Hrvatski Fokus
Kultura

Sinteza ekspresije Mladena Žunjića

Vrlo snažan, eruptivni kolor izbija iz dubine slika i pokriva sve

 
 
U posljednjih nekoliko ciklusa iznimno aktivnog hrvatskog slikara Mladena Žunjića, posebno se ističe niz slika jedinstvenog naziva Sinteza ekspresije. Naravno riječ je o velikim formatima platna i kombinaciji ulja i akrila s motivom nezaustavljivog protoka i dosizanja energije, koja se kreće na ovim platnim u svim smjerovima, slijedeći svoje tajne, imaginarne pravce gibanja.
Slikovni rezultat za Sinteza ekspresije Mladena Žunjića
Rekao bih kako je ovaj ciklus posvećen i apsolutnoj slobodi ali istodobno i gotovo teško opisivoj radosti oslobođenog kretanja ali je i  niz ovih djela usmjeren prema temeljnom motivu oka koja nas promatra iz svemira i koje mi vidimo i doživljavamo.
 
Sve to homogeno živi na ovim slikama u iskonskom prostoru, u harmoničnom ali i aspektu intenzivnom dodira, suživota boja i oblika. Vrlo snažan, eruptivni kolor izbija iz dubine slika i pokriva sve, poput magme iz dubine zemlje, dajući posebnu karakteristiku ovom dijelu slikareva opusa.
http://mojzagreb.info/images/uploads/vijesti/41344/mladen_zunjic_2.jpg
Slikar nesputano slika osobne dojmove o svijetu u kojem živi, o volumenu koji ga okružuje, a svojim žestokim kolorom tumači vlastite doživljaje, snove, zamišljanja. Mladen Žunjić slikar je kontinuiteta, strastveni svakodnevni istraživač likovnih fenomena, istinski zaljubljenik u umjetnost, u stvaranje.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

U zlu dobu

HF

I djeca znaju…

HF

BALTES – Vrckava Eleonora (7)

HF

Izložba fotografija “Nove samoće”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...