Hrvatski Fokus
Gledišta

Pismo Šeksu i Kuščeviću

Nije "festival demokracije", već diktatura Plenkovićeve uzurpatorske zajednice boljševičkog mentalnog sklopa

 
 
Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.
Ožujska 12, 10 000 Zagreb
 
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
ministar uprave Lovro Kuščević, dipl. iur.
Trg žrtava fašizma 4, 10 000 Zagreb
 
Predmet: Gruba manipulacija brojem birača s prebivalištem u Hrvatskoj
 
Poštovani gospodine Kuščeviću,
Potpisnik sam peticije GI "Glasujmo imenom i prezimenom" i GI "Narod odlučuje" za održavanje referenduma o izbornim pravilima te član udruge "Antikorupcija" i suradnik udruge "Korektiv".
Građanska inicijativa "Glasujmo imenom i prezimenom" je od 21. rujna i 5. listopada 2014. godine skupila 380.649 potpisa na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Grubom manipulacijom brojem birača tadašnja je saborska većina spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć ustavnih sudaca prekršila I. članak Ustava Republike Hrvatske.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/poljoprivredno-zemljiste-brac-03-880x495.jpg
Kako se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj iz evidencije Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 21. rujna 2014. do 30. svibnja 2015. godine u 00 sati prema Rješenju koje je potpisao bivši ministar Arsen Bauk smanjio za samo 251 dan za 225 430 birača sa 4.042.522 na 3.817.092 neka nama hrvatskim biračima dokažu bivši ministar Arsen Bauk i ustavni sudci? Jedan od ova dva podatka sigurno nije istinit, a to je podatak na ispravi (ako postoji) koji su prihvatili ustavni sudci za 21. rujna 2014. godine u 00 sati. Za takvo smanjenje broja birača treba godišnje da preko 327.816 birača umre više nego ih punoljetnošću stekne biračko pravo. Prema podatcima DZS-u tijekom razdoblja od 21. rujna 2014. do 13. svibnja 2018. godine umrlo je manje od 212.293 stanovnika (uglavnom birača), a prema Vašem Rješenju gospodine ministre Lovro Kuščeviću za 13. svibnja 2018. godine u 00 sati broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj je pao na 3.747.409 birača za 1330 dana za 295.113 birača. Iz toga zaključujemo da je godišnje više od 80 989 birača trebalo umrijeti nego ih je stjecalo biračko pravo punoljetnošću.  Nikada  godišnje u Hrvatskoj nije umrlo  više od 56 tisuća državljana! Ovo je dokaz da vlade Republike Hrvatske grubo manipuliraju registrom birača, a to  je kazneno djelo udruženog zločinačkog pothvata gušenja neposredne demokracije Vlade Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Vlada Andreja Plenkovića nastavila je gušiti neposrednu demokraciju provjerom potpisa i manipulacijom registrom birača s prebivalištem u Hrvatskoj. Kako se broj birača od 12. svibnja 2017. do 13. svibnja 2018. godine povećao za 28 252 birača s prebivalištem u Hrvatskoj? Prema izjavi zastupnika Vlahe Orepića u emisiji "Dogmatica" na Z1 televiziji 4. prosinca 2018. godine da vlasti Republike Hrvatske sprječavaju načelnike policijskih stanica u sređivanju Registra birača provjeravanjem prebivališta. Demografi prof. dr. sc. Stjepan Šterc i prof. dr. sc. Anđelko Akrap tvrde da u Hrvatskoj ima između 3,3 i 3,4 milijuna birača s prebivalištem u zemlji. Prema izjavi bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića za Slobodnu Dalmaciju trebalo je iz Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj izbrisati 269 516 birača. U prilogu tablični prikazi potvrđuju Orepićove navode. Građanska inicijativa "Narod odlučuje" je skupila više od 10 % potpisa birača s prebivalištem u Hrvatskoj i bez potpisa birača koje je Vaše Povjerenstvo proglasilo nevažećim.
 
Zašto prikrivate kazneno djelo udruženog zločinačkog poduhvata gušenja neposredne demokracije Vlade Zorana Milanovića? Obveza je Hrvatskog sabora da izmjeni Zakon o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Hrvatski sabor i Vladu upozorio je Ustavni sud 8. prosinca 2010. godine zbog odstupanja broja birača u osam od deset općih izbornih jedinica. U Federaciji BiH su treći puta Hrvatima majorizacijom nametnuli kao člana predsjedništva Željka Komšića, a u Hrvatskoj Milorad Pupovac i Furio Radin članove Vlade Andreja Plenkovića.
 
