Hrvatski Fokus
Gledišta

Žigosanje – ostvarenje programa SANU-a

Zabranjuju pravo glasa onima koji su uspjeli pobjeći ispred Vukova i Arkanova noža

 
 
Poštovani, ovdje ćemo nabrojiti one bitne socijalne, društvene vrijednosti i pojave, te političke organizacije minulih vremena u Hrvatskoj i njenom nekom okruženju, koje po mom mišljenju formiraju, nameću te oblikuju politički kostur Hrvatske: hajdučija, jataci, janjičari, akindžije, Crna ruka, UDBA, KOS, marksizam, „bratstvo i jedinstvo“, „zajednička povijest“, „zajednički jezik“… Tamo u pozadini vidim maršala na bijelom konju i Veselina Šljivančanina, koji tamo nekim vojnicima s plavom kapom nešto naređuje. Tu je i Miljenko Smoje sa svojima. Pa tko može hajdučiju iz turskih vremena pripisivati današnjim elitama u Hrvatskoj? Očito, netko može. Jer ja u „žigosanju mlade Albanke u Zadru“ vidim janjičare, UDBA-u i KOS koji proizvode i nekome nameću neke socijalne i političke vrijednosti. Te ih progone kao politički i civilizacijski problem. Da bi nametnuli svoju politiku.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/sloba-dobrica.jpg
Prije „žigosanja“, moramo se dotaknuti „huligana“ – „nogometnih navijača“. Što su za mene akindžije (predhodnica turskog napada, najokrutniji Turci). Jer kažu da Hajdukom-Splitom vlada ulica. Pa kažu da u Hrvatskoj ima nekoliko stotina registriranih „huligana“ s policijskim dosjeom. Od toga, njih pedesetak s malo „debljim dosjeom“. A njihova se imena kriju. Oni slobodno putuju izvan Hrvatske i Hrvatskoj čine štetu. Političku i materijalnu. Pa imamo crtanje slova U i kukastog križa. Nakon čega se traži da se… Anne Frank stavi u obveznu lektiru u hrvatskom školstvu i naobrazbi – kao povijest – žrtva NDH. Dakle, dovoljno je noću kriomice na fasadi hrvatske škole nacrtati slovo U ili kukasti križ za kreiranje programa hrvatskog državnog školstva i obrazovanja. A nitko se ne pita: Tko je nacrtao slovo U i kukasti križ na fasadi hrvatske škole?
 
Tko će odgovoriti na pitanje: Ima li pravo Crkva na politiku, kada politika ruši crkve, ubija kolje i siluje svećenike i časne sestre? I kako bi bilo da je hrvatskog  profesora koji je često na televiziji kao pravni stručnjak za politiku pitati: Zašto Hrvat koji je uspio pobjeći Draškovićevu (Arkanovu) nožu iz „Krajine“ koji je danas izvan Hrvatske, nema pravo glasa? Odgovor bi najvjerojatnije bio: „Vidite, moramo znati da je hrvatsku himnu uglazbio Srbin, da je Petar Preradović također bio Srbin, vidimo da se po hrvatskim školama crtaju slova U i svastike kao nostalgija za NDH. I u hrvatskim se školama brani čitati Dnevni Anne Frank…   
 
Sad se vratimo na „žigosanje“, što je čista hajdučija janjičara KOS-a i UDBA-e. Hajdučija koja stvara jednu teoriju da bi se moglo provesti neki, nečiji plan. Stvara se teorija o ustaštvu – genocidnosti Hrvata da bi se mogla nastaviti '45. Odnosno '91. Ta se teorija stvara na lažnom ustaštvu. Ustaštvu po Curziu Malaparteu, Milovanu Đillasu, Vladimiru Dedijeru, Vladimiru Žerjaviću i Joži Horvatu. Jer je zima, pa se ne ide kao ljeti na plaži golih ramena. A otac „žigosane“ djevojke napada ravnatelja škole, ne onoga tko mu je  ozlijedio djete. I što je najvažnije, kažu da su „žigosana“ i onaj tko je „žigosao“ ravnatelja škole moli da se ne zove policiju ni liječnika. Ali netko zove novinare i TV kamere. Ostalo znamo… reustašizacija, kažnjavanje škole i ravnatelja.
 
