Hrvatski Fokus
Gledišta

Riječi teškog cinika

Nevine žrtve nam govore da ne smijemo šutjeti!

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom pojave Tomislava Žigmanova na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 2. veljače 2019. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/DSC_0056-678x381.jpeg
O lošem karakteru Tomislava Žigmanova pisao sam u više svojih otvorenih pisama, a njegovo pojavljivanje na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 2. veljače 2019. godine povodom predstavljanja Dosijea Fonda za humanitarna prava o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini je vrhunac njegovog beščašća (u režiji glavne urednice te emisije Jelene Tumbas). Naime, Fond za humanitarna prava predstavio je 31. siječnja 2019. u Medija centru u Beogradu svoj dosije „Zločini nad Hrvatima u Vojvodini“ o čemu su govorile Ivana Žanić iz FHP, Jovana Kolarić, autorica Dosjea i Vesna Abjanović, kći Mate Abjanovića, koji je nestao zajedno sa bratom Ivicom iz sela Morović u Srijemu 23. listopada 1991. godine.
 
Predsjednik jedine relevantne hrvatske političke stranke u Republici Srbiji (kako ju on tako naziva), zastupnik 57.900 Hrvata u Skupštini Republike Srbije, predstavnik Hrvata u Međuvladinom mješovitom odboru Srbije i Hrvatske za nacionalne manjine, ravnatelj Zavoda za kulturu Vojvođanskih Hrvata, predsjednik Nakladničkog vijeća NIU “Hrvatska riječ” i nosioc svih drugih funkcija kada su u pitanju Hrvati u Republici Srbiji, jednom riječju, etnobiznismen, u čijim rukama je već niz godina sve što je vezano za ovdašnje Hrvate, pa tako i novac koji im pripada, zatekao se na ovoj promociji! No, ovom ne bismo ništa znali jer niti jedan medij nije pomenuo nazočnost ovog profesionalnog Hrvata na ovom skupu. Vjerojatno je kurtoazno pozvan (kao institucija, kako sam sebe često identificira), jer praktično, pored navedenih funkcija i tko zna koliko dobijenog novca za ove silne godine, nije ništa praktično učinio u vezi tragedije Hrvata u Vojvodini. Da bi se ipak nešto znalo i o njemu povodom ove aktivnosti FHP, moglo je biti samo preko njegovog vlastitog twittera:
 
“Nevine žrtve nam govore da ne smijemo šutjeti! –  riječi su teškog cinika, bolje reći nečovjeka, koji, sa tog položaja na kojem je, godinama ne čini ništa u vezi tragedije vojvođanskih Hrvata, posebno srijemskih.
 
No, da se završilo na zahvali Tomislava Žigmanova FHP na svom twitteru “na odlično urađenom poslu” (umjesto njega), još bi se sve moglo i progutati (kao otrov od kojeg se ipak ne umire), ali čovjek-institucija (nečovjek) ne bi bio institucija da se ne pojavi i na televiziji! A najlakše je da ga uslika njegova subotička Bunjevka Jelena Tumbas, pa u današnjem takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2, sazajemo da je Žigmanov bio nazočan na navedenom, čak je sjedio u prvom redu (kao institucija, a za hrvatski Dnevnik je, kao i obično, dao mudru izjavu! Tako ovaj par po tisućiti put obmanjuje 57.900 Hrvata u Republici Srbiji o veličini i djelu etnobiznismena Tomislava Žigmanova.  Ne će nas čuditi da na koncu jedino on bude zaslužan za otkrivanje gole istine o tragediji Hrvata u Vojvodini, posebno onih u Srijemu, jer je poslije desetak godina mukotrpnog rada uspio na sve položaje oko sebe postaviti samo svoje poslušnike (koji od toga, naravno, imaju koristi).
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Prekinite rehabilitaciju četništva

HF

Dok su Hrvati “srljali u maglu”, “braća s onu stranu Drine” pila su šljivovicu i zlurado se smiješila

hrvatski-fokus

Kusićevo Vijeće na crti Pijade, Rankovića, Račana

HF

I HAZU je (su)odgovoran za manipulacije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više