Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Njemačka povjerenica u velikoj zabludi

Zbog slučajeva silovanja, povjerenica za integraciju traži obvezni seksualni odgoj za migrante

 
 
Povjerenica savezne vlade za integraciju Annette Widmann-Mauz u svjetlu višestrukih slučajeva silovanja gdje su počinitelji mladi izbjeglice traži obvezne tečajeve seksualnog odgoja za izbjeglice i tražitelje azila koji dolaze u Njemačku.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/11/310631209.jpg
"Svi tražitelji azila i izbjeglice moraju odmah nakon dolaska u Njemačku i to već u prihvatnim centrima proći kroz tečaj koji bi im dao uvid u život u Njemačkoj a u to spada i spoznaja da je ovdje na snazi nulta tolerancija kada je u pitanju seksualno zlostavljanje i nasilje“, rekla je Widmann-Mauz u razgovoru za medijsku grupu Redakcijska mreža Njemačka u četvrtak.
 
Ona je reagirajući na niz slučajeva silovanja u kojima su počinitelji bili izbjeglice iz Iraka, Sirije i Afganistana od kojih se posljednji dogodio u Freiburgu gdje je grupa Sirijaca silovala jednu studenticu, najavila i uvođenje institucije mentora. Pritom bi se radilo o muškarcima koji već dulje vrijeme žive u Njemačkoj i koji bi novopridošlima trebali objasniti pravila ponašanja u Njemačkoj.
 
Za počinitelje grupnog silovanja u Freiburgu Widmann-Mauz traži najstrože kazne. "Ovdje smo suočeni s odvratnim zločinom i svi oni koji dođu u Njemačku i počine ovakve zločine moraju biti kažnjeni i protjerani“, zaključila je povjerenica za integraciju. Nakon slučaja grupnog silovanja u Freiburgu, i istražitelji u Münchenu se bave jednim slučajem grupnog silovanja gdje se sumnja na jednu grupu izbjeglica iz Afganistana. (mjš/h)
 

https://direktno.hr/eu-i-svijet/eu/zbog-slucajeva-silovanja-povjerenica-integraciju-trazi-obavezni-seksualni-odgoj-migrante-137923/

Povezani članci

Smrtni list Europske unije

HF

Nijemci pod udarom ruskih hakera

HF

Što novo donosi Donald Trump?

HF

Od prijatelja do neprijatelja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...