Hrvatski Fokus
Gledišta

Gruba manipulacija registra i popisa

Kako ste se ponijeli prema Kuščevićevom-Plenkovićevom "festivalu demokracije"?

 
 
Mr. sc. Edo ZENZEROVIĆ, dipl. ing. elekt.
Ožujska 12, 10 000 Zagreb
mob. 099 5713 399 
 
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
MR. sc. Ivan Malenica
Trg Žrtava fašizma 4, 10 000 Zagreb
 
Predmet: Gruba manipulacija Registrom i popisima birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 2000. godine
Poštovani gospodine Malenica,
od 2014. godine obraćao sam se voditeljima emisija na HRT-u: Mislavu Togonalu, Miloradu Šikanjiću, Mileni Jukić Ugrin, Sanji Rabuzin Pavić, Ivici Ružičiću i drugima  u vezi izbornog zakonodavstva te odluke Ustavnog suda 2014. i 2015. godine o zabrani Referenduma o izbornim pravilima i ukidanju nekih odredbi iz promjena Zakona za izbor zastupnika u Hrvatski sabor od 13. veljače 2015. godine na zahtjev Demokratske stranke žena, ali oni nisu prenijeli hrvatskoj javnosti bitne primjedbe na postojeće nakazno izborno zakonodavstvo. Potpisnik sam peticija građanskih inicijativa "Glasujmo imenom i prezimenom" i "Narod odlučuje", jedan od osnivača HDZ-a i načelnik stožera civilne zaštite tijekom Domovinskog rata u Vrbanima te član udruge Antikorupcija i suradnik udruge Korektiv. Napravio sam analizu svih provedenih izbora od 1990. godine s kretanjem broja birača na njima. Analiza dokazuje da je utjecajem političke kaste HDZ-a, SDP-a i ostalih stranaka onemogućeno hrvatskim državljanima referendumsko izjašnjavanje o izbornim pravilima grubom manipulacijom Registrom birača 2014. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/malenica.jpg
Ivan Malenica
 
Kako se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj iz evidencije u Registru birača od 21. rujna 2014. do 30. svibnja 2018. godine u 00 sati prema Rješenju koje je potpisao ministar uprave Arsen Bauk smanjio za samo 251 dan za 225.430 birača sa 4.042.522 na 3.817.092 neka nama hrvatskim biračima dokažu: potpisnik Rješenja Arsen Bauk, bivši ministar Lovro Kuščević i ustavni suci? Jedan od ova dva podatka sigurno nije istinit, a to je podatak na ispravi (ako postoji) koji su prihvatili ustavni sudci za 21. rujna 2014. godine u 00 sati. Za takvo smanjenje broja birača treba godišnje da preko 327.816 birača umre i / ili promjeni prebivalištem iseljenjem iz Hrvatske više nego ih punoljetnošću stekne biračko pravo.
 
Prema izjavi zastupnika Vlahe Orepića u emisiji "Dogmatica" na Z1 televiziji 4. prosinca 2018. godine da vlasti Republike Hrvatske sprječavaju sređivanje Registra birača provjeravanjem prebivališta i za Slobodnu Dalmaciju svibnja 2017. godine prema kojoj je iz Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj trebalo izbrisati 269.516 birača te tvrdnjama demografa prof. dr. sc. Stjepana Šterca i prof. dr. sc. Anđelka Akrapa da u Hrvatskoj ima između 3,3 i 3,4 milijuna birača s prebivalištem Građanska inicijativa "Narod odlučuje" je skupila više od 10 % potpisa birača s prebivalištem u Hrvatskoj i bez potpisa birača koje je Kuščevićevo Povjerenstvo "festivalom demokracije" po proizvoljnim kriterijima proglasilo nevažećim.
 
Zbog osnovane sumnje na grubu manipulaciju Registrom i popisima birača od 2011. godine, na temelju provedene analize kretanja broja birača i izjave bivšeg ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića, podnio sam kaznenu prijavu USKOK-u 7. prosinca 2018. godine protiv odgovornih u vladama: Jadranke Kosor, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića te sudaca Ustavnog suda. Gruba manipulacija popisima i Registrom birača  je započela 3. siječnja 2000. godine izborima za Zastupnički dom Hrvatskog državnog sabora i predsjednika Republike Hrvatske 25. siječnja 2000. godine. S ovakvim viškom birača s prebivalištem u Hrvatskoj izbori nemaju smisla. RTL je obavijestila hrvatsku javnost o kupovini glasova birača srpske nacionalne zajednice na lokalnim izborima 2017. godine u Obrovcu, koji je na svim analiziranim izborima imao više birača od stanovnika.
 
