Hrvatski Fokus
Feljtoni

SINARKIZAM – Ideja o “korijenskim rasama” (9)

Legendarna grupa Mudraca iz Velikog Bijelog Bratstva nadgleda ljudske aktivnosti

 
 
Markiz Joseph Alexander Sent-Iv D'Elveder (1842.-1909.) bio je francuski filozof i politički znanstvenik koji je na uzbunu oko rasta anarkije razvio i obznanio svetu socio-politički koncept sinarkije. Osnovni koncept koji je izložio u nekolicini knjiga predstavlja sinarhiju kao establišment svjetske vlade kao instituciju koju vodi i koja je zasnovana na duhovnim, koliko i društvenim principima. Njegove ideje su slične Platonovim (izloženim u "Republici") po kome vlast kontrolira prosvijećena elitna grupa u domenama religioznih, društvenih, političkih i ekonomskih institucija. Najveća Sen-Iv-ova inspiracija su bili vitezovi Templari (preteča Masonerije) koje je predstavio kao potpuni primjer historijskog ispoljavanja sinarhije. Drugi uzor su bili Kelti kod kojih su Druidi – Mudraci predvodili zajednice i društvo u cjelini. Zbog svojih religioznih elemenata sinarkija može da se pojmi kao oblik Teokratije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/Image12.gif
Upravo je Sen-Iva 1885. posjetila grupa indijskih filozofa predstavivši mu indijsku kulturu i društveno-političke koncepte, te kako isti izviru i bivaju upravljani iz Agarte. Bivajući veoma impresioniran ovim konceptima u svoj koncept sinarkije uključio je ideje o skrivenim Majstorima, Adeptima i Tajnim Inicijatima – upraviteljima i navigatorima s unutarnjih viših planova egzistencije. Njegove ideje su snažno utjecale na religiozne filozofe tog doba – Helenu Blavatsku, Gerarda Enkosa, Elis Beili, Rudolfa Steinera, Maxa Heindla što se prenijelo na filozofska znanja koja su sami predstavljali.
 
Sinarkija je u srži društvene filozofije Martinističkog pokreta, te je gotovo u potpunosti inkorporirana i primijenjena u Martinističkim Redovima. "Ordre Martiniste et Synarchique" postoji i danas u izvjesnom broju zemalja svijeta. Martinistički redovi se po svojoj strukturi i filozofiji nadgrađuju nad Masonerijom. Novi Svjetski Poredak kao ustrojstvo svijeta s jednom vlašću teži da se uspostavi prema modelima Ujedinjenih naroda, Europske unije, Svjetske trgovinske organizacije, Sjedinjenih Američkih Država i sličnih ekonomskih konglomerata čija bi ekonomska vezanost bila nadgrađena teološkim znanjem – što predstavlja uvjet za sinarkističko društvo. Ekonomski principi jesu proistekli iz znanstvenih, tehnoloških i intelektualnih modela, ali za zaokruživanje sustava je neophodno uvođenje novog religioznog i duhovnog elementa – koji se ostvaruje putem utjecaja i povezivanja tajnih ekonomskih društava s tajnim okultnim bratstvima.
 
Sen-Iv je uveo u shvaćanja filozofa ideju o "korijenskim rasama" i naveo je postojanje izvjesnog "Velikog Bijelog Bratstva" kao Vrha Vrhova svih Struktura Sinarkije. Čovječanstvo u trenutnom stadiju predstavlja petu korijensku rasu, peti razvojni stadij ljudske svijesti, a legendarna grupa Mudraca iz Velikog Bijelog Bratstva nadgleda ljudske aktivnosti i preko skrivenih struktura promovira i provodi sinarkističke principe. Velikim Bijelim Bratstvom upravlja Kralj Svijeta – Rex Mundi.
 
(Nastavak slijedi)
 

Vid Hinković

Povezane objave

Ljudi iz sjene (3)

hrvatski-fokus

Čija je INA doista bila? (4)

HF

Starci u zlatnom kafezu (11)

hrvatski-fokus

Hrvatska država i njezin opstanak (5)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više