Hrvatski Fokus
Uvodnik

Proslava rođendana agresorske vojske u Mimari!

Po uzoru na Poljsku, Hrvatska treba donijeti zakon protiv svih onih koji šire laži o Jasenovcu i hrvatskoj kolektivnoj krivnji

 
 
• U Mimari agresorska „Vojska Srbije“ slavila svoj rođendan! To su dopustili HDZ i njegov čelnik Andrija Plenković. Na četničko-velikosrpskom derneku našao se i Milan Bandić, antifašist iz Pogane Vlake. Onaj koji ništa ne čita jer jako puno – dela! Time je Plenković potvrdio svoj blagi odgovor svome prijatelju Antoniju Tavaniju kada je poručio da su Istra i Dalmacija talijanske. Dozvolom (ili dopuštenjem) velikosrpskim vlastima u Beogradu da slave rođendan agresorske vojske usred Zagreba potvrda je Plenkovićeva izdajništva i želje za vlašću. To je i potvrda da ga u nečemu Milorad Pupovac drži u šaci i da se zato sve bezobraznije i primitivnije odnosi prema Hrvatima nazivajući na sve „neiživljenim pederima i huljama“. Pitamo se dokle?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/1671835_whatsapp-image-20181110-at-09.55.43_ls.jpg
• Kod nas je sve naopako posloženo. Kao što je istina da su Srbi u Hrvatskoj 1941. godine prvi pokrenuli ustanak protiv legitimne hrvatske vlasti – a i dalje se laže da je bilo obrnuto – isto tako su SDP i jugokomunistički vlastodržac Ivica Račan u srpnju 2003. prodali Inu Mađarima, a u medijima i Saboru Račanovi crveni jugo-klonovi lažu da su HDZ i njegovi bivši čelnici prodali INA-u MOL-u. I što je najgore, u tim lažima pomažu mu zastupnici iz tzv. domoljubnog Mosta. I ne samo da većinski hrvatski mediji podržavaju hrvatske Srbe i njihove tutore i naredbodavce u Beogradu da ustrajavaju na lažima da ih je tobože najprije progonila nova hrvatska vlast u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, a da su se tek onda oni 'nevini' počeli oružano braniti, isto tako danas lažu pripadnici propaloga „Saveza komunista Hrvatske“, odnosno njihovih izdajničkih nasljednika u okviru SDP-a kada ponavljaju laži protiv Hrvatske i Hrvata. O stanju u Hrvatskoj iz 1941. znam iz dokumenata i svega onoga što je objavljeno. O stanju iz srpnja 2003. znam izravno jer sam bio u dvorani nove Inine zgrade u Ulici grada Vukovara 78 (prizemlje) u Zagrebu kobnoga dana kada su ondašnji SDP-ov ministar gospodarstva Ljubo Jurčić i predsjednik Uprave MOL-a Zsoltan Hernádi potpisali sporni ugovor o prodaji 25 posto Ine + jedna dionica. To je činjenica. Sve ostalo je laganje, i protiv progonjenoga Ive Sanadera, nakon njega i protiv Tomislava Karamarka, kao i sada protiv Andreja Plenkovića. To što današnji nesposobni HDZ-ovi jurišnici u Saboru i drugdje ne znaju braniti HDZ i Hrvatsku od malih 'crvenih Kmera' iz SDP-a, Glasa i sličnih inačica zločinačke Partije drugi je par rukava. A i slika predsjednika Uprave INA-e Tomislava Dragičevića, Jurčića i Hernádija nakon potpisivanja ugovora o prodaji Ine onoga vrućeg srpnjskog dana 2003. govori više od svega. Ljubo je bio snužden, a Tomislav i Zsoltan nasmijani i presretni nakon obavljenoga 'posla'.
 
• Za razliku od Poljske, koja ima domoljubnu vlast, hrvatska politička elita radi protiv interesa države koju predstavlja. Po Hrvatskoj svaka šuša luta i lažno nas optužuje. Ne samo srpski pravoslavni monasi nego i naši domaći Hrvati. Poput Milana Bandića. Poljska je donijela zakon prema kojem, onaj tko lažno izjavi da su u Poljskoj u vrijeme njemačko-nacističke okupacije Poljske u tadašnjim granicama bili „poljski koncentracijski logori“ – a bili su njemački koncentracijski logori u okupiranoj Poljskoj -, bit će odgovarajuće kažnjen. U Hrvatskoj sve brojniji crveni revizionisti ponavljaju velikosrpske laži o jasenovačkom logoru i jasenovačkim žrtvama i nikome ništa. Nabijaju nam kompleks nepostojeće krivnje i nikome ništa. Vratimo se Poljskoj, koja je uspjela zatvoriti „gubec“ onima koji lažno optužuju Poljake za grijehe koje su tijekom njemačke okupacije Poljske počinili nacisti Adolfa Hitlera. U tom im pomažu i Sjedinjene Države. Američka veleposlanica u Varšavi Georgette Mosbacher u srijedu pozvala je Izrael da se ispriča Poljskoj uslijed svađe dviju država oko Holokausta, nakon što su izraelski premijer Benjamin Netanjahu, ministar Israel Katz i zamjenica ministra vanjskih poslova Tzipi Hotovely rekli da su "mnogi Poljaci" surađivali s nacistima.
 
