Hrvatski Fokus
Hrvatska

Dogovoreni novinarski prosvjed

Iza uzvikivanja na utakmici u Osijeku najvjerojatnije stoje ORJUNA i Ured Simona Wiesenthala

 
 
Ako je nešto na rubu pameti, to je često i nevažno. Jer to što je na rubu pameti, često ustukne pred racionalnošću. A što ako ne ustukne? Što ako to što je na rubu pameti postaje legalno i legitimno, kao ovaj prosvjed HND-a 2. 3. 2019. u Zagrebu? To je onda na rubu zakona i znanosti. Ili nije? Izgleda da objašnjenje za taj prosvjed HND-a moramo tražiti u „Tuđmanovim vragovima“ (crni, žuti i zeleni). Samo to može biti objašnjenje za ovu notornu insinuaciju, u nizu insinuacija od onog čuvenog prosvjeda radija 101 na trgu Josipa Jelačića u Zagrebu prije nešto više od 20 godina. U tom nizu, novinari HND-a nižu aferu za aferom u Hrvatskoj protiv Hrvatske. Poglavito one ideološke afere, gdje prednjači ona o uskliku Za dom. Koju slijede crtanje svastika, slova U, napadi na beogradske športaše u Splitu, plakati „Maksovi mesari“ itd.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/5c7a879c-5990-466c-b869-35a00a0a0a82-protest-novinara-zagreb-preview.jpg
Kao što vidite, ja ovaj prosvjed HND-a Hrvoja Zovka povezujem sa vikanjem Za dom na nogometnoj utakmici između Hrvatske i Izraela prije desetak godina u Osijeku. Te sa SDP-ovim prosvjedom na splitskoj rivi pod geslom „Prosvjed za tolerantni i otvoreni Split“. Koji se održao istog dana kada i prosvjed HND-a u Zagrebu. Kako? Zašto? Sve su to glupe, prljave i prozirne montaže u provedbi SANU-ova memoranduma 2 u Hrvatskoj. Stoga ja ne mogu da ne kažem da iza onoga vikanja Za dom na nogometnoj utakmici između Hrvatske i Izraela u Osijeku, najvjerojatnije stoji ORJUNA i Ured Simona Wiesenthala, a iza onog napada na beoradske vaterpoliste u Splitu, opet ORJUNA i SDP koji traži da Split bude tolerantan i otvoren grad. Prozirno, zar ne? Stoje li iza forsiranja usklika za dom, možda Mosad i CIA? Jer onaj (Anto Đapić) koji „povremeno“ može koristiti ustaški usklik Za dom, tajno pregovara s predsjednicom Hrvatske o budućem predsjedniku Hrvatske.
 
Dakle, agentura SANU-ova memoranduma 2 koja u Hrvatskoj proizvodi nešto što oni zovu hrvatski nacionalizam, odnosno ustaštvo. Da bi se moglo ubijati i raseljavati Hrvate. Poseban slučaj u tome je nasljednik Zdenka Duke (obilježavanje terena – mokrenjem) i Saše Lekovića (prepiljeni šrafovi) – predsjednik HND-a Hrvoje Zovko. Koji zaslužuje posebnu znanstvenu analizu. Jer SDP (Gordan Maras) izbacuje njegove novinare sa SDP-ove konferencije za njegove novinare. Odmah nakon toga, Hrvoje Zovko organizira prosvjed HND-a za slobodu novinara. A u tom prosvjedu Gordan Maras! Što je na rubu pameti, zakona i znanosti. I za pravosuđe i za psihijatre. Jer je tu bjelodano jasno da su HND i SDP izazvali incident da bi pokrenuli prosvjed HND-a za „slobodu novinara“… Igora Vukića, Karoline Vidović-Krišto, Helene Krmpotić, Nade Prkačin i ostalih. Što je agresivna transparentnost provedbe SANU-ova memoranduma 2.  
 
Još gore, navodni (na)slijednik NDH – HSP (Anto Đapić), u otvorenom pismu američkom veleposlaniku u Hrvatskoj Robertu Kohorstu, protestira zbog njegove kritike usklika Za dom, i koji negoduje zbog pokušaja revizije Jasenovca. Što znači da SAD nisu promjenile i da ne će promjeniti svoj stav prema Hrvatskoj od vremena Zvonka Bušića. A Anto Đapić u tom pismu uvjerava američkog veleposlanika da bi SAD morao promijeniti svoj stav prema tome, zato što je uzvik Za dom simbol hrvatskog identiteta i hrvatske državotvornosti. I dok ORJUNA na nogometnoj utakmici između Hrvata i Židova viče Za dom, i na nekoj domaćoj nogometnoj utakmici vije plakat „Maksovi mesairi“, Anto Đapić od SAD-a traži da SAD blagoslovi usklik Za dom kao hrvatsko domoljublje. Baš onaj usklik, sa kojim su, kažu SAD i Ured Simona Wiesenthala „Maksovi mesari“ ubijali Židove u Jasenovcu. Nije istina da je Anto Đapić HDZ-ova krtica u HSP-u, za razbijanje HSP-a kao prave „hrvatske desnice“. Stvar treba čitati naopako. Anto Đapić, kao gromobran lažne NDH, služi kao uzemljenje za prenošenje tog negativnog elektriciteta na HDZ. Na HDZ, kao hrvatsku državotvornu stranku.
 
Stoga se usuđujem, Velimiru Bujancu predložiti jednu emisiju: Usklik Za dom. Da se bez emocija i navijanja pokuša utvrditi, kakvu ulogu u hrvatskoj politici taj usklik ima. Dakle, činjenice iznad emocija. A činjenice govore da se SAD i Izrael nisu promijenili, i da ne će promijeniti svoj stav prema Hrvatskoj, odnosno prema Jasenovcu, odnosno prema uskliku Za dom. Prema tome, tu je nužno i obvezno postaviti pitanje: Zašto se iz Hrvatske forsira usklik Za dom, kada je poznato da je to za SAD i Izrael dokaz antisemitizma i genocidnosti Hrvata, zbog čega je pripremljena agresija Srbije na Hrvatsku.
 
Čavoglave su dale svoj doprinos u Domovinskom ratu (i ja sam ih pjevao) u obrani Hrvatske. A danas? U Domovinskom ratu, Čavoglave su pjevali istinski branitelji Hrvatske. A danas na nogometnoj utakmici? Za dom može vikati tko hoće. To može biti nečija politika i nečija propaganda. Kada se ne dozvoljava revizija Jasenovca, onda je to antihrvatska propaganda. Pa kad se usklik Za dom tako tretira i upotrebljava, tu bi trebalo poći od toga, je li usklik Za dom, nešto hrvatsko službeno, protokolarno i promotivno, ili je to nečiji politički folklor i čiji? Ako je to hrvatsko državno službeno, trebalo bi propisati tko, kada i kako to može vikati. Tako da se zna tko je organizator i izvršitelj tog državnog verbalnog akta. Valjda bi se to trebalo vikati, najprije u predsjedničkom protokolu prilikom dolaska stranog državnika u posjet Hrvatskoj. Nasuprot tome, zakonitost usklika Za dom, donosi se bez da se vodi računa o tome tko je organizator i izvršitelj tog verbalnog akta na nogometnoj utakmici.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Cijepi me!

hrvatski-fokus

Na jednom od najvećih grobišta Hrvata

HF

Tko o čemu, Pupovac o prikrivanju zločina

HF

Tri mistična majmuna u izbornoj kampanji

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više