HRT i dalje ignorira i pristrano izvještava hrvatsku javnost o pitanju održavanja Referenduma o izbornim pravilima koji je svojim potpisima tražilo 2014. godine 380.649 hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj, a 2018. godine preko četiristo tisuća. Analiza kretanja broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 2012. godine ( pogledajte priloženi CD s analizama ) dokazuje grubu manipulaciju brojem birača koju je bivši ministar Arsen Bauk i njegova stranka SDP s koalicijskim partnerima provela uz pomoć Ustavnog suda i Vladimira Šeksa kako bi spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornim pravilima. Hrvatska radiotelevizija snosi veliki dio odgovornosti u gušenju procesa demokratizacije našeg društva kršeći propise o pravodobnom i istinitom informiranju građana.
 
Zahtjevi građanske inicijative "Glasujmo imenom i prezimenom":
1. Preferencijsko glasovanje s tri preferencijska glasa bez prohibitivne klauzule za priznavanje preferencijskih glasova;
2. Smanjenje izbornog praga s 5 % na 3 %,
3. Veće izborne jedinice i biranje 20 ili više zastupnika u izbornoj jedinici ovisno o broju birača;
4. Ujednačavanje vrijednosti glasova birača u izbornim jedinicama;
5. Zabrana dijeljenja županija i grada Zagreba na više izbornih jedinica,
6.Glasovanje dopisnim ili elektroničkim putem;
7. Preduvjet za kandidaturu izvan parlamentarnih stranaka potpisom najmanje tri tisuće birača i
8. Samostalni nastup stranaka na izborima.
U izborno zakonodavstvo obvezno uključiti 7. i 8. zahtjev s time da sve stranke moraju skupiti do 1% potpisa potpore registriranih birača izborne jedinice u skladu s preporukama Venecijanske komisije "Kodeks dobre prakse u izbornim pitanjima". Rezultati trećih izbora za Europski parlament s 33 kandidacijske liste potvrđuju moja ukazivanja na provedivost izbora s preferencijskim glasovanjem bez uvjetovanja sudjelovanja na izborima potpisima potpore birača stranačkim kandidacijskim listama od 2013. godine. Amsterdamska koalicija sa sedam stranaka u koaliciji nema nikakvog smisla, a jedva je prešla izborni prag. Ukoliko se ti zahtjevi ne ispune može doći u pitanje provedivost izbora za Hrvatski sabor. Rezultati izbora za Europski parlament su pokazali da je opasna konfrontacija sadašnjeg HDZ-ovog vodstva sa znatnim desnim dijelom dosadašnje glasačke baze stranke. Najveći izborni gubitnici na trećim izborima za EU parlament su 365.512 birača koji nisu zastupljeni u Europskom parlamentu, a to su većinom bivši glasači HDZ-a.  Nejedinstvom na desnici profitirali su SDP s 2 i HDZ i Amsterdamska koalicija s 1 zastupničkim mjestom dobivenim D'Hontovom raspodjelom. Da su Hrvatski suverenisti, Neovisni za Hrvatsku i nezavisna lista Marijane Petir nastupili zajedno SDP bi dobio jedno zastupničko mjesto manje, a Amsterdamska koalicija bi ostala bez zastupničkog mjesta. Nejedinstvom na desnici nagrađeni su HDZ, SDP i Amsterdamska koalicija koji su ugušili udruženim zločinačkim poduhvatom  neposrednu demokraciju sprječavanjem referenduma za promjenu izbornih pravila 2014. i 2018. godine. Prosvjednim glasovanjem bivši glasači HDZ-a su iskazali neslaganje koalicijom HDZ-a, HNS-a, SDSS-a i Bandićevim "žetončićima" odnosno s Plenkovićevom politikom. HDZ možda može vratiti dio bivših glasača usvajanjem bitnih zahtjeva za promjenu izbornih pravila referendumskih inicijativa "Glasujmo Imenom i prezimenom" i "Narod odlučuje" raspisivanjem referenduma o izbornim pravilima zajedno s prvim krugom izbora za predsjednika Republike.
Na saborskom odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav je, među ostalima, predstavljen i kandidat za novog ministra uprave, Ivan Malenica.
Zastupnik Marko Sladoljev Vas je pitao kao budućeg ministra, gospodine Malenica, gdje se nalaze potpisi GI Narod odlučuje?
“Imam par konkretnih pitanja. Pošto ste u javnim nastupima prije nego što ste postali ministar, govorili da ćete se konzultirati s bivšim ministrom Kuščevićem oko nekih inicijativa, postoji li mogućnost da mi, saborski zastupnici, ponovno pokucamo na vrata ministra uprave i zatražimo tih 40.000 tzv. “nevažećih potpisa” i znate li, kao budući ministar, gdje se nalaze ti potpisi – nalaze li se u Hrvatskom saboru ili u Ministarstvu uprave?” 
 
