Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Tuži nas Slovencima kod kojih nema manjina

Preko 50 tisuća Hrvata nemaju nikakva manjinska prava u deželi

 
 
Trakavici zvanoj 'Pupovac' izgleda nema kraja… „Kampanja za predsjedničke izbore, a posebno među desnim kandidatima, vodi se za sada s izrazito desnih pozicija. To u našim okolnostima znači s protumanjinske i protusrpske pozicije(?), s pozicije krajnjeg povijesnog revizionizma. Time se lako generira ideologija mržnje, što se je vidjelo zadnjih tjedana u odsutnosti njihove osude nasilja protiv Srba i pozivima nekih kandidata na zabranu SDSS-a i njenog predsjednika“, kazao je Pupovac u razgovoru za vodeći slovenski list 'Delo'. I dodao još bez da je trepnuo okom: „Taj se je retrogradni proces (svekolike mržnje prema nama Srbima, nap. a.) počeo razvijati nakon oslobađajuće presude dvojice generala u Haagu 2012. godine….!“
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/1063953.jpg
Dakle, nije rekao ali je bez sumnje mislio. I Markač i Gotovina trebali su biti strogo osuđeni kao vođe zločinačkog pothvata u nesmiljenom etničkom čišćenju 'nevine srbadije' poznatijeg pod nazivom Traktorijada, a moja matična država, Srbija, bi u tom slučaju mogla naplatiti kao ratnu odštetu, sve kuršume, granate, rakete i avio-bombe zvane krmače utrošene u pravednoj borbi mojih hrabrih četnika, mojih burazera Vojislava i Mladena, protiv zlih ustaša, sic!I tako to, u svom politikantskom glavinjanju eto nam ugroženog 'prote' Pupovca i do naših, kako im tepamo, dobrih zapadnih susjeda, Slovenaca. Obratio se on državi, eto, visoke demokracije kako bi se požalio na opaku hrvatsku 'protu-manjinsku i protiv-srpsku' politiku!?A od te demokratske države naših dobrih susjeda, 'dijeli' nas tek jedna visoka, nedemokratska, protuhrvatska i protumanjinska bodljikava žica, u narodu od milja nazvana žilet-žica! 
 
Pogodila 'naša dežurna tužibaba' kome će se požaliti. Primjerice Hrvati u Sloveniji nemaju ni minimalna prava koja proizlaze iz (do danas nepriznatog) statusa nacionalne manjine, dakle ni jezična a kamoli etnička prava. Sasvim logično nemaju ni svojega, poput Milorada Pupovca u RH, 'nacionalnog' zastupnika u parlamentu. Prema popisu stanovništva iz 2002. godine u Republici Sloveniji je živjelo 35.642 Hrvata, a hrvatski jezik bio je materinski jezik za 54.079 stanovnika. U odnosu na popis stanovništva iz 1991. godine (54.212 Hrvata) vidljiv je znatno smanjeni broj što je posljedica integracije i asimilacije u slovensko, veoma demokratsko društvo. Jedino su dvije etničke skupine uspjele zadržati status nacionalnih manjina, mađarska i talijanska jer uživaju status specifične autohtonosti dok primjerice etnički pripadnici bivših jugo-republika, uključivo i Pupovčeve Srbe, nemaju nikakvo pravo koje bi proisteklo iz statusa nacionalnih manjina!? Je li stoga, po Pupovcu, i slovenska politika 'protumanjinska i protivsrpska'? Registracijski popis stanovništva Republike Slovenije iz 2011. godine nije uključivao/zanemario je bilo kakvo prikupljanje podataka o nacionalnosti i materinskom jeziku stanovnika, jer ako živiš, radiš i kruh jedeš u Sloveniji onda možeš/moraš biti samo Slovenac i ništa drugo. Procjenjuje se (sasvim neslužbeno) da danas u Sloveniji živi oko 55.000 Hrvata, dok u Hrvatskoj, mahom u Zagrebu, živi 13.173 Slovenca (prema popisu iz 2001.) koji poput manjinskih Pupovaca po Hrvatskoj uživaju status nacionalne manjine (a nacionalnih manjina u Hrvatskoj ima poput rakove djece, čak 22!) sa svim pravima proisteklim iz Ustava RH pa i daleko više od toga!
 
Nego, imam dva nestašna pučkoškolska unuka pa kad ih hoću uspavati, kažem im:
– A sad prije spavanje, ispričat' ću vam kakva je sve s*ranja izgovorio danas onaj čika Milorad!!!
– Nemoj dida, uglas će obojica, zaspat' ćemo odmah i bez toga. Tih priča pun nam je kufer, svaki dan tog neobrijanog čika Miloradu slušamo i gledamo na 'našoj' yugo-RT-i! Umjesto toga radije nam zapjevaj onu domoljubnu, Thompsonovu 'Bojna Čavoglave' a mi ćemo uskliknuti ZA DOM SPREMNI i odmah smo spremni zaspati!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

IZBORI 2015. – Zar postoje birači koje nitko ne treba?

HF

HDZ nakon Tuđmana

HF

Kolinda je izgubila zaslugom Plenkovića

HF

Zakonom zabraniti maškare

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više