Hrvatski Fokus
Hrvatska

Sukob ljevice ili sukob civilizacija?

Nakon sukoba u Podgorici i Beogradu Hrvatima nije mjesto na pravoslavnom Badnjaku

 
 
"Slušam na RTL-u, inače zanimljive, komentare Raspudića i Puhovskog, koji se uglavnom slažu da Kolinda, unatoč intelektualnoj inferiornosti, sigurno pobjeđuje u drugom krugu (Krešimir Macan nije baš posve siguran). Raspudić čak decidirano navijački tvrdi kako u Hrvatskoj desnica tradicionalno dominira nad ljevicom u omjeru 60:40. Računica mi je prilično sumnjiva jer kako onda protumačiti svojedobno premoćne pobjede Mesića i Josipovića?! Također, mislim da Hrvati ipak nisu kreteni, valjda procjenjuju i pamet i znanje, pa i normalnost kandidata. Stoga, unatoč svemu, ja mislim da ima šansi za normalnu Hrvatsku", na portalu Dnevno.hr., 28. 12. 2019., piše Velimir Visković.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/vukovarska-cetici-pr.-badnjak-2015.jpg
Pa ni Milanu Bandiću nije mjesto na proslavi velikosrpskog Badnjaka
 
E, pa evo jednog kretena koji ne priznaje KGK za svog desničarskog predsjedničkog kandidata, ni Ninu Raspudića za svog desničarskog intelektualca. I koji dovodi u pitanje Viskovićevu normalnost. Pa i mogućnost otvaranja pravosudnog procesa protiv Viskovića. Viskovićev normalni kandidat Zoran Milanović, više ne spominje Polusvijet. Što zahtijeva znanstvenu obradu, pa i otvaranje pravosudnog procesa. Kao i za „normalnu Hrvatsku“. Kad tomu dodamo da Vesna Pusić i Anka Mrak Taritaš u Saboru stalno trube o sukobu civilizacija u Hrvatskoj, te kad Gordan Flauder (na Osječkoj televiziji) kaže kako Andrej Plenković odskače u pristojnosti i civiliziranosti od HDZ-ove većine; ovdje je pogrješno sukob u Hrvatskoj zvati ideološkim sukobom. Sukobom ljevice i desnice. Jer svi ljevičari govore da je u pitanju sukob civilizacija, odnosno sukob superiornih s inferiornima. Baš na komemoracijama u Vukovaru 18. 11. i u Jasenovcu, u proljeće. Gdje je za „normalne“, komemoracija u Vukovaru neki dernek.
 
Ne znam što ono „normalni kandidat“ (Milanović) kaže za komemoraciju u Vukovaru. Nešto uvrjedljivo. Pa je tu nužno postaviti pitanje: Jesu li i vukovarske žrtve – inferiorne? Tko su, u stvari „normalni“ i od kuda Raspudiću omjer 60:40? Kada bi hrvatski intelektualac morao, taj omjer vaditi iz komemoracija u Vukovaru i Jasenovcu. Tu mi je sumnjiva i “tradicionalna desnica“. Ne znam, kako se borba za goli život može zvati tradicijom. Kao u Republici srpskoj, danas, i 500 godina turskog klanja Hrvata? A tko su ti „normalni“ u Hrvatskoj? Pa to je društvo iz Frljićeva kazališta u Rijeci, i društvo iz HND-a 6. 1., na dan slave srpskog pravoslavnog Božića. Čemu se, nadajmo se bliži kraj. Jer ove godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon sukoba u Podgorici i u Beogradu zbog SPC-a (Srpska pravoslavna crkva) ne bi nikako smio biti na slavljenju srpskog pravoslavnog Božića. Što bi bio osnovni uvjet za vladavinu normalnih ljudi u Hrvatskoj. I što bi bio veliki udarac Zvijeri sa 7 glava i sa 10 rogova iz Otkrivenja. Koja je stradanje jednog djeteta (Aleksandra Zec) u ratu uzdigla iznad Vukovarske bolnice, kao ratni zločin. I za koju su komemoracije na Bleiburgu i u Vukovaru, te hodočašće u Mariju Bistricu – dernek i polusvijet.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Svestrani Igor Borić

HF

Hrvatska je postala veliki goli otok

HF

Potrebno reformirati diplomatsku mrežu

HF

AFORIZMI – Didini savjeti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više