Hrvatski Fokus
Kolumne

Vožd Vučić – suzdržan!

Srbijanski doprinos političkoj praksi i teoriji

 
 
Srbijanska oporba pod vodstvom građana (!!!) prosvjedima u Beogradu, a i šire – kažu u stotinjak gradova – malo muči Vučića. On je i inače namjeravao skratiti mandat zastupnicima u parlamentu i izbore organizirati nešto prije, još s „debele“ vlasti. O tome je neki dan odlučivao „politbiro“ SNS, tzv. naprednjaka (o Bože?!) te donio mudru odluku: ako bude izvanrednih izbora, bit će u lipnju 2019., a ako ne, onda će se dogoditi naredne godine, redovno.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/Aleksandar-Vucic-Profimedia-8_1000x0.jpg
U duhu srbijanske poslovice parlamentarni izbori u lipnju: „može da bidnu, al ne mora da se dese“. Prevedeno: možda će ih biti u lipnju, a možda se ne će dogoditi. I tek sad slijedi ono najvažnije – odluka čelnih SNS-ovaca, narečenog „politbiroa“ je jednoglasna („za“ u ovoj inačici,“za“. lat. idis redibis…) uz jedan suzdržani glas. Suzdržani glas pripada – Vučiću, predsjedniku SNS-a (i Srbije) i on, po tumačenju sudionika sjednice, više vrijedi od svih onih koji su bili „za“. I tu je ta „kvaka“, srbijanski doprinos praksi, a bogme i teoriji unutarstranačke demokracije i unutarstranačkog odlučivanja, a možda i demokraciji uopće. Sve varijante odlučivanja već su bile poznate, i većinske, većina „za“, pat pozicija, i ona da se uopće ne glasa, već se postupa po jednom glasu „za“, onom genseka, koji može biti izgovoren, a ni ne mora, nekakvoga, vožda, vođe, ali da će se postupati po jednome suzdržanom glasu, to još nije viđeno. Ma vidi ti lisca i pametnjakovića Vučića, al' zaje.. Srbijance. Divi mu se Milorad koji je odavde, a ostali iz istih krajeva, ne sad glede ove zanimljive unutarnjopolitičke smicalice, već drugih „stvari“ koje bi se ticale Hrvatske, također su – suzdržani, pače, većinski suzdržani.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Dubrovačke ljetne impresije

hrvatski-fokus

Plenković ugrozio nacionalnu sigurnost Hrvatske

hrvatski-fokus

EKSPLOZIJA U HDZ-u – Božinović i Anušić Plenkoviću rekli – NE!

hrvatski-fokus

Ivica Račan – Titin “omladinac”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više