Evo što ste odgovorili!
“Hvala Vam na postavljenom pitanju. U nekoliko navrata sam rekao da je potrebno te sve pravne praznine i nedorečenosti koje imamo u slučaju referendumskih inicijativa, riješiti novim propisom koji će zaista na jedan transparentan, zakonit i učinkovit način urediti to pitanje, tako da u tom dijelu smatram da je postupak u slučaju referendumske inicijative Narod odlučuje – završen. U tom dijelu smatram da nema mogućnosti daljnjeg ulaženja u zakonitost odluka tijela koja su donijeli svoj sud.”
U prošlosti je uvjet za valjanost referenduma bio odaziv 50 posto plus jednog birača, što je u uvjetima nerealnog broja birača u Hrvatskoj bilo teško ostvarivo. Stoga je Hrvatski sabor u sklopu promjena Ustava 2010. godine ukinuo uvjet odaziva 50 posto plus jednog birača, a radilo se, zapravo, o “namještanju” uvjeta za održavanje referenduma u svrhu lakšeg provođenja referenduma o ulasku u Europsku uniju. Istodobno, međutim, Sabor nije smanjio broj potrebnih potpisa (deset posto) kako bi se pokrenuo referendum od strane građana.
Prema Smerdelovu mišljenju, “tužna je povijest referenduma u Hrvatskoj jer se sve radilo onako kako je to odgovaralo garniturama koje su u tom trenutku bile na vlasti”. Recimo, Hrvatska se ulaskom u NATO apsolutno odrekla dijela ovlasti, što znači da se morao provesti referendum, a nije. Kao primjer kako se radilo, a nije smjelo, Branko Smerdel je citirao izjavu tadašnjeg šefa opozicije Zorana Milanovića: “Po Ustavu bi trebalo održati referendum, ali to ne bi bilo zgodno”. Karakter predsjedničkog kandidata kojeg podržava SDP je ostvarenje političkog cilja svim sredstvima pa i kršenjem Ustava Republike Hrvatske. Bivši predsjednik Vlade RH kao kandidat za predsjednika RH proziva predsjednicu Republike za kršenje Ustava RH, a sudjelovao je u udruženom zločinačkom pothvatu gušenja neposredne demokracije lažiranjem broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj na dan 21. rujna 2014. godine.
Važna je regulacija, drži Smerdel, i dodaje: “Referendumi su prihvatljivi, ali moramo prevenirati sve ono što bi moglo voditi u ozbiljne socijalne sukobe. Početkom 90-ih referendum je bio pravo predsjednika Republike jer je na taj način mogao zaobići Hrvatski sabor.      
Kršenjem Ustava ne preveniraju se ozbiljni socijalni sukobi nego izazivaju, gospodo ustavni stručnjaci, novinari, političari i politolozi! Nakon kršenja Ustava 2014. godine sve vlade u Hrvatskoj su nelegalne!
Uzurpatori iz političke kaste boljševičkog mentalnog sklopa su promijenili Ustav travnja 2010. godine. Povećali su broj zastupnika srpske nacionalne zajednice na najmanje 3 zastupnika, a ostalih na 5. Prema Zakonu o pravima nacionalnih manjina ranije je bilo od 1 do 3 srpske nacionalne zajednice, a ostalih najmanje 4. Ukupno je bilo od 5 do 8 zastupnika nacionalnih manjina. Ukinuli su cenzus za valjanost referenduma. Smanjili su broj zastupnika dijaspore na 3. Povećali su do 22. siječnja 2012. godine broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj na 4.092.137, a to je 605.103 više od broja punoljetnih stanovnika popisanih travnja 2011. godine. Rupu u Ustavu stvorila je politička kasta promjenama Ustava 2010. godine da osigura referendumom provedenim 22. siječnja 2012. godine ulazak Hrvatske u Europsku uniju.
Prema “Kodeksu dobre prakse o referendumu” preporuka Venecijanske komisije ne zahtjeva se cenzus za donošenje odluka referendumskim odlučivanjem.
 
