Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Tuži nas Slovencima kod kojih nema manjina

Preko 50 tisuća Hrvata nemaju nikakva manjinska prava u deželi

 
 
Trakavici zvanoj 'Pupovac' izgleda nema kraja… „Kampanja za predsjedničke izbore, a posebno među desnim kandidatima, vodi se za sada s izrazito desnih pozicija. To u našim okolnostima znači s protumanjinske i protusrpske pozicije(?), s pozicije krajnjeg povijesnog revizionizma. Time se lako generira ideologija mržnje, što se je vidjelo zadnjih tjedana u odsutnosti njihove osude nasilja protiv Srba i pozivima nekih kandidata na zabranu SDSS-a i njenog predsjednika“, kazao je Pupovac u razgovoru za vodeći slovenski list 'Delo'. I dodao još bez da je trepnuo okom: „Taj se je retrogradni proces (svekolike mržnje prema nama Srbima, nap. a.) počeo razvijati nakon oslobađajuće presude dvojice generala u Haagu 2012. godine….!“
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/1063953.jpg
Dakle, nije rekao ali je bez sumnje mislio. I Markač i Gotovina trebali su biti strogo osuđeni kao vođe zločinačkog pothvata u nesmiljenom etničkom čišćenju 'nevine srbadije' poznatijeg pod nazivom Traktorijada, a moja matična država, Srbija, bi u tom slučaju mogla naplatiti kao ratnu odštetu, sve kuršume, granate, rakete i avio-bombe zvane krmače utrošene u pravednoj borbi mojih hrabrih četnika, mojih burazera Vojislava i Mladena, protiv zlih ustaša, sic!I tako to, u svom politikantskom glavinjanju eto nam ugroženog 'prote' Pupovca i do naših, kako im tepamo, dobrih zapadnih susjeda, Slovenaca. Obratio se on državi, eto, visoke demokracije kako bi se požalio na opaku hrvatsku 'protu-manjinsku i protiv-srpsku' politiku!?A od te demokratske države naših dobrih susjeda, 'dijeli' nas tek jedna visoka, nedemokratska, protuhrvatska i protumanjinska bodljikava žica, u narodu od milja nazvana žilet-žica! 
 
Pogodila 'naša dežurna tužibaba' kome će se požaliti. Primjerice Hrvati u Sloveniji nemaju ni minimalna prava koja proizlaze iz (do danas nepriznatog) statusa nacionalne manjine, dakle ni jezična a kamoli etnička prava. Sasvim logično nemaju ni svojega, poput Milorada Pupovca u RH, 'nacionalnog' zastupnika u parlamentu. Prema popisu stanovništva iz 2002. godine u Republici Sloveniji je živjelo 35.642 Hrvata, a hrvatski jezik bio je materinski jezik za 54.079 stanovnika. U odnosu na popis stanovništva iz 1991. godine (54.212 Hrvata) vidljiv je znatno smanjeni broj što je posljedica integracije i asimilacije u slovensko, veoma demokratsko društvo. Jedino su dvije etničke skupine uspjele zadržati status nacionalnih manjina, mađarska i talijanska jer uživaju status specifične autohtonosti dok primjerice etnički pripadnici bivših jugo-republika, uključivo i Pupovčeve Srbe, nemaju nikakvo pravo koje bi proisteklo iz statusa nacionalnih manjina!? Je li stoga, po Pupovcu, i slovenska politika 'protumanjinska i protivsrpska'? Registracijski popis stanovništva Republike Slovenije iz 2011. godine nije uključivao/zanemario je bilo kakvo prikupljanje podataka o nacionalnosti i materinskom jeziku stanovnika, jer ako živiš, radiš i kruh jedeš u Sloveniji onda možeš/moraš biti samo Slovenac i ništa drugo. Procjenjuje se (sasvim neslužbeno) da danas u Sloveniji živi oko 55.000 Hrvata, dok u Hrvatskoj, mahom u Zagrebu, živi 13.173 Slovenca (prema popisu iz 2001.) koji poput manjinskih Pupovaca po Hrvatskoj uživaju status nacionalne manjine (a nacionalnih manjina u Hrvatskoj ima poput rakove djece, čak 22!) sa svim pravima proisteklim iz Ustava RH pa i daleko više od toga!
 
Nego, imam dva nestašna pučkoškolska unuka pa kad ih hoću uspavati, kažem im:
– A sad prije spavanje, ispričat' ću vam kakva je sve s*ranja izgovorio danas onaj čika Milorad!!!
– Nemoj dida, uglas će obojica, zaspat' ćemo odmah i bez toga. Tih priča pun nam je kufer, svaki dan tog neobrijanog čika Miloradu slušamo i gledamo na 'našoj' yugo-RT-i! Umjesto toga radije nam zapjevaj onu domoljubnu, Thompsonovu 'Bojna Čavoglave' a mi ćemo uskliknuti ZA DOM SPREMNI i odmah smo spremni zaspati!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Plenkovićeva vlast – nastavak Račanove iz 2000.

HF

Stipa = NIŠTA!

HF

Suslovljev manevar i Milanović

HF

Podmetnuti požari u Dalmaciji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više