Hrvatski Fokus
Gledišta

Europski Zapad odlikuje zločinca!?

Hrvatskoj sude iza zatvorenih vrata s napisanom presudom prije suđenja i bez prava na obranu

 
 
Ako imamo, kako kaže Davor Domazet-Lošo, nadziranu krizu, te ako je doček hrvatske nogometne reprezentacije sa SP-a iz Rusije, kao i onaj prosvjed Ivana Penave u Vukovaru 13. 10. 2018. "ulica", onda je "ulica" jedina alternativa nadziranoj krizi. Ako imamo nadziranu krizu, ona mora imati motiv, sredstvo i cilj. Nakon svega, nakon haaške presude generalu Slobodanu Praljku i ostalima, te nakon talijanske nagrade za mir srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću u Italiji, mislim da je došlo vrijeme da se prekine sa teorijom o srpskim lažima, sukobu civilizacija i sukobu sila na prostoru bivše države.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/1484319_orden-odlikovanje-vucic-anastasijadis-kipar-predsednik-foto-tanjug-zoran-zestic_ls.jpg
Kao što sam već pisao na ovom portalu, za mene je to genocid nad Hrvatima u kojem je ocrnjeni ustaša kao hrvatski vojnik glavno sredstvo tog genocida. Da bismo shvatili taktiku tog genocida u nadziranoj krizi, moramo povezati neke stvari, poznate široj javnosti. Kao izolaciju Hrvatske zbog Bajramovićeva intervjua Feralu, progon i zaštitu Rohinga, te talijansku nagradu za mir Aleksandru Vučiću koji je zapovjednik vojske koja u Vukovaru 1991. pjeva „Slobodane šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate“. Tu padaju sve teorije o srpskim lažima i o sukobu velikih sila na ovom prostoru. Kada bi Svijet: UN, Sud Pravde u Den Haagu, Sud za Ljudska prava u Strasbourgu, sve te međunarodne organizacije i svi ti autoriteti vodio računa o minimumu humanih i civilizacijskih normi i načela, samo zbog one pjesme o salati i klanju, Srbija bi bila izolirana! Svijet bi morao izolirati Srbiju, isto kao što je zaštitio Rohinge. Ali ne. Umjesto izolacije Srbije, crveni tepih pod noge zapovjedniku vojske koja pjeva „Slobodane šalji nam salate….“.
 
Umjesto izolacije Srbije, imali smo izolaciju Hrvatske. A da bi se stvorile pretpostavke za sve to, bilo je potrebno ustašama pripisati obilježja srpske vojske, preko ustaša kao hrvatske vojske, od Hrvata stvoriti politički i civilizacijski problem. To sve na Zapadu. Valjda je i Italija sila koja se tu bori za neke svoje interese. Kao saveznik Srbije. Dok talijanska državna vlast u Italiji nagrađuje srpskog (četničkog) vojvodu, D'Nuncijevi fašisti bi htjeli marširati, i u Rijeci. Dakle, talijansko nagrađivanje Aleksandra Vučića nagradom za mir je gruba povrjeda humanosti. To je ponižavanje Hrvata i drugi pokop Ovčare. Jer je Aleksandar Vučić zapovjednik vojske koja pjeva „Slobodane šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate“.
 
Osim toga, tu još ima puno grubih povreda humanosti na štetu Hrvata. Kao i suđenje Praljku i ostalima na međunarodnom sudu ICTY u Haagu. Na jednom portalu, Vlado Marić iznosi imena 19 Hrvata koji su tajno svjedočili protiv Praljka i ostalih na međunarodnom sudu u Haagu. Netko bi morao reći kako je međunarodni Sud u Haagu isti onaj Sud koji je sudio nadbiskupu Alojziju Stepincu, Andriji Artukoviću, Dinku Šakiću. Za Loru i Mirku Norcu. Treba reći da se Hrvatskoj sudi iza zatvorenih vrata s napisanom presudom prije suđenja, i bez prava na obranu. Zbog svega toga, Hrvati moraju na ulicu. Pritom treba propisati pravila ponašanja. Kao što je to učinio Tomislav Josić za onaj prosvjed u Vukovaru 13. 10. ove godine. Kada je politički proces zatvoren za javnost, on nije regularan. Sa ulice treba tražiti reviziju svih ovih pravosudnih procesa koje sam naveo. Kao reviziju Nobilova izvješća za Ahmiće i Bajramovićev intervju Feralu. Ako treba, i na Max Planck institut za međunarodno i komparativno pravo.
 
Čini mi se da Crkva pokreće internacionalizaciju Hude Jame. Svakako da bi tu internacionalizaciju trebalo podržati (tražiti) sa ulice. Jer institucije to sigurno ne će. Svijetu treba reći kako Bleiburg (po zločinu) u svjetskoj literaturi zaslužuje tretman kao Auschwitz i Hirošima. A o Bleiburgu se do 1990. nije smjelo govoriti. Zbog istine o Bleiburgu su do 1990. Hrvati na Zapadu gubili glave. Treba reći da na Bleiburgu 1945. nije bilo sukoba Istoka i Zapada. Jer je Crvena Armija ,koja je Hrvate tjerala na Bleiburg, bila saveznik Saveznika i Titove Armije. Treba reći da je Vukovar (Ovčara), kao i suđenje nadbiskupu Stepincu, Artukoviću, Norcu i Praljku nastavak Bleiburga. Zbog Jasenovca i Ustaša. Zbog tzv. reustašizacije Hrvatske.
 
Ako ovako gledamo na stvari, dolazimo do zaključka da su Hrvati, kao vlasnici, geopolitički najvažnijeg teritorija na Zemlji, i danas potencijalni nositelji moderne kolijevke civilizacije. Što periferija Europe ne smije dozvoliti. Jer je na periferiji Europe Imperij. Stoga se ne treba čuditi svim tim Blagonićima, Vidovićima i Mesićima koji Svijetu šalju izvješća o reustašizaciji Hrvatske. Pogotovo nakon nekog međunarodnog uspjeha Hrvatske. Jer Hrvatska nije smjela ni postojati kao međunarodno priznata država, kamoli postizati međunarodne uspjehe. Zbog toga imamo rat Imperija protiv Hrvatske. Rat koji se vodi tako da se srpskom predsjedniku na Zapadu odaju najviše počasti, toleriraju zvjerstva srpske vojske koje Svijet gleda. A ta se zvjerstva srpske vojske pripisuju hrvatskoj vojsci – ustašama. Pa se takav ustaša podmeće Hrvatskoj. Nažalost, tu se ništa ne može učiniti. Jer hrvatski fakulteti školuju dilere lažnog ustaštva. I Blagonići, Vidovići i Mesići imaju veliku konkurenciju. Jer borba protiv reustašizacije, njeno otkrivanje u Hrvatskoj, te slanje vijesti u Svijet o njoj je najbolji put do uspjeha u Hrvatskoj.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Beskrajna samohvala na twitteru

HF

DSHV na lokaciji Čikerija ili komu zvone zvona

hrvatski-fokus

Sveti Nikola u Plaškom 2015.

HF

Milanovićevo guranje na Pantovčak

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više