Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Uplatimo novčani prilog za spas Matoša

Poziv na akciju solidarnosti prikupljanja  novčanih priloga za otkup  rodne kuće pjesnika Antuna Gustava Matoša u Tovarniku

 
 
Poštovani,
kao stalni čitatelj Vašeg Portala molim Vas ako je to moguće da na Vašem cijenjenom Portalu objavite Poziv na akciju solidarnosti s društvom Antun Gustav Matoš iz Tovarnika, radi prikupljanja novčanih priloga solidarnosti koji su potrebni za otkup  rodne kuće znamenitog hrvatskog pjesnika i domoljuba Antuna Gustava Matoša u gradu Tovarniku u hrvatskome Srijemu. Naime, na zahtjev Središnjice Matice hrvatske iz Zagreba a radi naplate duga od Društva Antun Gustav Matoš koji je nastao kao trošak građevinske obnove te kuće u iznosu od 197.102,38 kuna, sud je naredio javnu dražbu 16. siječnja 2019. godine na kojoj treba biti prodana rodna kuća znamenitog hrvatskog pjesnika Nocturna, Utjehe kose, Bila jednom jedna mala Marija, itd. – A.G.M.!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/Picture_606.jpg
Potrebno je solidarno prikupiti najmanje 200 tisuća kuna (oko 26 tisuća eura), da bi tu kuću na javnoj dražbi moglo otkupiti Društvo Antun Gustav Matoš iz Tovarnika i tako to kulturno dobro spasiti od opustošenja i propasti! Ovo je internetska poveznica na kojoj su broj IBAN-a i naziv banke za uplatu novčanih priloga solidarnosti: https:/kamenjar.com/peticija-antun-gustav-matos-nije-na-prodaju/ Mislim da Vi ne trebate objaviti tekst „Peticije“, nego samo Poziv na akciju solidarnosti te broj IBAN-a i uputu kako novčani prilog solidarnosti uplatiti kod Privredne banke Zagreb. U svemu tome nemam nikakvih financijskih ili bilo kojih drugih osobnih sebičnih interesa, niti sam član ili u bilo kakvom interesnom odnosu s Društvom Antun Gustav Matoš iz Tovarnika, a u četvrtak 10. siječnja 2019. u poslovnici Privredne banke Zagreb u ulici Kneza Mislava br. 2 u Zagrebu, uplatio sam novčani prilog solidarnosti u iznosu od 1.000,00 kuna.
 
Za razliku od onih koji na Internetu potpisuju „Peticiju Antun Gustav Matoš nije na prodaju“, ali ama baš ni jedan od njih nije naveo da je uplatio ili da će uplatiti novčani prilog solidarnosti kojim se jedino može pomoći da rodna kuća slavnog i znamenitog hrvatskog pjesnika, književnika, polemičara, intelektualca i domoljuba ne dođe u strane ruke i to kulturno dobro bude trajno izgubljeno za hrvatski narod i kulturu!
S poštovanjem, zahvalnošću i srdačnim pozdravima čitatelj!
 

Erih Lesjak, Zagreb

Povezane objave

DRŽAVNI UDAR – Milanovićeva vlada ne želi nikako napustiti Banske dvore

HF

Smijenjeni Hribar u Berlinu?

HF

Izdajnik Andrej Plenković novi Ante Trumbić

HF

Pilićevi i Pavičićevi su žive Hrvate zazidali u Hudu jamu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više