Hrvatski Fokus

Nijednom riječju nije Pupi spomenuo da su ta djeca bila žrtve međusobnog obračuna kozaračkih Srba – partizana i četnika

 
 
U Sisku je 6. listopada 2018. Milorad Pupovac nastavio sa širenjem protuhrvatskih laži. Uz potporu protuhrvatskoga predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića i jugokomunističke sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček na sisačko groblje Viktorovac doveo je šaroliku ekipu iz Zagreba, Banja Luke i Beograda. Iz Zagreba je Plenković, uz srpskoga etnobiznismena Pupovca, poslao i talijanskog etnobiznismena Furija Radina i iz Karlovca ulizničku Plenkovićevu ministricu Nadu Murganić. Dakako, tu su bili i "predstavnici Srpske pravoslavne crkve". A što je bio Pupovčev, tj. Plenkovićev cilj u Sisku? Pupovcu daljnje izjednačavanje i umanjivanje srpske krivnje za agresiju na Hrvatsku početkom devedesetih godina XX. stoljeća, a Plenkoviću pacifiranje preostalih zdravih domoljubnih snaga u HDZ-u i Hrvatskoj.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/Muzej_banjickog_logora.jpg
Pupovac je u Sisku nekrofilski pokušao ponovno širiti velikosrpske laži o stradanjima čak šest tisuća srpske djece u tzv. Dječjem logoru u Sisku. Nijednom riječju nije spomenio tko je protjerao srpsku djecu iz Bosne, iz Potkozarja. Nijednom riječju nije spomenuo da su ta djeca bila žrtve međusobnog obračuna tamošnjih Srba – partizana i četnika – a da su tu djecu spasili njemački i hrvatski vojnici nakon pobjede nad partizansko-četničkim odmetnicima. Pupovac i dalje ignorira brojnu dokumentaciju objavljenu u knjigama, zbornicima Hrvatskoga žrtvoslovnog društva i drugim publikacijama i medijima, u kojima su objavljeni dokumenti kako su Hrvati spašavali napuštenu srpsku djecu na Kozari i većinu te djece spasili. Nisu spašena samo ona djeca koja su već bila izgladnjela i oboljela od tifusa i drugih bolesti da joj više pomoći nije bilo. Pomoć im je davana i u Sisku, Jastrebarskome, gdje se je Katolička Crkva posebno iskazala i drugdje. Isto tako Pupovac nije nijednom spomenuo da su partizani sa Žumberka izvršili teroristički napad na Jastrebarsko i pritom odveli sa sobom neodređeni broj djece od časnih sestara koje su ih čuvale, liječile, hranile i odagajale, te ih kasnije opet ostavili iza sebe u bijegu. Tako su tu nesretnu srpsku djecu Hrvati dvaput spašavali od bezumlja partizana i četnika.
 
U Sisku je Pupovac ponovio laž da je „svako treće ili četvrto dijete umrlo“. Još je dodao opasnu laž da su „mnogi građani u organizaciji dr. Kamila Breslera, a kroz akcije austrijske humanitarke Diane Budisavljević, otimali djecu od smrti“. I nakon ovih laži Pupovac je našao za potrebno da likuje s velikosrpskim lažima. "U to je vrijeme vladao režim koji ni po čemu nije bio ljudski ni narodni, nego po svemu zločinački, i koji je imao za cilj da istrijebi one koje je smatrao nepoćudnima".
 

Pavao Blažević

Povezane objave

Pupovac – jaka karika u lancu velikosrpske ideologije

hrvatski-fokus

“On” i “Ova” Plenkovićeva Vlada

hrvatski-fokus

Potomci jugokomunista boje se povijesne istine

HF

Krešo Beljak i Tomislav Tomašević na strani agresorske Srbije

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više