Vi, gospodine ministre, nastavljate grubo manipulirati brojem birača i uskratili ste pravo nadzora građanskim inicijativama nad prebrojavanjem i kontrolom valjanosti dostavljenih potpisa potpore birača referendumskim inicijativama za održavanje referenduma. Grubo ste kontaminirali proces provjere valjanosti potpisa potpore birača referendumskim inicijativama i uvrijedili ste potpisnike, a to su većinom birači HDZ-a. Govorite o "festivalu demokracije", a ustvari radi se o diktaturi Plenkovićeve uzurpatorske zajednice boljševičkog mentalnog sklopa. Rezultati lokalnih izbora u Ličko – senjskoj županija i izbora za Europski parlament pokazali su da desni birači nisu zadovoljni s Vašim "festivalom demokracije". Zbog Vašeg ponašanja HDZ je loše prošao na tim izborima, a mogao bi  izgubiti predsjedničke izbore i izbore za Hrvatski sabor ukoliko ne prihvatite bitne zahtjeve GI "Glasujmo imenom i prezimenom" kao što su samostalni nastup stranaka na izborima i uvjetovanje nastupa na izborima potporom potpisa birača. Hitno promijenite Zakon za izbor zastupnika u Hrvatski sabor uvažavanjem bitnih zahtjeva građanskih inicijativa! Samo Republika Hrvatska i Letonija imaju uvjet o broju potpisa na peticiju za održavanje referenduma izražen u postotcima od broja registriranih birača s prebivalištem u državi. U Švicarskoj je potrebno skupiti 50 tisuća potpisa za zakonodavni u roku od 3 mjeseca, a za ustavotvorni 100 tisuća u roku od 18 mjeseci. Švicarska ima preko tri milijuna stanovnika više od Hrvatske. U Sloveniji 40 tisuća za 35 dana, Italiji 500 tisuća za tri mjeseca i u Mađarskoj 200 tisuća za 120 dana. 
 
Hrvatski državljani bi se složili da bude  dovoljno 350 tisuća potpisa birača na peticiju za održavanje Ustavotvornog referenduma i 250 tisuća za održavanje Zakonodavnog referenduma, a vrijeme skupljanja potpisa u trajanju od 35 dana. Ustavotvorni referendum bio bi valjan ukoliko većina izglasa pitanje postavljeno referendumom i ukoliko na referendum izađe više birača od 50 % od broja punoljetnih stanovnika prema zadnjem popisu stanovništva, a Zakonodavni referendum ukoliko većina izglasa referendumsko pitanje i ukoliko na referendum izađe više birača od 30 % od broja punoljetnih osoba prema zadnjem popisu stanovništva. Inicijator referendumske inicijative bi trebao zatražiti mišljenje Ustavnog suda o dopustivosti referendumskog pitanja prije početka skupljanja potpisa birača. Ovakva regulacija prava na referendumsko izjašnjavanje birača o svim bitnim pitanjima hrvatskog društva je test demokratičnosti i vjerodostojnosti HDZ-a i SDP-a i ostalih stranaka odnosno Andreja Plenkovića, Ivana Vilibora Sinčića, Davora Bernardića, Bože Petrova i ostalih čelnika parlamentarnih stranaka. Unutarstranačka demokracija je preduvjet demokratizacije hrvatskog društva. Unutarstranački izbori s preferencijskim glasovanjem bili bi demokratski iskorak prema ostvarenju "Nove hrvatske paradigme" prema knjizi Davora Ive Stiera  uključivanjem što više državljana i članova stranaka u odlučivanje, a ne preferencijsko glasovanje svih birača koje nam namećete Vi, profesor Podolnjak i doktorica Željka Markić. Mješoviti izborni sustav koji smo imali na izborima za Hrvatski sabor 2. kolovoza 1992. godine bio bi pravi izborni sustav i za lokalne izbore. Dosta nam je Šeksovog izbornog inženjeringa i izbornih prijevara. Sanader je došao na čelo HDZ-a izbornom prijevarom. S poštovanjem!
Prilog: CD s prijedlozima promjena izbornih zakona.
 
