Hrvatski Fokus
Religija

U S. Arabiji gradit će se kršćanske crkve

Saudijska Arabija ne će više biti jedna od zemalja u Zaljevu u kojoj nema kršćanskih okupljališta

 
 
Potpisan je sporazum između saudijskih vjerskih vođa i Vatikana o uspostavi suradnje koja uključuje i izgradnju crkava za državljane Saudijske Arabije koji su kršćani, javljaju egipatski mediji.
– Ovo je početak nove suradnje, znak da su saudijske vlasti svojoj zemlji spremne dati novi imidž – kazao je za ”Vatican News” na povratku iz Rijada predsjednik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog, kardinal Jean-Louis Tauran.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/05/1156676-359285188.jpg
Tauran je u Saudijskoj Arabiji prošlog mjeseca boravio sedam dana. Lokalni mediji vrlo detaljno su pratili njegov posjet, za razliku od onih koji pokrivaju englesko govorno područje koji su ga ignorirali. Tauran se sastao s princem Muhamedom bin Salmanom i nekoliko tamošnjih vjerskih vođa. Konačan tekst sporazuma potpisali su Tauran i šeik Muhamed bin Abdel Karim el-Isa, vođa muslimanske vjerske lige. Sporazum je najava samita muslimana i kršćana koji bi se trebao održavati svake dvije godine. Tema će biti veća prava pripadnika neislamskih vjera u zemljama Zaljeva.
 

http://saff.ba/u-saudijskoj-arabiji-gradit-ce-se-krscanske-crkve/

Povezani članci

Crkva je ugrožena

HF

Protiv zloćudnih i genocidnih namjera

HF

SOLUS CATHOLICUS – Bespoštedna hajka

HF

Obiteljski križni put, 6. postaja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...