Hrvatski Fokus

Karl Marx i Friedrich Engels: Hrvate i Ruse treba iskorijeniti

 
 
Iz dana u dan čitate i slušate sa zgražanjem neprekidne nevjerojatne optužbe protiv hrvatskog naroda, nevjerojatne klevete, nevjerojatne izmišljotine, krivotvorine povijesti, laži koje izopačuju narav  hrvatskog naroda i u vlastitoj domovini i u inozemstvu, i u ratu i u miru, i jeste li se ikada zapitali tko je začetnik takvog monstruoznog propagandnog rata protiv Hrvata? Tko je sagradio tu tvornicu laži koja preko stoljeće i pol radi punim kapacitetom bez obzira na sve promjene koje su se tijekom 150 godina dogodile u svijetu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/marxists-circle.jpg
Hrvatski narod je brojno mali narod s otprilike četiri i pol milijuna stanovnika. I taj mali narod, koji kroz cijelu svoju tisućljetnu povijest napadan, brani svoj opstanak vjerom u Boga i srčanošću koja gotovo nadilazi njegove snage. Taj narod nikad nije prjestupio svoje granice, nikada napadao druge a biva na Međunarodnom sudu i bez suda osuđen za strašne zločine, za genocid nad drugima dok su od Bleiburga do diljem cijele bivše države Jugoslavije razasute kosti bez dokaza i suda umorenih Hrvata.Po svojoj brojnosti hrvatski narod nije mogao pokretati povijesne događaje XIX. i XX. stoljeća koji su uključivali revolucije i ratove u kojima se on morao boriti za vlastiti opstanak. Kako je moguće da s veoma brojnih i velikih nacija poput Njemačke, Italije i Japana, koje su bile glavni nositelji ideologija nacionalsocijalizma i fašizma i svjetskog rata i čije su trupe preplavile Europu i Aziju, biva skinuta stigma nacista i fašista, zločina i genocida a da se do dana današnjeg Hrvate proglašava nacistima, ustašama, fašistima i genetski predodređenim zločincima nad kojima se zgražaju i oni koji dobro znaju povijesnu istinu i podržavaju laži i oni koji nemaju pojma o povijesti nego slijede medije. Radi svih vas koji ste žalosni, zabrinuti, zgroženi  svime što se događa u Hrvatskoj i izvan nje i strijepite nad sudbinom hrvatskog naroda i države, potražila sam stvarni odgovor otkud tolika mržnja prema Hrvatima. Upisala sam na googleu: „Marx i Engels i Hrvati“ i donosim vam ovaj odgovor.
 
Nakon Francuske revolucije u revolucionarnom žaru rušenja europskih monarhija Marx i Engels su pripremili revolucionarni požar za uspostavljanje republika i „demonkracije“ u Europi 1848.
Uz opće mišljenje o Slavenima kao nižoj rasi ovdje se u Rheinische Zeitungu iz 1848./1849. izlijeva bijes I MRŽNJA Marxa i Engelsa na Hrvate zbog pobjede bana Jelačića nad mađarskom komunističkom revolucijom Lajosa Kossutha. Ovakve ispisane stranice mržnje nikada niste nigdje pročitali. To ponavljano mišljenje o Slavenima i Hrvatima u djelima Marxa i Engelsa, a kasnije i drugih komunističkih revolucionara, odrazilo se na sudbinu Hrvata do dana današnjeg. Nakon čitanja donjeg teksta shvatit ćete mržnju komunista, partizana, antifa ali i neoliberala koji su drugo plućno krilo komunističkih ideologa koje je financirao i danas financira baron Rothschild.
 
