlesa Puidgemonta u Njemačkoj je ustvrdila ovo: »Njemački sud je provjerio opis kaznenog djela Carlesa Puidgemonta, kakav je u španjolskom kaznenom zakonu, i kakav je u Njemačkoj, i zaključio da nema uvjeta za kazneno djelo. To je svakako veliki udarac za španjolsko pravosuđe. Znači, da nalog za uhićenje u tom dijelu nije opravdan. Zato je predaja Puidgemonta vrlo upitna.« (https://www.delo.si/sobotna/nemci-niso-dovolili-predaje-puigdemonta-to-je-velik-udarec-za-spansko-pravosodje.html) Hvala Bogu! Na pomolu je pobjeda demokracije, a kraj španjolske diktature u Kataloniji. U suprotnome – kada bi Nijemci isporučili Puidgemonta, bilo bi to jako loše. Ne samo za Kataloniju, nego i na primisao kako se Angela Merkel 2018. nije daleko odmakla od Adolfa Hitlera, koji je od 1936. do 1939. bio "najzaslužniji" za gušenje demokracije i slobode u ondašnjoj također naprednoj i bogatijoj Kataloniji.
 
• U lipnju 2016., jedna muslimanka iz Alžira, koja je bila zaručena s francuskim državljaninom u francuskom departmanu Isere tijekom svečanosti dobivanja francuskoga državljanstva odbila se rukovati s ovlaštenim službenicima i lokalnim političarima. Pozvala se na svoja vjerska uvjerenja, koja joj sprječavaju doticaj s drugim muškarcima. Zato su joj francuske vlasti odbile prihvat u francusko državljanstvo. »Njezino ponašanje govori, da se nije uključila u francusko društvo,« pojasnili su svoju odluku. Alžirka se nije s time složila, nego je uložila tužbo. S tim svojim tužbama nije ništa postigla ni bila uspešna, jer su joj tužbu konačno odbili na francuskom Vrhovnom sudu u Parizu.
 
 • Markus Blume, glavni tajnik bavarske stranke CSU-a, u razgovoru za Rheinische Post je rekao: »Skidanje križeva sa zidova, izbacivanje svinjskoga mesa s jelovnika u vrtićima, kao i pokušaj zabrane izrade uskrsnih ukrasa, i da ih se nazove "proljetnim ukrasima", je apsurd. Stoga tražim jasno stajalište Crkve o ovome samo zanjekavanju naših kršćanskih korijena. Samozatajivanje naših kršćanskih korijena šalje pogrješne znakove onima koji bi se rado integrirali u naše društvo. Svatko, tko živi u Njemačkoj, mora se integrirati i natjecati u omiljenosti. Integracija je obvezujuća i ima samo jedan smjer, koji vodi k našoj vodećoj kulturi. Njemačkoj pripada samo ono, što je toj državi utisnulo pečat. Iako su muslimani dio Njemačke, islam nije dio kršćanske zapadne kulture. U sadašnjem obliku islam nije dio Njemačke, a ako bi htio postati dio Njemačke, morao bi se u duhu prosvjetiteljstva europeizirati i liberalizirati. Taj prosvjetiteljski duh pak uključuje strpljivost prema drugim vjerama, odlučno negiranje antisemitizma, jednakopravnost muškaraca i žena te odvojenost države i vjere.«
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/220px-Markus_Blume_MdL.jpg
Markus Blume
 
• Od 19. travnja 2018. Kraljevina Svazi na jugu Afrike se zove eSvatini. Promjenu je donio kralj Msvati III., što na lokalnom jeziku znači »prostor Svazijaca«, čime je preimenovanjem obilježio pola stoljeća od proglašenja nezavisnosti od britanske kolonijalne vlasti. Kralj Msvati III. je promijenio ime države i zato što su ga često u svijetu zamijenjivali sa Švicarskom (engl.: Switzerland). Isto bi trebali učiniti i naši susjedi Slovenci, koje u svijetu i dalje miješaju sa Slovačkom i Slavonijom.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Imamo vlast koja laže…

HF

Pupovčev rasizam u doba potresa

hrvatski-fokus

Hrvatska treba slijediti primjer Poljske

HF

Hvalevrijedan je Plenkovićev otpor njemačko-francuskom pokušaju dominacije Unijom

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više