Hrvatski Fokus
Aktualno

Protuustavno “mirnodopsko” djelovanje SDSS-a

Stanimirović-Pupovčev SDSS pred Ustavnim sudom

 
 
VLADI REPUBLIKE HRVATSKE 
MINISTARSTVO UPRAVE 
gosp. LOVRO KUŠČEVIĆ, ministar
(loco)

 

OTVORENO PISMO

 

(STANIMIROVIĆ-PUPOVČEV SDSS PRED USTAVNIM SUDOM?)
Zagreb, 24. prosinca 2018.
 
„Zahtjev još nismo zaprimili, međutim želim vjerovati da je gospodin to govorio u svoje ime, a ne u ime stranke. Zakon je jasan, ukoliko u statutu, u programskim načelima stranke, nema nečega što je protuustavno, a uvjeren sam da takve stvari nisu unutra, onda ne će biti razloga“.
 (Lovro Kuščević, ministar Ministarstva uprave RH)
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/12/plakat-vukovoar.jpg
0. Nakon poznata mu „krika“, pobuda HDZ-ova vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave – glede moguća pokretanja zabrane Milakovićeva Demokratskog saveza Srba (DSS) – neuviđanjem protuustavnosti, očito kuca na zatvorena vrata Ministarstva uprave (v. moto). U tom kontekstu – istakavši da „Hrvatska nije zemlja u kojoj se zabranjuje sloboda govora niti se zabranjuju političke stranke“ – premijer Andrej Plenković drži da nije dobro podizati „tenzije između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj“. S tim u svezi, kao neupitni političko-koalicijski partner, „inkluzivna“ Stanimirović-Pupovčeva Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) podržava premijera koji „promovira mirnu reintegraciju i njen značaj za Vukovar i istok Hrvatske, kao i državu u cjelini“.
https://narod.hr/hrvatska/ministar-kuscevic-o-penavinoj-najavi-trazenja-zabrane-dss-a-zelim-vjerovati-da-je-gospodin-to-govorio-u-svoje-ime-a-ne-u-ime-stranke
https://direktno.hr/domovina/vukovarski-sdss-poslao-poruku-penavi-i-milakovicu-spomenuli-i-stanimirovica-142509/
 
Nije li, međutim, upravo SDSS „prava adresa“, tj. alarmantni predmet ozbiljna ustavnog propitivanja? Naime, obilježeno kao „balvan u peti hrvatskog parlamentarizma“, svekoliko je „mirnodopsko“ djelovanje SDSS-a protustavno, budući da svojim programom „smjera podrivanju slobodnog demokratskog poretka ili ugrožavaju opstojnosti Republike Hrvatske“. S obzirom na to, glede nadležnosti, Ministarstvu uprave Republike Hrvatske predlažemo: „pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske“ (Zakon o političkim strankama, Narodne novine, 28/06, čl. 17).
https://www.hkv.hr/vijesti/razgovori/2465-balvan-u-peti-hrvatskog-parlamentarizma.html
 
1. O čemu je riječ? Sustavne historiografsko-politološko-političke raščlambe bjelodano pokazuju: kako su SDSS-ova programska izvorišta baštinski etnicistička i secesionističko-teroristička, prekrivena tobožnjim „antifašizmom“, što susljedno proizlazi iz njezine velikosrpske, kolokvijalno četničke ideologije. S tim u svezi – glede nelustrirana jugo-komunističkog i aboliranog srbo-četničkog totalitarizma, što je referentni okvir (o)pozicijske koruptivno-klijentističke nomenklature –SDSS očigledno djeluje onkraj hrvatskih državnih i nacionalnih interesu (dakle: i hrvatskih Srba).
http://sdss.hr/program-samostalne-demokratske-srpske-stranke/
https://direktno.hr/direkt/hrvatsku-vladu-ucjenjuje-stranka-koju-osnovao-ratni-zlocinac-hadzic-96032/
 
