Hrvatski Fokus
Kultura

Vibrantni pejzaži Mladena Žunjića

Iz ciklusa u ciklus na velikom formatu realizira samosvojni, vlastiti osebujni likovni svijet, uspješno i nadahnuto

 
 
Mnoge je teme dotakao u svom opusu suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić iz Zagreba, tretirajući kontinuirano cijeli niz izazovnih i poticajnih ali i privlačnih motiva, nastojeći u sinergiji s velikim formatima platna izvući, naravno i uz svesrdnu pomoć eruptivnog kolorizma, jednostavno najviše iz svoje nutrine, slikajući brzo i energično doživljaj svijeta, prostora koji ga okružuju, u kojem živi, u kojem diše, u karakterističnom obličju energetskih gibanja, silnica.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/20200128_142440-scaled.jpg
Novi niz slika, izveden je na velikim formatima platna, 120 x 100 cm, u tehnici tekućih akrila i ulja nosi inspirativan naslov Vibrantni pejzaži. Naravno možemo i moramo  istaknuti neubičajeno visoku nazočnost izrazito nježnih, fragilnih, neuvijeno osjećajnih optimalno usklađenih formi i boja, koji izviru iz svih dijelova slike, tvoreći zasebni neponovljicvi svijet, svijet osjećaja u jedinstvenom univerzmu.
 
Svakako, slikar nastavlja i ovdje svoje hrabro istraživanje u traženju oblika i njihova ponašanja, raznolika kretanja na tragu nikada predvidivih pravaca, koji će svojim treperenjem stvarati novi, vlastiti svemir, potvrđujući vlastito postojanje.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/20200123_123638-1024x768.jpg
Ovaj je niz označen mirnoćom, blagošću i stanovitom tajnovitošću ponešto me podsjeća i na kolorističke spletove iz ranih šezdesetih godina i hippy pokreta. U svakom slučaju, Mladen Žunjić iz ciklusa u ciklus, od jednog do drugog niza akrila ili ulja na velikom formatu realizira samosvojni, vlastiti osebujni likovni svijet, uspješno i nadahnuto.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Ne obazire se na modne likovne trendove

HF

Sve je nekako utišano, umireno

HF

Nitko ne smije znati

HF

Stjepko Mamić po peti put izlagao na Salon d’Automne

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više