Hrvatski Fokus
Hrvatska

Srpsko pranje ruku od agresije

Obnova srpske ideje u XIX. stoljeću ide za stvaranjem Velike Srbije i posrbljavanjem Hrvata, Muslimana, Crnogoraca…

 
 
Treba pogledati ovaj youtube, od 9. do 11. minute, pa do kraja: https://www.youtube.com/watch?v=H-iQkrUzgew
Srbi se odbijaju suočiti sa činjenicom da su poput Nijemaca vršili nasilja i osvajanja nad susjednim narodima. Demoniziranje Hrvata i višestruko uvećavanje srpskih žrtva može biti podloga za još jedan zlonamjerni plan SANU-a. Razgovor u kojem bi baratali činjenicama i povijesnim izvorima nastojeći razumjeti uzroke i posljedice imao bi smisla. Ovako, ako se Srbija doživi kao žrtva (čemu jako pomažu ljudi poput Zafranovića i Darka Kacige), ona ne će doći do pozitivne katarze i normalizacije odnosa sa susjedima (uz puno pravo zaštite svoje manjine), što je na štetu ekonomije, kulture i može biti klica novih ratova.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/dstl7423.jpg
Pa i u ovom video uratku jasno lažu voditelj i gost da je to tukla neka vojska po Dubrovniku (JNA?), da nisu domaći seljaci iz srpskih sela hercegovačkih tukli po Gradu, da su sve strane iste, nitko nije kriv, to je netko zavadio raju, da su oficiri oslobođeni jer su ludi, jer samo lud čovjek bi pucao po Dubrovniku, itd. Milošević i srpski narod nevini! Preskočimo li XIII. stoljeće. i pravoslavizaciju Crne Gore i istočne Hercegovine, dolazimo do turskih ratova i prodora s Turcima srpskoga pravoslavlja u zapadnu Bosnu (tj. središnju Hrvatsku iliti Tursku Hrvatsku), Knin i Pakrac. Obnova srpske ideje u XIX. stoljeću ide za stvaranjem Velike Srbije i posrbljavanjem Hrvata, Muslimana, Crnogoraca, Makedonaca, pri čemu je jugoslavenstvo smokvin list. Srbija XIX. stoljeća je nalik napoleonskoj i Pruskoj (istočnonjemačkoj) državi, ekspanzivni nacionalizam i militarizam s tim da nisu imali talenta za industriju! Kraljevina Jugoslavija je otrijeznila većinu Hrvata žandarskom batinom, pljačkom  i centralizacijom, te forsiranjem i kolonizacijom  srpskog etnosa.
 
Godine 1941. u Hrvatskoj se vodi građanski rat između Hrvata fašista i Hrvata komunista pri čemu ovi potonji koriste ustanak Srba, a Talijani štite četnike u istočnoj Hercegovini i Kninu. Zločin u Kapavici pri kraju rujna 1944. je grozan i osuđujem ga, ali niti ubijanje od strane partizana u selu Čavkarici 450 bošnjačkih žena i djece nije čin dobrotoljublja. Stavljati Kapavicu ili Jasenovac izvan konteksta pokolja Hrvata u Rami, Poljicama i zaleđu Omiša, Zrinu, Udbini ili Muslimana, današnjih Bošnjaka u Podrinju nije pošteno, kao što ni čin komunističkoga aktiviranja eksploziva u Smederevu pri čemu je poginulo 2.000 nevinih građana ne može odobriti nitko tko nije teški psihopat.
 
Osuđujem svaki zločin, pa i zločin laži, jer laž je ta koja perfidno  služi da se neki narod drži u pokornosti. Usput, Kapavica se događala u vrijeme teških bombardiranja Stona od strane Engleza, a nakon Kapavice je ubijeno 120 njemačkih vojnika (pretežno Hrvata) iz 369. divizije koji su u Vukovu klancu tučeni s engleskih brodova (po partizanskim izvorima 1.000 do 2.000, očito im matematika nije jača strana).
 
Za kraj citat Darka Kacige Dubrovčanina koji HDZ uvlači u Drugi svjetski rat (osobno ne poznam nijednog istaknutog HDZ-ovca koji je bio ustaša ili potomak ustaše, op. T.T.). I pazite sad, Predsjednice Republike i Predsjedniče Sabora, Biskupe šibenski i Katedralni župniče dubrovački, Ministre branitelja i Predsjedniče Matice, Predsjedniče hrvatskih domobrana kako šibensko-kninskih, tako i dubrovačko-neretvanskih, poruku koja slijedi: „Žrtve mogu da zaborave samo ako dželati (hrvatski: kleroustaše; novohrvatski: hadezenjare, pojasnio prevoditelj D. K.) pristanu da se sjećaju.“ Tako piše Darko Kaciga Dubrovčanin!
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Politika (ni)je matematika

HF

Sedi sused Tomek

HF

Nakon Agrokora i otimanja privatnog, Janaf je dosad najveća afera

hrvatski-fokus

Od žilet-žice do zastoja na granici

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više