Hrvatski Fokus
Hrvatska

Birači u Poljskoj kaznili Kaczynskog

Klub europskih konzervativaca i reformista omogućio da Merkeličina antisuverenistica i globalistica bude izabrana

 
 
U nedjelju 13. listopada 2019. u Poljskoj su održani parlamentarni izbori, na kojima su stranka Pravo i pravda (PiS) i njezin lider Jarosłav Kaczynski bili favoriti za veliku te političkostrateški  prijelomnu pobjedu koja bi omogućila  ustavnopravnu i druge reforme. Politički cilj bio im je osvajanje dvotrećinske zastupničke parlamentarne većine u Sejmu da bi mogli mijenjati ustav, te zadržavanje dotadašnje apsolutne većine u gornjem domu parlamenta Senatu koji je nadležan i da može izmijeniti ili odgoditi primjenu zakonâ koje je usvojio Sejm, kao i blokirati promjenu ustava. No, te izborne projekcije, želje i očekivanja nisu se ostvarili jer je PiS s osvojenih 43,59 posto glasova i 235 zastupničkih mjesta ostao daleko ispod dvotrećinske većine od 308 zastupnika, a izgubili su i dotadašnju apsolutnu zastupničku većinu u Senatu! Kako i zašto su izborni rezultati takvi kakvi jesu, suprotni političkim planovima, željama i izbornim očekivanjima PiS-a te njezina vođe i ideologa Jaroslava Kaczynskog?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/480px-ACRE_logo.svg_.png
U Poljskoj je nakon sloma komunističke diktature 1989. provedena lustracija pa je ona danas stvarno demokratska država što znači da u njoj postoje i pluralizam, sloboda i nezavisni mediji. I upravo zahvaljujući tome birači su pravodobno bili obaviješteni o dvostrukoj ulozi i manipulaciji PiS-a i Jarosłava Kaczynskog u  proceduri izbora kandidatkinje Ursule von der Leyen (dalje UvdL)  u Europskom parlamentu za predsjednicu Europske komisije (dalje EK). Naime, postizborni koalicijski partner Europske pučke stranke – kršćanskih demokrata (EPP-KD), Progresivni savez socijalista i demokrata (S&D) podijelio se glede političke potpore i glasovanja za UvdL kao kandidatkinju za predsjednicu EK, zbog čega EPP-KD i zajedno s Macronovom Obnovimo Europu (RE) te Zelenima/EFA nisu imali potrebnu većinu svih zastupnika za izbor UvdL. No, suprotno izbornom programu, retorici i danim obećanjima biračima u izbornoj kampanji, Pravo i pravda i Jarosłav Kaczynski pridružili su se EPP-KD, RE, Zelenima /EFA i podijeljenim S&D te svojim glasovima u Europskom parlamentu presudno omogućili da se kandidatkinja Angele Merkel antisuverenistica i globalistica Ursula von der Leyen izabere za predsjednicu Europske komisije!
 
Bila je to izravna, otvorena i drska izdaja političkog povjerenja, potpore i glasova birača; na što su birači kao obaviješteni i politički zreli subjekti s odgovarajućom demokratskom i nacionalnom kulturom i odgovornošću primjereno odgovorili na upravo održanim parlamentarnim izborima te uskratili svoju potporu i glasove PiS-u i Jarosłavu Kaczynskom, te ih tako kaznili za prijevaru u Europskom parlamentu pri izboru UvdL za predsjednicu EK; te sudjelovanje kao koalicijskog partnera i njihovog Kluba europskih konzervativaca i reformista (ECR) u antisuverenističkoj i globalističkoj Europskoj komisiji u kojoj je predsjednica Ursula von der Leyen predstavnika PiS-a Janusza Wojciechowskog kandidiral za povjerenika za poljoprivredu! No, za razliku od Poljske u Hrvatskoj nakon 1990. demokratske promjene komunističke diktature bile su samo parcijalne tako da nije provedena lustracija pa među inim ne postoje i pluralizam, sloboda i nezavisni mediji; te posljedično velika većina birača koji su na izborima za Europski parlament 26. svibnja 2019. glasovali za Ružu Tomašić i „Hrvatske suvereniste“ još i danas ne znaju kojoj i kakvoj političkoj grupaciji/klubu zastupnika oni pripadaju, koga politički podupiru i za koga glasuju u Europskom parlamentu! Za ono što su biračima izbornim programom i retorikom u kampanji obećali, ili suprotno od toga?
 
U izbornom programu za izbore za Europski parlament (dalje EU-parlament) koji su održani u svibnju 2019. glavna tema kandidatkinje Ruže Tomašić i političke platforme „Hrvatski suverenisti“ koju su činili HRAST, HKS, HSP AS i UHD bili su suverenizam kao politički koncept i suverena država, nasuprot antisuverenizmu i iznadnacionalnoj državi te globalizmu; čime su privukli odgovarajuću političku potporu i glasove birača pa je nositeljica liste Ruža Tomašić izabrana u Europski parlament. 
 
U Europskom parlamentu Hrvatska konzervativna stranka (dalje HKS) i zastupnica Ruža Tomašić te posredno i politička platforma „Hrvatski suverenisti“ članovi su Kluba Europskih konzervativaca i reformista  (ECR). Kandidatkinja pak za predsjednicu Europske komisije Ursula von der Leyen politički je kadar kancelarke Angele Merkel koja je uz Emmanuela Macrona kreator i autor antisuverenističkog političkog projekta Europske unije kao federacije i nadnacionalne države. No, unatoč toj svima jasnoj i neprijepornoj političkoj činjenici, Klub europskih konzervativaca i reformista u Europskom parlamentu kojem pripadaju HKS, Ruža Tomašić i „Hrvatski suverenisti“; glasovao je za kandidatkinju UvdL i tako glasovima svojih zastupnika omogućio da Merkeličina antisuverenistica i globalistica Ursula von der Leyen bude izabrana za predsjednicu Europske komisije! Što znači da su birači Ruže Tomašić i „Hrvatskih suverenista“ svoj glas i političku potporu na izborima za Europski parlament dali političkom programu suverenizma i suverene države odnosno Europskoj uniji kao savezu suverenih država, a navedenim glasovanjem Kluba europskih konzervativaca i reformista i izborom UvdL za predsjednicu Europske komisije poduprli su antisuverenistički  i globalistički politički program Angele Merkel i Emmanuela Macrona o Europskoj uniji kao federaciji i nadnacionalnoj državi!
 
Uistinu nema ikakve sumnje i prijepora da je to perfidna, drska i cinična izborna obmana i prijevara birača; te da ti isti birači i domoljubna politička javnost moraju to trajno pamtiti kao opomenu i poduku kome više nikada ne smiju dati svoje ljudsko i političko povjerenje, potporu i glas na izborima!
 

Erih Lesjak

Povezane objave

Obersnel i Milanović protuzakonito imenovali Frljića

HF

Mario Vrbanić nije vukovarski branitelj

HF

VUKOVARE, SPOMENIČE

HF

Bolji su narodi koji podižu ustanke

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više