»Karl Marx and Friedrich Engels about the inferiority of the Slavs, and the need for extermination of the Slavs in the interests of progress/
https://www.reddit.com/r/russia/comments/7bbk13/karl_marx
KARL MARX I FRIDRICH ENGELS O SLAVENIMA KAO NIŽOJ RASI I O VAŽNOSTI DA SE SLAVENI ISTRIJEBE U INTERESU PROGRESA
 „Balkanska je nesreća što ga nastavaju konglomerati različitih rasa i nacionalnosti za koje je teško reći koja je od njih sposobna za progres i civilizaciju“. Tako piše Marx u British Politicsu (Britanskoj politici) 9. travnja 1853.
„…Nema zemlje u Europi u kojoj nema u nekom zakutku poneki ostatak nekog naroda, ostatak nekadašnjeg stanovništva koje je bilo potlačeno i držano pod pritiskom naroda koji je postao nositelj povijesnog razvoja. Ovi ostatci nacija su nemilosrdno gaženi od glavnih nositelja povijesnog razvoja, kako kaže Hegel. Ovi ostatci ostataka uvijek postaju fanatični standardni nositelji kontrarevolucije sve do svog nestanka ili gubitka nacionalnog karaktera. Njihovo sveukupno postojanje je zapravo pobuna protiv velike povijesne revolucije … Takvi su južni Slaveni u Austriji…Među velikim i malim narodima Austrije samo su tri standardna nositelja progresa koja su sudjelovala aktivno u povijesti i koji i dalje ostaju vitalni: Nijemci, Poljaci i Mađari. Oni su sada revolucionari. Sve druge velike i male nacije su predodređene da nestanu i prije duge svjetske revolucionarne oluje. I zbog toga su oni sada kontrarevolucionari. Ali na prvom mjestu je pobjednički francuski proletarijat koji se buni i s kojim se svom silom Napoleon trudio skovati urotu. Austrijski Nijemci i Mađari će biti oslobođeni u krvavoj pobuni protiv slavenskih barbara. Opći rat koji će tada izbiti, zgazit će Slavene i pomesti ove majušne konzervativne nacije, pomest će i samo njihovo ime. Rezultat idućeg svjetskog rata bit će nestanak s lica zemlje ne samo reakcionarnih klasa i dinastija nego i čitavih reakcionarnih naroda. I to je progres. (Engels u „Magyar Struggle“; Kampf der Magyarische, 13. 1. 1849.)
 
Ljudi su naučili iz gorkog iskustva da se „Europska bratska unija naroda“ ne može postići pustim frazama i pobožnim željama nego jedino dubokom revolucijom i krvavom borbom. Naučili su da pitanje nije u tome da se bratska unija europskih naroda ostvari pod republikanskom zastavom nego savezom revolucionarnih naroda protiv kontrarevolucionarnih naroda i to ne savezom koji je na papiru nego jedino na bojnom polju.I sve to zahvaljujući Nijemcima koji su sami imali probleme da civiliziraju tvrdoglave Čehe i Slovence  uvodeći im industriju i trgovinu, do dopustivog stupnja i poljoprivredu i kulturu… Zacijelo kao što je istina za Čehe, tako se mržnja Europljana odnosi i na Hrvate i Ruse i dignut će se najkrvaviji revolucionarni rat čitavog zapada protiv njih. Na fraze o bratstvu koje se nudi ovdje kontrarevolucionarnim nacijama Europe mi odgovaramo mržnjom na prvom mjestu na Ruse i to je primarna njemačka revolucionarna strast. Tomu se još jedino može dodati revolucionarna mržnja na Čehe i Hrvate i to jedino najodlučnijim korištenjem terora protiv ovih slavenskih naroda. S Poljacima i Mađarima možemo sačuvati revoluciju. Onda borimo se nemilosrdno na život i smrt sa Slavenima koji su izdali revoluciju. Borba za uništenje i nemilosrdni teror ne tiče se interesa Njemačke nego interesa revolucije.«
Tako piše F. Engels u "Democratic pan-Slavism", u Neueu Rheinischeu od 14.-16. 2. 1849.
(s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)
 

Kornelija Pejčinović

Povezane objave

Prije genocida u Srebrenici dogodio se višestoljetni genocid Turaka nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini

hrvatski-fokus

Ustavna stručnjakinja negira presude

HF

Josip Broz Tito je naredio: Pobiti!

HF

Novi nemiri u Partiji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više