• Jednom Jugoslaven, uvijek Jugoslaven. Jednom jugokomunist, uvijek jugokomunist. To bi se moglo reći za Milana Bandića. Priznaje da ništa ne čita, a bavi se i politikom i „čitanjem“ povijesti na svoj način. Pritisnut održanjem na vlasti trebalo mu je više od desetljeća i pol da promijeni naziv najljepšega trga u Zagrebu, a danas, kada je pritisnut sudskim progonom zbog kriminala želi biti prijatelj i s Budimirom Lončarom, i s Draganom Markovićem Palmom iz Jagodine, i s Ognjenom Krausom… Želi biti „prijatelj“ sa svima samo da opstane na vlasti i ne završi u zatvoru. Njemu su isti onaj koji je kriv za gubitak života i ranjavanje tisuće Hrvata od 1991. godine, kriminalac iz Srbije ili sin suca i tužitelja Božidara Krausa, čovjeka koji je 1946. bio pomoćnik Jakova Blaževića u montiranom procesu protiv zagrebačkoga nadbiskupa Alojzija Stepinca. I taj i takav politički i svaki drugi kameleon odlazi u Jasenovac bez ikakve pripreme s ljudima koji – kao i on – vjeruju u velikosrpske laži nastale poslije 1945. da su Hrvati monstrumi i genocidni. Svojim odlaskom u Jasenovac 20. II. 2019. sa sinom suca i tužitelja protiv Stepinca zauvijek si je zatvorio sva crkvena vrata. Kako Bandić ništa ne čita i ništa ne zna, teško je s njime polemizirati. Njegov mentalni sklop je preprimitivan i samo pragmatičan u cilju političkoga preživljavanja, što je, priznao on to ili ne, ulaznica za spletkarenje, dogovaranje, pogodovanje… Bandića ne zanima istina. Njemu je nebitna činjenica da je cjelokupan popis jasenovačkih žrtava – lažan! Da, popis je lažan! I to cjelokupan popis. Druga je stvar u i oko jasenovačkoga logora, koji je bio radni logor i bio i ostao tamna mrlja iz vremena Drugoga svjetskoga rata u kojemu je bilo i ubijanja i maltretiranja, ali je također činjenica da u tom i takvom radnom jasenovačkom logoru – za razliku od nacističkih njemačkih koncentracijskih logora, logora smrti – nije bilo sustavnoga ubijanja. To je ono što sebičnoga Bandića ne zanima. On odlazi u Jasenovac bez potrebne edukacije s ljudima koji mrze sve hrvatsko i tamo ponavlja laži i floskule koje je naučio kao Titin pionir. A zašto? Samo zato jer misli da će mu to donijeti odgodu suđenja ili zatvora. On odlazi u Jasenovac kako bi se dodvorio lijevim medijima koji vladaju ne samo Hrvatskom. I zato nije nimalo čudno što upravo u Jasenovcu poručuje tzv. desničarima da je na „pravom putu“ i da se ne boji „šačice radikala, marginalnih desničarskih skupina“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/61071372-bandic-jasenovac.jpg
• Svatko ima neku crnu mrlju. Crna mrlja Hrvatskoga sabora je što je većina sabornika u crni petak 15. veljače 2019. odlučila da – nadajmo se nakratko – referenduma o promjeni izbornog zakonodavstva i o otkazivanju Istanbulske konvencije, ne će biti. Bilo je to glasovanje velike koalicije – SDP-a i HDZ-a – odnosno lijeve i desne udbaške Partije, kako im već godinama tepa Željko Glasnović. Odnosno isto je glasovalo »lijevo i desno krilo Partije. Idemo prema tome da će postojati jedna homogena stranka. Možemo ih zvati Nova socijalistička omladina i novojugoslavenska stranka«, pojašnjava Glasnović. Od 123 nazočnih, čak ih je 105 bilo protiv demokracije, dvoje suzdržanih, a tek 16 razumnih je bilo za raspisivanje obaju nasušno potrebnih referenduma. Ovaj puta Mostovci su jedini bili na – pravoj strani.
 
