Hrvatski Fokus
Religija

Postmodernizam i kula babilonska

Nova globalna etika je postmodernistička

 
 
Nakon što su zastupnici Hrvatskoga sabora ratificirali Istanbulsku konvenciju i ničim izazvani(?!) izručili suverenitet hrvatske države fantomskom nadvladinom tijelu GREVIO, možemo očekivati kako će „stručnjaci“ za socijalni inžinjering brisati našu memoriju, naš identitet, prirodne zakone, te nam ugrađivati nove, rodne stereotipe, čije zastrašujuće učinke već vidimo u nekim zemljama.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/g-009-newbabel-2-w598-o.jpg
Još prije nekoliko mjeseci malo tko je znao što je Istanbulska konvencija. Štoviše, o tome nisu znali niti oni političari, koji bi to po naravi svojega posla trebali znati. Kako se pojačavao pritisak obezglavljene oporbe, a posebice kada je predsjednik Vlade nevjerojatnom upornošću pokrenuo proceduru za njezinu ratifikaciju, oglasili su se ugledni stručnjaci i vodeće znanstvene institucije, kao što je HAZU, Matica hrvatska i HBK, te upozorili na opasnost od tog dokumenta. Unatoč nedorečenim i nejasnim odredbama, koje otvaraju prostor voluntarizmu onih tijela koje ih trebaju provesti, postupak ratifikacije proveden je po užurbanom postupku. Svoju zabrinutost za budućnost zemlje i za odgoj svoje djece, koja bi mogla biti izručena u ruke raznih militantnih udruga i agenata kulturne revolucije, narod je iskazao na veličanstvenom skupu na Jelačićevu trgu u Zagrebu te na splitskoj rivi. Ovakva odluka većine saborskih zastupnika razotkrila je sav njihov jad i poltronstvo. „Narod im to nikada neće oprostiti“ – rekao bi bl. Alojzije Stepinac.
 
Ratifikacija Istanbulske konvencije potaknula je javnost da još dublje pronikne u njezinu narav i pozadinu. Od brojim ozbiljnih analiza o podrijetlu i namjerama rodne ideologije, svakako je knjiga Marguerite A. Peeter: „Globalizacija zapadne kulturne revolucije.“ Među rodočelnike prekrajanja naravnog identitet čovjeka te njegove uloge u društvu, autorica spominje Margaret Sanger, utemeljiteljicu IPPF-a (International Planned Parenthood Federation), koja je danas jedna od najutjecajnih organizacija u širenju pobačaja u svijetu. Istaknutu ulogu ima i Alfred Kinsey, koji je svojim paraznanstvenim radovima i falscificiranim istraživanjima pokrenuo lavinu seksualne revolucije. Posebna uloga pripada njemačkom filozofu Herbertu Marcuseu, koji je ideje Frankfurtske škole presadio u SAD. Taj učitelj zapadne kulturne revolucije šezdesetih godina, spojio je učenje Marxa i Freuda te pozvao na kulturnu ili erotsku revoluciju.
 
Marguerite A. Peeter, kao vrhunski stručnjak na području međunarodnih organizacija, globalnih kulturnih promjena i postmodernizma, precizno nas uvodi u tijek događaja koji je doveo do globalne kulturne revolucije. Riječ je o stogodišnjem sustavnom osvajanju međunarodnih institucija. Njihov ritam posebice je ubrzam padom Berlinskog zida. Tijekom 90-ih godina prošloga stoljeća zaredao se niz međunarodnih konferencija, pri čemu posebnu ulogu imaju one u Kairu 1994. i u Pekingu 1995., kada je širom otvoren proces uvođenja rodne ideologije na svim razinama. U čvrstoj sprezi s tajništvom UN, posebnu ulogu imaju različite feminističke nevladine udruge, među njima se posebno ističe spomenuta IPPF. Iako takvi dokumenti nisu pravno obvezujući, vještom igrom riječi, nametani su kao konsenzus, a potom kao pravna stečevina, koju pokušavaju nametnuti kao jedno od temeljnih ljudskih prava.
 
Nova globalna etika je postmodernistička. Jezik postmoderne je višeznačan, često proturječan, i kao takav odličan je alat kojim se služe ideolozi globalne kulturne revolucije. Posebnu ulogu u tome ima francuski filozof Jacques Derrida, ideolog dekonstrukcionizma. Njegov cilj je sve razgraditi, kako bi se na tom zgarištu izgradila nova potmodernistička etika, koja poriče postojanje istine, a iz čega proizlazi poricanje stvarnosti, ljudske prorode, razuma i objektivne spoznaje.
 
Sve ovo što nudi postmodernizam, u njegovu izvrtanju i zbrci pojmova podsjeća na onu ludost i oholost koju su prigrlili graditelji Babilonske kule. Kao što znamo njima je Bog pomutio jezike i oni su se raspršili na sve strane. Nema sumnje da će se i ovaj protunaravni i protubožji projekt raspasti. Ali ako se na vrijeme ne zaustavi mogao bi za sobom ostaviti neizmjerne žrtve. O nama ovise, hoće li i do koje mjere ta neman rasti. Zato imajmo na umu Kristvo upozorenje: budni budite.
Usput: pročitajte i ovu odličnu knjigu!
 

Marijan Križić, Veritas

Povezane objave

Sotonin pakt i specijalni rat

HF

Sveti križ

HF

Biskup šibenski u raljama Udbe

HF

Majka Tereza

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više