Pa imamo reprizu slučaja Mlinar  (U Benkovcu 1990., pokušaj klanja Srbina Mlinara“). Samo što ovdje imamo više Mlinara, odnosno beogradskih vaterpolista u Splitu. U Srbiji opća mobilizacija, cijela se Hrvatska ispričava. I „hrvatski branitelj (Zoran Erceg?) se zgraža“. Jasno da je u pitanju provedba SANU-ova memoranduma 2. A HAZU se ne može baviti politikom. Koleteralna žrtva toga je HAVC (Hrvatski audiovizualni centar). Raspada se. Iako se HAVC raspada, iako se HAZU ne može baviti politikom, Lovro Kuščević i njegova kompanija koja ne dozvoljava referendum za promjenu izbornog zakona, mogu mirno spavati. I da taj referendum prođe, da mi koji smo se veselili uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji 2018. formiramo svoju vlast, tu su NACIONALi Povjerenstvo za sukob interesa. Tu je i Zoran Erceg kojega trebamo gledati kao neku parainstituciju, ne kao vuka samotnjaka. Koji, kažu, vrijeđa Franju Tuđmana te remeti javni red i mir. Pa se Zorarana Ercega sudski goni. Kažu, kao nekad zbog verbalnog delikta. Baš po mjeri SANU-a. Iz ničega do verbalnog delikta. Iz ničega, do pandamizma dvjema Jugoslavijama kada je Crna ruka (UDBA) ubijala… Šufflaje, Bu-
šiće, Rukavine i Đurekoviće. Tu je pogrješno Zorana Ercega gledati kao usamljenog pojedinca. Jer njegov glas nema snagu crkvenog zvona. Za to što on viče, ne bi se ni znalo bez medija (kao slučaj „žigosanja“ u Zadru). Pa da on to viče na ulici (Ilici), kad je najveća gužva, trebao bi mu megafon, i dobio bi od nekoga po glavi.
 
Dakle, taj slučaj prate i pokrivaju institucije, da bi slučaj mogao završiti na sudu. Da bi se moglo reći: U Tuđmanovoj Hrvatskoj, kao u Titinoj Jugoslaviji – disidenti završavaju na sudu. Što treba gledati kao provedbu SANU-ova memoranduma 2. Documenta Vesne Teršelić: Ugrožen je temelj demokracije. Pa imamo stvaranje umjetnog pandamizma i umjetnog totalitarizma kojemu je pravni lijek: Neka Zoran Erceg viče dok mu ne promukne grlo. Samo kako od njega odmaknuti njegove medije?
 
I na kraju imamo slušaj Tajani. Što bi Hrvatska, po mom mišljenju lako mogla rješiti. Bez obzira na sve špekulacije o njegovoj izjavi. Hrvatski zastupnik u europskom Parlamentu u Bruxellesu bi trebao reći da su Istra i Dalmacija talijanske, koliko i obala Etiopije. Treba reći da autohtonih Apeninjana na istočnoj obali Jadrana nema i da ih nikad nije bilo. Treba reći da oni nemaju ruralna naselja na istočnoj obali Jadrana. Oni se pojavljuju samo u urbanim sredinama kao pripadnici birokracije i elite. Što automatski eliminira njihovo posezanje za Istrom i Dalmacijom. Kao i njihovu zadarsku vladu u egzilu.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Profesori ustavnog prava šute o utjecaju XI. i XII. izborne jedinice na legitimitet vladajuće većine

hrvatski-fokus

Kad Mujo ne će brdu…

HF

Treba nam Vlada nacionalnog spasa!

hrvatski-fokus

Plenković pustio na izbore Srbe koji lažno žive u Hrvatskoj

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više