Hrvatski Fokus

Samo ona može smiriti tamošnje migrante s Istoka

 
 
U Bihaću i okolici izvanredno stanje. Migranti su narušili mir ovog kraja, građani se okupljaju i protestiraju, došljaci se sukobljavaju s građanima, policijom i međusobno. U izjavi za Novu TV (danas, 15. studenoga 2019. u 19,15 sati), gradonačelnik Bihaća ocijenio je stanje vrlo teškim i naglasio kako su migranti do sada napravili 1500 kaznenih djela (pljački, fizičkih napada – pogotovu na ženske osobe mlađe životne dobi, upada u kuće…).
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/11/merlin_147087777_f3da884e-212f-437f-a54b-f3358349b405-articleLarge.jpg
Još prije mjesec dana, isti čovjek (gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić) otvoreno je upozorio kako je "migrantska kriza na području Unsko-sanske županije dosegnula takve razmjere da se lokalne vlasti s njom više ne mogu nositi te je najavio kako će stoga vjerojatno biti poduzete radikalne mjere poput zatvaranja migrantskih kampova na tom području." Začudo, to kod nas ne izaziva nikakve reakcije, ponajprije od onih koji su do sada zastupali pro-migracijsku politiku, dokazujući nam kako je svako sprječavanje ilegalnih prelazaka državne granice "nehumano".Čak štoviše, čini mi se da se u zadnje vrijeme u daleko manjoj mjeri nego ranije javljaju odlučna, otresita i elokventna Sandra Benčić i njezini suradnici iz Centra za mirovne studije koji samo što iz pašteta nisu iskakali. A baš bi zgodno bilo da se ovih dana zapute u Unsko-sanski kanton i Bihać i tamo iz prve ruke poduče građane kako su potpuno u krivu i da njihov odnos prema migrantima nije primjeren. Možda ih samo treba "prosvijetliti" i stvari će se dovesti u red.
 
Ne znam što je zakočilo Benčićku i društvo, ali vidim kako već i Večernjak otvoreno piše o nasilju migranata, Nova TV također iznosi detaljne podatke o tomu, a i mnogi drugi mediji, što može značiti samo jedno: vrag je odnio šalu. Jer, koliko jučer, stizale su nam prijetnje iz naše "vrle" Europe kako će nas kažnjavati za javno iznošenje "anti-migrantskih" stavova i "širenje ksenofobije", a sada isti mediji koji su zastupali ove stavove pišu i govore potpuno suprotno! E, pa neka se sad svi ti "mudraci" prožeti neograničenim "humanizmom" (koji se prelama preko tuđih leđa), lijepo zapute na krizna žarišta – prije svega u Bihać i neka interveniraju na licu mjesta.
Da vidimo kako će se provesti. Lako je na Hrvatima trenirati strogoću.
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

Muslimanski pokolj Hrvata kod Kaknja

hrvatski-fokus

Nije vrijeme za mješovite škole

HF

Sramotna nezainteresiranost dubrovačkoga Subnora

HF

Željko Komšić nije naš predsjednik!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više