Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Tamburice podloga skupu radikala u Hrtkovcima

Hrvatska riječ nije napisla niti jednu jedinu riječ o najavljenom Otadžbinskom kongresu Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom članka u „Hrvatskoj riječi“ br. 837. od 3. svibnja 2019. godine pod nazivom „Znanstveni skup o Hrvatima u Vojvodini nakon 1990. godine“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/0c950cae1b78623cb31b7006414e11ac.jpg
„Jedini relevantni“ Informativno-politički tjednik Hrvata u Republici Srbiji „Hrvatska riječ“ u broju 837 na dan 3. svibnja 2019. godine ne piše niti jednu jedinu riječ o najavljenom Otadžbinskom kongresu Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima najavljenom za sutradan, 4. svibnja 2019. godine!!! U tom danu je jedino organzacija „Mlada Vojvodina“ po Hrtkovcima izljepila plakat s natpisom „KLOVNO“ na kojem je Vojislav Šešelj prikazan kao klaun te ispisala grafit „Šešelj je ratni zločinac“.
 
Koalicija nevladinih oganizacija „Građanska Vojvodina“ zatražila je od državnih organa da zabrane održavanje Otadžbinskog kongresa Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, a „jasno, doslijedno, nedvosmisleno i HRabro“ na svom twitter-u i na portalu dalekog nam i mirnog grada Subotice „zastupnik“ Hrvata u Skupštini Srbije, Tomislav Žigmanov, napisao je „da se zločini nad Hrvatima u Hrtkovcima, Starom i Novom Slankamenu, Golubincina, Sotu, Moroviću, Erdeviku, Kukujevcima, Gibarcu, Šidu, Vašici, Rumi, Irigu, Beški, Maradiku, Inđiji, Zemunu, Novim Banovcima, Surčinu, Srijemskoj Kamenici, Beočinu, Čereviću, Petrovaradinu, Srijemskim Karlovcima, Srijemskoj Mitrovici,  Nikincima, Platičevu, Martincima, Baču, Plavnoj, Sonti i Stanišiću,  prešućuju, na što ne smijemo pristati!“A upravo je Tomislav Žigmanov, prvi čovjek u politici, kulturi i svemu i svačemu kada su u pitanju Hrvati u Srbiji, najviše prešućivao progon preko 30.000 tisuća Hrvata iz Srijema uz 26 ubijenih i nikada u Skupštini Republike Srbije, niti na bilo kom važnijem mjestu nije govorio o tome, kao niti o bilo kojem problemu Hrvata u Srbiji.
 
Ovaj „bunjevački Hrvat“ je uspio da za petnaestak godina svog djelovanja raznim mahinacijama (pročitati otvoreno pismo Slavena Bačića Tomislavu Žigmanovu) koncentrira sve ovdašnje hrvatske institucije u Suboticu, postavi se na čelo skoro svih, a i ostalima vlada preko svojih poslušnika, uglavnom „bunjevačkih Hrvata“. Suština je u novcu jer se tako gro sredstava namjenjenih za sve Hrvate u Republici Srbiji sliva u Suboticu, bolje reći u ruke Tomislavu Žigmanovu i njegovim poltronima. Najveći apsurd, ali i najveća tragedija Hrvata u Srbiji je, uz pogrom srijemskih Hrvata, da ih danas ovdje zastupaju Bunjevci, od kojih polovica tvrdi da nisu Hrvati, a ostali su „bunjevački“ Hrvati! Ovo „zastupanje“ traje ravno sto godina i rezultat je očit. Kao kada svinje čuvaju dinje!
 
O ovom sam bezbroj puta pisao u svojim otvorenim pismima, ali, dok Bunjevce već sto godina vešto koristi Beograd, Zagreb ne razumije u čenu je „kvaka“ i Tavankut, rodno mjesto Tomislava Žigmanova, je epicentar „hrvatstva“, dok je Srijem zanemaren, o Hrtkovcima da ne govorim! Rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu ne može se u cijelosti otkupiti i  postati kulturni i administrativni centar Hrvata u Srbiji, da bi ovi imali imalo koristi, ako ništa da ne moraju za svaku sitnicu putovati za Suboticu. Književni klub HKUPD „Stanislav Preprek“ u Novom Sadu treba uništiti, jer je treća izdavačka hrvatska kuća u Srbiji, a dve drži Tomislav Žigmanov! Ali zato su velike hrvatske „kulturne“ manifestacije „debo četvrtak“, „priskakanje vatre“ i Festival voća u Tavankutu! I tisuće sličnih stvari.
 
Četvrtoga svibnja 2019. u tzv „Dnevniku na hrvatskom jeziku“ na RTV2 glavne urednice „bunjevačke Hrvatice“ iz Subotice Jelene Tumbas, odmah iza izvješća o skupu radikala u Hrtkovcima, veselo su zasvirale, naglašeno, bunjevačke tamburice, kao da tamburice nisu karkterističan instrument svih Hrvata. A kao „kontra“ Šešelju na znanstvenom skupu u Zagrebu (ne u Hrtkovcima) 6. svibnja 2019. godine producirat će se u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika, uz Baru, Baštovanovića, Vukovića i, naravno, Žigmaova (i honorare), „nositeljica“ projekta „Hrvati u Vojvodini nakon 1990-ih“, Ivana Andrić Penava iz Zagreba!
 
Kapitalni projekti novosadskog Vojvođanskog građanskog centra „Nepodobni građani“ i „Dosije – zločini nad Hrvatima u Vojvodini“ Fonda za humanitarno pravo iz Beograda, bit će iskorišteni samo za promociju (i korist) navedenih likova koji u njima nisu učestvovali. Pravda za prognane i ubijene srijemske Hrvate i poslije 27 godina bit će nedostupna, što na kraju Žigmanova i njegove poltrone i ne interesira. Zato će nogometna reprezentacija hrvatske manjine u Srbiji, zahvaljujući opet Tomislavu Žigmanovu (!) odigrati na nacionalnom stadionu u Tavankutu utakmicu s reprezentacijom srpske manjine u Hrvatskoj i svi Hrvati, posebice srijemski, bit će sretni i veseli.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Laži i neistine Franje Habulina

HF

Počivali u miru!

hrvatski-fokus

Specijalni rat na djelu

HF

Tko je HEART?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više