Hrvatski Fokus
Kultura

Atlasi sjećanja Ranka Ajdinovića

Svijet obnovljenih i probuđenih sjećanja o prostoru i vremenu

 
 
Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Ranko Ajdinović, autor je zanimljivog i poticajnog nefigurativnog opusa na srednjim i većim formatima platna. Slikar svoja djela slaže u obimni ciklus Unutarnjih pejzaža, slažući dočarane slike memorije u atlas, svakoga dana sve deblji i sve tajanstveniji.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/11/00000000_Ajdinovic_Unutarnji_pejzaz.jpg
Sjećanja se dodiruju i čine lanac koji vodi u čovjekovu podsvijest, u ono najskrovitije i od sebe samoga, sjećanja koju se na gotovo neshvatljiv način simbolično zabilježena bojom i oblicima, sve u namjeri odupiranja vremenu i stalnoj, pomalo melankoličnoj prolaznosti. No,sve slike iz nove serije ovoga ciklusa nose i razigranost i optimizam i ljepotu nježno izabranih i ukomponiranih boja.
 
Ajdinović kreira svijet obnovljenih i probuđenih sjećanja o prostoru i vremenu, svuda oko nas, u prošlosti, u budućnosti. Njegove slike kriju ključ, govoreći o posve jednostavnim zbivanjima a koja imaju posebno, jedinstveno značenje za svoga tvorca.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/11/4166233df294f363338fa33ef29c4bdc.jpg
Atlasi sjećanju mogu se listati i promatrati zabilježeno, kratko ili ne skidati pogleda, znajući kako svatko od nas ima svoje viđenje i doživljavanje istog. Opus Unutarnjih pejzaža Ranka Ajdinovića sjajan je prilog umjetnika aktualnoj likovnoj produkciji, potvrđujući ispravnost kontinuiteta u autorskom radu i izrazite radoznalosti slikara koja ga uspješno vodi sve dalje.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Jer tijelo se sjeća

HF

Dalmacijo, zašto li te volim?

HF

Bajkovita milina

HF

Ciklus aktova Gorana Žigolića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...