Hrvatski Fokus
Gledišta

Hrvati moraju imati svoju stranku

Dosta je suradnje sa Šešeljom, Čankom, Demokratima…

 
 
Od kako imam pravo glasa smatram da Autonomna Pokrajina Vojvodina treba da ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast u bilo kojoj državi da se nalazi i zbog takvog otvorenog stava sam imao velikih problema (vidjeti roman „Hrtkovci, priče o sudbini jednog sela“), ali nikada na ovakvo razmišljanje nisam nikoga nagovarao jer svatko ima apsolutno pravo na svoj stav i mišljenje, a posebno nisam nekoga na to nagovarao samo zato što je Hrvat. Danas 57.900 Hrvata u Republici Srbiji mora imati samostalnog političkog lidera (ili lidere) sa programom za kojeg će glasovati veliki broj Hrvata (i mnogi drugi). To ovdašnji Hrvati nisu imali nikada jer su ih posljednjih sto godina vodili, odnosno varali Bunjevci, a „prisajedinjenje“ g. Tomislava Čanku i Odžiću je njegov veliki blef, njegova do sada najveća manipulacija i služi samo, jedino i isključivo da on još četiri godine „zastupa“ Hrvate u Skupštini Republike Srbije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/dve-odluke-VNS.jpg
Ako se kaže da za rješenje srpsko-hrvatskih odnosa treba pitati prognane Hrvate iz Srbije i prognane Srbe iz Hrvatske, što se s tim čekalo trideset godina?! Ako i Žigmanov i Čanak sjede u Skupštini zajedno sa Šešeljem u „opoziciji“ i dok Šešelj drži Otadžbinski kongres radikala u svojoj kući u Hrtkovcima, pustite konačno na miru sve hrtkovačke nesretnike i nemojte više njima manipulirati i preko njih kupovati političke poene zarad svog osobnog interesa i novca.
 
U privitku poslušajte kako nam je u takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 g. Tomislav, kratko i jasno, obrazložio zašto bi 57.900 Hrvata u Republici Srbiji trebalo da ga slijede, čemu i današnji broj „informativno-političjog tjedjnika svih Hrvata u Srbiji“ „Hrvatska riječ“ (svaki broj našu zajednicu košta 5.000 eura) daje ekskluzivni značaj!
 
A ako se u toj priči izjednačuje krivica i jedne i druge strane za rat u Hrvatskoj onda g. Tomislav tu ne bi smio što tražiti. No novac je čudo!
Zato ne ću glasovati za bilo koju opciju u kojoj „bunjevački Hrvat“ g. Tomislav „zastupa“ Hrvate u državi u kojoj živimo, a mislim da će i Čanak s Tomislavom izgubiti mnoge svoje simpatizre, o g. Tomislavu da ne govorim. On je već izgubio sve i samo se grčevito (kao Tommy u Disnijevim crtaćima) drži noktima za glatko.
Hrvati, ne dozvolite da vas i dalje vodi ovaj manipulant!
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Rasprava na Ustavnom sudu o općim izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

hrvatski-fokus

Gruba manipulacija brojem birača

HF

Još uvijek je 370.000 lažnih birača

HF

Policija me nastavlja progoniti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više