• Državna tajnica Josipa Rimac skoknula je iz Maksimirske u Sabor i zastupnicima pojasnila zašto su, njezin šef i njegovi pobočnici, uništili  potpise Hrvata za održavanje dviju referendumskih inicijativa, 'Narod odlučuje' i 'Istina o Istanbulskoj'. Bivša kninska gradonačelnica dala je kolosalno objašnjenje da su se mogli pogledati i provjeriti tzv. nevažeći potpisi ali uz suglasnost osoba čiji je potpis nevažeći. Siguran sam da se ovakvih lažnih konstrukcija nisu mogli sjetiti ni nacist Joseph Goebbels, a niti njegove kolege u drugim diktatorskim komunističkim i fašističkim režimima. Sve to daje za pravo onima koji tvrde da je Lovro Kuščević najdomišljatiji ministar uprave od vremena obnove hrvatske državnosti.
 
• Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara, jer je dobila popust na liječnički pregled u klinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedjelje od 20 posto. Umjesto da se bavi kriminalom, Povjerenstvo se bavi glupostima i političkim reketarenjem. Nema Dalije Orešković, ali sve je isto kao i u njezino vrijeme. Ili se sve u Povjerenstvu i radi upravo zbog Dalije?
 
• »Od osamostaljenja hrvatske države, brodogradnja je "progutala" oko 35 milijardi kuna, a danas je na koljenima«, izjavio je u Saboru bivši ministar financija Ivan Šuker i dodao: »Što se tiče brodogradnje, konačno trebamo pogledati istini u oči. Država je u 2015. za jamstva brodogradnji dala 3,6 milijardi kuna, a godinu poslije preko milijardu kuna. Nama sada ta jamstva dolaze na naplatu, pa je pitanje, ili je netko lagao kad je tražio jamstvo ili netko nije obraćao pozornost kad ih je davao?« Tolike se novce „utuklo“ u ništa. Samo da bi zadovoljili Riječane i Puljane da se ne bune! SDP-ovci u Rijeci i IDS-ovci u Puli su dobro omastili brkove, mrske im hrvatske kune potrošili i sada opet od Andreja Plenkovića dobivaju milijardu eura. Čekamo kada ćemo dobiti vlast koja ne će podilaziti raznim partijašima i potomcima udbaša i autonomaša.
 
• O izbacivanju određenih naslova iz obvezne lektire pjeva Luka Bulić. Poslušajte ga! (https://youtu.be/HZo2NMYKE8c) Jedino nam je još samo pjesma ostala.
 
Alan Neven Kovačić održat će predavanje pod nazivom „Hrvatska danas“ u Limogesu u Francuskoj u tamošnjem Međunarodnom centru za istraživanje anarhizma „Limousin! U najavi predavanja stoji kako je Hrvatska malena zemlja koja doživjela velike promjene u proteklom razdoblju, kada je „građanskim ratom“ u Jugoslaviji, postala neovisna i ušla u Europsku uniju 2013. Drugo predavanje organizira udruga „Esperanto-indre“ koja ima za cilj širenje i proučavanje međunarodnog jezika esperanto. Kovačić je predstavljen kao hrvatski esperantist koji će održati predavanje na temu „Aktualna Hrvatska“ u Chateraurouxu. Treće predavanje najavljuje esperanto-udruga iz Sint Maloa. „Hrvat Alan Neven Kovačić govorit će o svojoj zemlji“, stoji u najavi. (https://narod.hr/hrvatska/znaju-li-organizatori-da-je-rijec-o-osobi-koja-je-bila-osudena-za-nasilje-napadac-na-ruzicu-cavar-drzi-javna-predavanja-po-francuskoj) A tko je Neven Kovačić, momak koji je usred Zagreba i u pol bijela dana prije pet godina udario mirnu hrvatsku građanku, dr. Ružicu Ćavar i za to ipak osuđen na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. I to je ta naša današnja Europa. A tek današnja Hrvatska!
 
• »Europska komisija promiče migracije u Europu, dok države središnje Europe smatraju migracije lošim i odbijaju ih«, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó u Carigradu nakon ministarskog sastanka na forumu Budapest Process. Još je dodao kako su na konferenciji predstavnici Europske komisije »dali sve od sebe da naglase kako je migracija dobra za Europu« i time ustraju na tome da je potreban trend daljnje migracije. Pohvalio je Austriju i Italiju što su se priključile višegradskim državama i odbile potpisati zaključni dokument sastanka i njihov akcijski plan. »Te države uopće ne prihvaćaju poziciju da je migracija dobra i da je treba promicati. Migracija predstavlja daljnje i ekstremne rizike za Europu«, istaknuo je Szijjártó. Izrazio je bojazan najnovijim uhićenjima pripadnika tzv. islamske države u BiH i Makedoniji koji se kao teroristi vraćaju u Europu u velikom broju i velika su teroristička prijetnja.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Uvijek aktualne poruke Golde Meir i naši hrvatski izdajnici

hrvatski-fokus

Plenković dvaput izazvao državni udar!

hrvatski-fokus

A.P. NA VJETROMETINI – Sve nervozniji i primitivniji

hrvatski-fokus

Sve je više stranaca i globalizacije

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više