Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Njemačka povjerenica u velikoj zabludi

Zbog slučajeva silovanja, povjerenica za integraciju traži obvezni seksualni odgoj za migrante

 
 
Povjerenica savezne vlade za integraciju Annette Widmann-Mauz u svjetlu višestrukih slučajeva silovanja gdje su počinitelji mladi izbjeglice traži obvezne tečajeve seksualnog odgoja za izbjeglice i tražitelje azila koji dolaze u Njemačku.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/310631209.jpg
"Svi tražitelji azila i izbjeglice moraju odmah nakon dolaska u Njemačku i to već u prihvatnim centrima proći kroz tečaj koji bi im dao uvid u život u Njemačkoj a u to spada i spoznaja da je ovdje na snazi nulta tolerancija kada je u pitanju seksualno zlostavljanje i nasilje“, rekla je Widmann-Mauz u razgovoru za medijsku grupu Redakcijska mreža Njemačka u četvrtak.
 
Ona je reagirajući na niz slučajeva silovanja u kojima su počinitelji bili izbjeglice iz Iraka, Sirije i Afganistana od kojih se posljednji dogodio u Freiburgu gdje je grupa Sirijaca silovala jednu studenticu, najavila i uvođenje institucije mentora. Pritom bi se radilo o muškarcima koji već dulje vrijeme žive u Njemačkoj i koji bi novopridošlima trebali objasniti pravila ponašanja u Njemačkoj.
 
Za počinitelje grupnog silovanja u Freiburgu Widmann-Mauz traži najstrože kazne. "Ovdje smo suočeni s odvratnim zločinom i svi oni koji dođu u Njemačku i počine ovakve zločine moraju biti kažnjeni i protjerani“, zaključila je povjerenica za integraciju. Nakon slučaja grupnog silovanja u Freiburgu, i istražitelji u Münchenu se bave jednim slučajem grupnog silovanja gdje se sumnja na jednu grupu izbjeglica iz Afganistana. (mjš/h)
 

https://direktno.hr/eu-i-svijet/eu/zbog-slucajeva-silovanja-povjerenica-integraciju-trazi-obavezni-seksualni-odgoj-migrante-137923/

Povezane objave

Čovjek koji vraća izgubljeni sjaj

HF

Nova Europa = Via Carpatia

HF

Pravi izbor suradnika

HF

S. Arabija ponovila: bojkotirajte sve tursko!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više