Hrvatski Fokus

Udbaška klika još je na važnim položajima i bez lustracije nema dalje. Nema napretka

 
 
Gospodine Kriliću, kolega dr. Grubišiću, kolegice Tafra i svi drugi,
svi ste dobro dijagnosticirali situaciju u današnjoj Hrvatskoj i pridružujem se vašim mislima, ali problem je znatno širi. Primjerice, vi u dijaspori imate više znanja i mogućnost sagledavanja tržišne ekonomije nego ona velika većina Hrvata koja se nije maknula iz svog grada a kamo li iz Hrvatske, a politički je aktivna i na vladajućim je pozicijama. A sve što su naučili naučili su iz komunističke netržišne ekonomije a ni do danas se visoko školstvo (ekonomija i pravo) nije bitno promijenilo. Dakle, vi iz dijaspore, ekonomisti i pravnici, za ovu strukturu u Hrvatskoj ste naprosto opasni, ali ne samo vi, nego i mi koji smo bili i radili i naučili puno toga izvan Hrvatske, a sad smo u Hrvatskoj. Naprosto smo izolirani.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/06/Udba_iskaznica.jpg
Samo jedan mali krug, ne baš elitnih ekonomista pravnika i politologa, su u medijima, a mediji jako utječu na mišljenje u Hrvatskoj. Nadalje, pitanje povijesne istine o Hrvatskoj, kao i istina o komunizmu u Jugi, ne otvara se, a onda je rezultat da danas imamo dvije Hrvatske, jednu koja se temelji na Domovinskom ratu i drugu koja žali za Jugom i veliča zlotvora Titu i pokušava natrag u neku novu Jugu. Nerješavanje istine teško se reflektira na stanje u Hrvatskoj. Da, točno kažete, nema ciljeva, nema jedinstva, sve što je patriotski oni Titini proglase ustaštvom, udbaška klika još je na važnim položajima i nema lustracije bez koje nema dalje, korupcija se može lako ukloniti ali nema političke volje. Dakle, problem niskog stupnja znanja i ne postojanje političke volje da se uredi hrvatska država temelji su problemi iz kojih proizlaze sva zla.
 
Eto samo kratko o tomu iako na tu temu jako puno pišem po konferencijama kao i knjige na engleskom ali nitko danas ne čita, barem ne oni koji bi trebali, političari, jer misle da su najpametniji a istina je posve suprotna. Na žalost!
Lijepi pozdrav i neka Bog čuva Hrvatsku!
 

Prof. dr. sc. Tihomir Luković

Povezane objave

Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

HF

Već 50. put mijenjaju se podaci na jasenovačkom popisu

hrvatski-fokus

Izvukao ga Svetozar Tedeschi

HF

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više