Hrvatski Fokus
Hrvatska

Prešućuju da se u Auschwitzu ubijalo bez suđenja

Pravosudni proces protiv Andrije Artukovića, glavni uzrok balvan revolucije

 
 
Dok razmišljam kome dati svoj glas na predstojećim izborima u Hrvatskoj, za Europski Parlament, misli mi lete od Darija Kordića, preko pravosudnih procesa protiv Andrije Artukovića i Dinka Šakića, do arhiva i Emira Kusturice koji snima igrani film o Jasenovcu. I ja se pitam kao Daran Bašić na portalu Hrvatsko nebo: Uistinu, zašto je osuđen Dario Kordić? Gdje Daran iznosi niz sumnjivih dokaza zbog kojih je Dario Kordić osuđen. Između ostalog, i zbog „dvostruke linije zapovijedanja“. Stoga su krajnje upitna sva obećanja o zaštiti hrvatskih interesa u Bruxellesu, s Darijom Kordićem kao ratnim zločincem. Kako se mogu braniti hrvatski interesi pod teretom Ahmića i Jasenovca? Jer Srbija (Emir Kusturica) snima igrani film o Jasenovcu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/320b75321a11c6cf5a85.png
Možda HSP? Hoće li (ako bude izabran) Karlo Starčević u Europskom Parlamentu tražiti ekspertizu Nobilove dvostruke linije zapovijedanja i reviziju pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića? Kao da netko iz Hrvatske gura u Europski Parlament nekoga koga se može osumnjičiti za opstrukciju komemoracije na Bleiburgu. Dobro, znam da se za ovo može reći kako je to ekstremno i radikalno. Ali ja imam „pravni lijek“ za to. U pitanju: Tko je od vas ikad od nekoga čuo, da se u Auschwitzu ubijalo bez suđenja? Jasno da nije. Dok je to, gotovo pravilo za one koji osuđuju zločin na Bleiburgu. A ta navodna osuda tog zločina, tako formulirana ima natruhe diskriminacije i genocidnost. Ta krilatica ide u prilog Mesića, Nobila i Vesne Pusić. Ona sugerira kako je jedan narod trebao biti na optuženičkoj klupi, i kako bi one djevojke čije su pletenice pronađene u Huda Jami bile osuđene na smrt. Zbog svega toga, Hrvatskoj je potrebno jedno neovisno znanstveno Vijeće koje će pokušati diskreditirati krilaticu „Na Bleiburgu se ubijalo bez suđenja“. Jer se tako sugerira da je svatko bio sumnjivi zločinac.
 
Plus toga, Hrvatskoj je potrebno znanstveno vijeće koje bi trebalo utvrditi uzrok velikog stradanja naroda koncem XX. stoljeća. Gotovo sam siguran kako je glavni uzrok toga hrvatsko pravosuđe, prije nego srpske laži. Gotovo sam siguran da bi se znanstveno moglo dokazati da je pravosudni proces protiv Andrije Artukovića glavni uzrok balvan revolucije. A može li se u Europskom Parlamentu u Bruxellesu i Strasbourgu tražiti otvaranje arhiva jedne bivše komunističke države? Ako može, tko će to od budućih hrvatskih eurozastupnika tražiti? A ako ne može, zašto ne može? Kad je to važno sigurnosno pitanje EU-e. Netko bi iz Hrvatske to morao reći, tražiti u Europskom Parlamentu. Jer su neke države, to već učinile. Kao bivši DDR.
I na kraju, predlažem da stotinjak hrvatskih momaka na Bleiburgu, s nekom oznakom na ramenu, i uz rizik remećenja Svete mise i komemoracije, umjesto austrijske policije sama lovi i uklanja provokatore.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Ne dajte se šutnjom i voljenjem

HF

Sukob ljevice ili sukob civilizacija?

HF

Josipovićeva novo – stara zastava

HF

Svjetski rat je neizbježan. Pitanje je samo gdje i kada. Hrvatska mora ostati neutralna

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više