Hrvatski Fokus
Kultura

Vibrantni pejzaži Mladena Žunjića

Iz ciklusa u ciklus na velikom formatu realizira samosvojni, vlastiti osebujni likovni svijet, uspješno i nadahnuto

 
 
Mnoge je teme dotakao u svom opusu suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić iz Zagreba, tretirajući kontinuirano cijeli niz izazovnih i poticajnih ali i privlačnih motiva, nastojeći u sinergiji s velikim formatima platna izvući, naravno i uz svesrdnu pomoć eruptivnog kolorizma, jednostavno najviše iz svoje nutrine, slikajući brzo i energično doživljaj svijeta, prostora koji ga okružuju, u kojem živi, u kojem diše, u karakterističnom obličju energetskih gibanja, silnica.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/20200128_142440-scaled.jpg
Novi niz slika, izveden je na velikim formatima platna, 120 x 100 cm, u tehnici tekućih akrila i ulja nosi inspirativan naslov Vibrantni pejzaži. Naravno možemo i moramo  istaknuti neubičajeno visoku nazočnost izrazito nježnih, fragilnih, neuvijeno osjećajnih optimalno usklađenih formi i boja, koji izviru iz svih dijelova slike, tvoreći zasebni neponovljicvi svijet, svijet osjećaja u jedinstvenom univerzmu.
 
Svakako, slikar nastavlja i ovdje svoje hrabro istraživanje u traženju oblika i njihova ponašanja, raznolika kretanja na tragu nikada predvidivih pravaca, koji će svojim treperenjem stvarati novi, vlastiti svemir, potvrđujući vlastito postojanje.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/20200123_123638-1024x768.jpg
Ovaj je niz označen mirnoćom, blagošću i stanovitom tajnovitošću ponešto me podsjeća i na kolorističke spletove iz ranih šezdesetih godina i hippy pokreta. U svakom slučaju, Mladen Žunjić iz ciklusa u ciklus, od jednog do drugog niza akrila ili ulja na velikom formatu realizira samosvojni, vlastiti osebujni likovni svijet, uspješno i nadahnuto.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Što je ljubav prijatelju

hrvatski-fokus

Komu te ostavljam grade

HF

Otkrih čovjeka

hrvatski-fokus

Balet Spartak premijerno u zagrebačkom HNK

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više