Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Tajfun Hagibis potopio vlakove

Japanci će uništiti deset oštećenih superbrzih vlakova

 
 
Deset superbrzih vlakova, koje je prošli mjesec potopio tajfun Hagibis koji je poharao Japan, bit će – uništeni, objavio je BBC. Vlakovi, koji su prometovali na liniji Hokuriku – Shinkansen, bili su parkirani u gradu Naganu, a tajfun je na to područje "udario" vjetrovima koji su puhali brzinom od 225 km/h. Oluja Hagibis usmrtila je oko 90 ljudi, raselila tisuće i uzrokovala katastrofalne poplave.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/11/960x0.jpg
Japanski mediji pišu kako bi se neke komponente potopljenih vlakova još mogle koristiti, ali gubitak je već procijenjen na iznos između 85 do 104 milijuna eura. Svaki vlak ima 12 vagona, a tajfun im je, nažalost, oštetio motore i kočnice, zbog čega je uprava japanskih željeznica odlučila sve ih uništiti i zamijeniti novima.
– Stabilnost i sigurnost moraju biti na prvom mjestu – priopćili su i dodali kako "vozni park" namjeravaju u potpunosti obnoviti do ožujka 2020. godine.
 

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/foto-nestvaran-prizor-iz-japana-tajfun-potopio-10-superbrzih-vlakova-a-iako-se-voda-povukla-uprava-zeljeznica-ne-dvoji-sto-treba-napraviti/9583351/

Povezani članci

Katalonska zamka za ratoborni Madrid

HF

Zašto IS želi protumuslimansku Europu?

HF

Dvadeset posto Talijana za Ducea

HF

Human Rights Watch, ACLU, Amnesty International užasnuti su kupnjom Twittera Elona Muska

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...