U Zagrebu 5. lipnja 2018. godine
 
Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.
Ožujska 12, 10 000 Zagreb
 
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
n/r gospodina Vladira Šeksa, dipl. iur.
Trg žrtava fašizma 4, 10 000 Zagreb
 
Predmet: Gruba manipulacija registrom i popisima birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 2007. godine
Poštovani gospodine Šeksu,
Potpisnik sam peticije GI "Glasujmo imenom i prezimenom" i GI "Narod odlučuje" za održavanje referenduma o izbornim pravilima te član udruge "Antikorupcija" i suradnik politologa Darka Petričića iz udruge "Korektiv". U predstavci od 8. veljače zamolio sam Vašeg posinka da predsjedniku stranke mr. sc. Andreju Plenkoviću sugerira prihvaćanje bitnih  zahtjeva građanske inicijative "Glasujmo imenom i prezimenom" i "Narod odlučuje". Većina potpisnika potpore tim inicijativama za održavanje referenduma su dosadašnji glasači HDZ-a. On mi je uskratio odgovor, a 105 zastupnika Hrvatskog sabora je izglasalo da nas "hulja" koji smo svojim potpisima tražili referendumsko izjašnjavanje o pravilima za izbor zastupnika u Hrvatski sabor nema dovoljno s valjanim potpisom prema Kuščevićevom "festivalu demokracije" kako je nazvao provjeru valjanosti potpisa. On je bio kao Vaš posinak prvi na listi  kandidata Plenkovićeve interesne zajednice uzurpatora boljševičkog mentalnog sklopa za izbore  za zastupnike u Europski parlament. Pokazali smo Vam na izborima prosvjednim glasovanjem da je nas " hulja"  koji tražimo promjenu Vaše upravljačke paradigme bilo dovoljno za referendumsko izjašnjavanje za promjenu izbornih pravila što se odrazilo na rezultatu kandidacijske liste HDZ-a.
Građanska inicijativa "Glasujmo imenom i prezimenom"  je od 21. rujna 5. listopada 2014. godine skupila 380 649 potpisa na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Grubom manipulacijom brojem birača tadašnja je saborska većina spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć Vas i ustavnih sudaca prekršila  I. članak Ustava Republike Hrvatske.
 
Dakle građanska inicijativa "Glasujmo imenom i prezimenom" je skupila dovoljno potpisa birača na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Toliko znate elementarne računske operacije kako bi zaključili da je nemoguće da da se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj prema registru od 21. rujna 2014. do 13. svibnja 2018. godine nije mogao smanjiti za 295 113 sa 4 042 522 na 3 747 409 kako Vama i hrvatskim biračima tvrde ministar uprave Lovro Kuščević i bivši ministar uprave matematičar Arsen Bauk. Jedan od ova dva podatka sigurno nije istinit, a to je podatak na ispravi koju je potpisao Arsen Bauk. Za takvo smanjenje broja birača treba da godišnje više od 78 tisuća birača umre nego ih punoljetnošću stekne biračko pravo. Od 1974. godine nikad nije umrlo godišnje više od 55 tisuća. Birača s prebivalištem u Hrvatskoj je 13. svibnja 2018. godine bilo 351 430 više od punoljetnih stanovnika prema procjeni Državnog zavoda za statistiku sredinom 2017. godine. Ovo je dokaz da vlade Republike Hrvatske grubo manipuliraju registrom birača. HDZ je nastavio grubo manipulirati registrom birača. Ministar Lovro Kuščević je kontaminirao proces provjere valjanosti potpisa potpore birača referendumskim inicijativama i uvrijedio nas potpisnike bivše glasače HDZ-a. Zbog takvog ponašanja svojim glasovanjem potrudili smo se da HDZ  izgubi izbore, a mogao je prihvaćanjem zahtjeva GI " Glasujmo imenom i prezimenom" dobiti samostalnim nastupom stranaka na izborima za Hrvatski sabor 2015. godine apsolutnu većinu! Dosadašnji izbori su pokazali da samostalni nastup stranaka na izborima odgovara HDZ-u i SDP-u. Hitno treba promijeniti Zakon za izbor zastupnika u Hrvatski sabor uvažavanjem bitnih zahtjeva građanskih inicijativa! Unutarstranački izbori s preferencijskim glasovanjem su demokratski iskorak prema ostvarenju " Nove hrvatske paradigme" prema knjizi Davora Ive Stiera  uključivanjem što više državljana i članova stranaka u odlučivanje, a ne preferencijsko glasovanje svih birača koje nam nameću Podolnjak i Željka Markić. Sastav kandidata na listi HDZ-a gospodine Šeks potvrđuje gornje izrečeni sud o razmjernom izbornom sustavu i preferencijskom glasovanju, a novi Statut HDZ-a potvrđuje da ta stranka ne želi unutarstranačku demokraciju.
 