Hrvatska je u krizi zbog ponašanja političke kaste od 2000. godine, a kriza kulminira Plenkovićevim uzurpatorskim ponašanjem i zbog toga su nam potrebne ustavne promjene koje traži predsjednički kandidat doktor Miroslav Škoro.Referendumsko odlučivanje o svim bitnim pitanjima hrvatskog društva i države je kao korektiv ponašanja političke kaste, gospodo ustavni stručnjaci, novinari, političari i politolozi, pretpostavka ostvarenja "Nove hrvatske paradigme", prema knjizi Davora Ive Stiera,  uključivanjem što više državljana i članova stranaka u odlučivanje. To je želja hrvatskog naroda i  predsjedničkog kandidata dr. sc. Miroslava Škore. Dosta nam je paradigme vladanja Hrvatskom strateškim sramoćenjem hrvatskog naroda preuveličavanjem žrtava Jasenovca i Jadovna i prešućivanjem komunističkih zločina, koju primjenjuju nelustrirani članovi udbaškog udava izmišljajući rigidne desničare, fašiste i "ustaške zmije".
 
Predsjednički kandidat na izborima 2014. godine Milan Kujundžić oglasio se priopćenjem u kojem je najavio da će protiv ministra uprave Arsena Bauka podnijeti kaznenu prijavu zbog, kako je naveo, izborne prijevare i laganja o broju birača u Hrvatskoj. Priopćenje Milana Kujundžića prenosimo u cijelosti. Milan Kujundžić: "Podnijet ću kaznenu prijavu protiv ministra Bauka zbog izborne prijevare i laganja o broju birača u Hrvatskoj. Samo je u Hrvatskoj moguće da se desetljećima ne zna koliko ima stanovnika i koliko birača, a samo je jedan mogući razlog zašto se to ne zna: nekome tako odgovara. Netko je htio da u svakom trenutku može manipulirati, da drži sebi otvoren prostor da može dokinuti volju hrvatskog naroda izraženu instrumentima direktne demokracije, odnosno na referendumu te na nacionalnim i lokalnim izborima. Da hrvatskom narodu može ukrasti demokraciju. A taj netko je u najvišim strukturama vlasti, na Pantovčaku i na Trgu svetog Marka. Ministar Arsen Bauk upravo nam je jasno i nedvosmisleno priznao da u Hrvatskoj živi tek 3,5 milijuna stanovnika s pravom glasa. Time je priznao i da je ova vlada (Milanovićeva) godinama zavaravala hrvatski narod. Priznao je da je on sam prevario Ustavni sud, koji je upravo na temelju podataka koje mu je on sam dostavio odredio da se za raspisivanje referenduma treba prikupiti najmanje 405 tisuća potpisa, čime je onemogućen referendum za reformu izbornog sustava i pregažena volja hrvatskog naroda".
Je li prof. dr. sc. Milan Kujundžić kao predsjednički kandidat podnio kaznenu prijavu? Što je poduzeo nakon toga i kako se ponio prema Kuščevićevom = Plenkovićevom "festivalu demokracije" kao ministar zdravstva u njegovoj Vladi? 
Gospodine ministre Malenica, bit ćete kazneno odgovorni za prikrivanje kaznenog dijela udruženog zločinačkog poduhvata gušenja neposredne i posredne demokracije grubom manipulacijom biračima koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj ukoliko ih ne izbrišete! Ponavljanje izbora s postojećim Zakonom za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i s dokazanim viškom birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj nema nikakvog smisla.
S poštovanjem!
Zagreb 19. kolovoza  2019. godine 
 

Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elekt.

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Šokačka šupa (šokšup) u Vajskoj

hrvatski-fokus

Žigmanov priznao da je postao ministar na prijedlog Aleksandra Vučića

hrvatski-fokus

Žigmanov: Premalo dobivamo novca za HNV

HF

BEZ SKRUPULA – Bliske rođačke i druge veze

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više