2. Zbog toga, u kontekstu „mirne reintegracije“ prema Khuenovom modelu („narod u narodu“ / „država u državi“) – uz ugradbu parapolitičkog sustava (SNV, ZVO i dr.) – kao „etnička stranka s građanskim predznakom“ (Milorad Pupovac), SDSS svojim „drveno željeznim“ (u)strojem drobi i narušava hrvatski suverenitet. S tim u svezi, unatoč upozorbe Ustavnog suda (2013.), skandalozno je (pače: veleizdajno) do današnjih dana protegnut petogodišnji „moratorij na hrvatsku povijest u Hrvatskom Podunavlju“. (1998. – 2003.). Naime, „srpska deca uče noviju istoriju na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama“, tako „smo izostavili poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat” (Vojislav Stanimirović).
https://www.peticija24.com/vukovarski_apel
https://hrvatskabraniteljskapuckastranka.weebly.com/blog/hazud-otvoreno-pismo-crimen-non-faciendi-nopasaran
3. Riječ je o velikosrpskom projektu „Srbi kao ključ“ (natio serbica clavis), koji počinje i završava s ciljem pretvaranja Srba iz nacionalne manjine u konstitutivni (politički) narod, tj. Republiku Hrvatsku pozicionirati kao nacionalnu državu Hrvata, ali i kao nacionalnu državu Srba. Suvremeni je oblikovatelj  toga projekta, obilježen kao notorni „zločinac za pisaćim stolom“, prof. dr. sc. Milorad Pupovac. Kao Pofukov „ubojiti spoj politike i lingvistike“, Pupovac je zaglavni kamen (o)pozicijske koruptivno-klijentističke nomenklature koja je, kao agentura tu–i inozemnih središta moći, dovela nacionalno i društveno biće do moralno-društvena i demografsko-gospodarskog sloma.
www.hazud.hr/pupovacpredsveucilisnimtribunalom/
www.peticija24.com/zauzdajmo_zloinca_za_pisaim_stolom
https://kamenjar.com/silvana-oruc-ivos-dokad-ce-hrvatska-biti-talac-milorada-pupovca-i-velikosrpskih-i-materijalnih-interesa/
4. Sve u svemu: ustavnim propitivanjem SDSS-a, kao “balvana u peti hrvatskog parlamentarizma“ (kao i inih srpskih nacionalno-etničkih stranaka) bitnije se razviđa završna (dramatična) etapa procesa hrvatske nacionalno-političke integracije (natio croatica clavis). Naime, onkraj „ustavnoga kaosa“, spomenutim se procesom konstituira „hrvatski politički narod“ (suvremeno HRVATSKA NACIJA), čijom je sastavnicom – uz najviše domete kulturne autonomije – i srpsko-etnička (pravoslavna) manjina. Zasad, ustavno nepoznata/nepriznata kategorija, HRVATSKA NACIJA predstavljala bi ukupnost državljana (pojedinaca), što se pridržavaju jednoga te istoga USTAVA i koja je za razliku od pojedinca (građanina) nositelj suvereniteta.
https://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/prema-vukovarskoj-povelji-slobode
5. Zbog svega toga: tobože „ekskluzivna” Penavina pobuda, tragom nedavna „vukovarskog krika”, bjelodano pokazuje: „kako i onda 90-ih, tako i danas, Hrvatska pada i prolazi u Vukovaru”. Naime, stekliški kazano – onkraj aboliranih „Stanimirović-Pupovčevih Srba“, iz tuđe – hrvatsku nacionalnu povijest zajednički ispisuju tek osloboditeljski „Srbi Predraga Peđe Mišića“, iz vlastite glave. Ako je „nacija svakodnevni plebiscit“ (Ernest Renan), onda se upravo u Vukovaru simbolički porađa hrvatska nacija. Na taj način, usuprot globalističkih okova zapadno-balkanske „(č)etničke“, Hrvatska se usmjerava suverenističkim putem zapadno-europske „liberalne demokracije“.U svakom slučaju, ako ikad,konačno je došlo “vreme da prestanemo biti predmetom slavoserbskih experimentaciah“ (Ante Starčević, 1867.).

 

STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI!
 

Prof. dr. sc. Ivan Biondić – IVOT, glasnogovornik  HAZUD-a, koordinator KBUZ BASTION VUKOVAR

Povezani članci

Nije dostojan niti spomenuti riječ hrvatski branitelji a kamoli prolivenu krv za Hrvatsku

HF

Suđenje bez uvjerljivih dokaza (2)

HF

Dokle zaboravljena Hrvatska?

HF

Tko prijeti smrću Marinku Čavari?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...