I. KRETANJE BROJA BIRAČA S PREBIVALIŠTEM U HRVATSKOJ NA IZBORIMA I REFERENDUMIMA OD 2007. DO 2019. GODINE
 
Datum
B
ΔB
Δt
ΔB/ Δt
B – P
25.11. 2007.        S
4 073 630
568 097
17.05. 2009.        L
4 085 470
11 840
539
8 018
579 937
10.01. 2010.        P
4 089 320
3 850
238
5 904
583 787
04.12. 2011.        S
4 092 861
3 541
693
1 865
605 827
22.01.  2012.    RP
4 092 137
-724
49
-5 393
605 103
14.04.  2013.    EU
3 742 383
-349 754
448
-284 955
255 349
19.05.  2013.       L
3 767170
24 787
35
258 493
280 136
01.12.  2013. ROB
3 777 518
10 348
196
19 270
290 484
25.05.  2014.    EU
3 760 783
-16 735
175
-34 904
273 749
28.12.  2014.       P
3 773 687
12 904
217
21 704
286 653
11.01.  2015.       P
3 788 039
14 352
14
374 177
301 005
08.11.  2015.       S
3 759 844
-28 195
301
-34 189
272 810
11.09.  2016.       S
3 742 546
-17 298
308
-20 409
255 512
21.05.  2017.       L
3 719 556
-22 990
252
-33 299
232 522
26.05.  2019.    EU
3 678 470
-41 086
726
-20 147
191 436
21. 09. 2014.    RB
4 042 522
555 488
30. 05. 2015.    RB
3 817 092
-225 430
251
327 816
330 058
13. 05. 2018.    RB
3 747 409
-69 683
1 079
23 572
260 375
27.04. 2019.     RB
3 735 680
-11 729
349
-12 267
248 646
12.05. 2019.     RB
3 735 514
-166
15
-4 039
248 480
 
Oznake u tablici:
B = broj registriranih birača na biračkim mjestima s prebivalištem u Hrvatskoj,
ΔB  = Bi+1 – Bi = promjena broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj između dvaju uzastopno održanih izbora,
Δt = vremenski razmak izražen u danima između dvaju uzastopno održanih izbora,
P11 = 3 487 034 = broj punoljetnih stanovnika prema popisu 2011. godine,
ΔB1 / Δt = prosječna godišnja promjena broja birača i
B – P = razlika između broja birača i punoljetnih stanovnika prema popisu 2011. godine.
Predznak + odgovara prirastu, a – padu broja birača na godinu dana. Prirast i pad birača ne može biti veći od prirasta ili pada broja stanovnika uzimajući u obzir prirodno i migracijsko kretanja stanovništva! Kretanje broja birača grubo odstupa od prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva Hrvatske.
E = izbori za Europski parlament, L = lokalni izbori, P = predsjednički izbori, ROB = Referendum o definiciji braka, RP = Pristupni referendum, S = izbori za Hrvatski sabor  i RB = broj birača prema rješenjima Ministarstva uprave iz Registra birača.
Od 21. rujna 2014. do 30. svibnja 2015. godine broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj iz RB-a prema Rješenju koje je potpisao matematičar Arsen Bauk se smanjio za 225 430 za samo 251 dan. To je gospodine Šeks dokaz grube manipulacije Registrom i popisima birača od 2007. godine! Vi ste odgovorni za loš rezultat na trećim izborima za Europski parlament i za pojavu Živog zida i MOST-a nezavisnih lista te za prijevremene izbore 2016. godine. Da su stranke samostalno nastupale na izborima uz uvjet da su morale skupiti tri tisuće potpisa potpore birača za sudjelovanje na izborima ne bi se pojavili MOST i Živi zid, a HDZ bi premoćnom pobjedom na redovnim izborima 2015. godine bio sastavio stabilnu većinu.
S poštovanjem!
U Zagrebu 18. lipnja 2019. godine
 

Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Zavod samo za bunjevačke Hrvate

HF

Nužna izmjena Zakona o izbornim jedinicama

HF

Glupa Milanovićeva izjava

HF

Od priskakanja do priskakanja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više