Hrvatski Fokus
Društvo

Vegani i islamisti ubijaju francuske mesare

Preko 18 tisuća mesara u strahu od posljedica pretjeranog medijskog promicanja veganskog načina života

 
 
Francuski mesari zatražili su od ministra unutarnjih poslova Gerarda Collomba policijsku zaštitu zbog napada i "nasilja" veganskih skupina koje se protive konzumaciji mesa i uzgoju stoke za hranu. "Računamo na vaše usluge i na potporu cijele vlade da što je brže moguće prestane fizičko, verbalno i moralno nasilje" koje trpe mesari, navodi se u pismu koje nosi datum od 22. lipnja, a koje je potpisao predsjednik Francuske konfederacije mesara, prodavača suhomesnatih proizvoda i delikatesa Jean-Francois Guihard.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/07/Sausagesinachracuterie.Photographcourtesyofz_aurelie.4181336953_446292de81.jpg
Gotovo 18.000 mesara u Francuskoj "zabrinuto je zbog posljedica pretjeranog medijskog promicanja veganskog načina života", rekao je, izrazivši "šokiranost" što dio populacije "želi nametnuti golemoj većini svoj način života, a da se ne kaže i svoju ideologiju." Izrazio je žaljenje zbog nedavnog "zastrašivanja" mesara, "nasilja" koje se provodi "i bez skrivanja lica i pod maskama", navodi se u pismu. U sjevernoj regiji Hauts-de-France, sedmorica mesara u travnju su bila poprskana krvlju, jedna mesnica i ribarnica bile su vandalizirane, izlozi su im bili razbijeni, a na fasadi su napisani grafiti "stop specizmu" odnosno uvjerenju da je jedna vrsta više vrijedna od druge. Incidenata je bilo i u Occitaniji na jugozapadu zemlje. U džihadističkom napadu u Trebesu na jugu zemlje potkraj ožujka bio je ubijen jedan mesar, a jedna veganka koja je objavila uvredljiv komentar o tom mesaru dobila je sedam mjeseci zatvora uvjetno zbog "opravdavanja terorizma".
 
S druge strane, Europska unija bi mogla platiti 6 milijardi eura sjevernoafričkim državama za pružanje utočišta migrantima koji žele doći u Europu, rekao je u ponedjeljak povjerenik Europske komisije za proračun Günther Oettinger.
 

Darko Kovačić

Povezani članci

AFORIZMI – Dom domova

HF

AFORIZMI – Sestre doktore poštuju službeno, a vole privatno

hrvatski-fokus

Prvi put drugi kandidat HDZ-a bez glasa

HF

Fotografije s terenskog rada u selima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...