Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Sastali se uposlenici HNV-a u Srbiji

Sinergijsko djelovanje i zbijanje redova

 
 
Pod naslovom “Održan sastanak tri hrvatske institucije” Hrvatsko nacionalno vijeće na svom portalu od 31. siječnja 2020. godine obavještava nas o još jednom povijesmom događaju. Prva rečenica glasi: Uposlenici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU "Hrvatska riječ" sastali su se danas u Uredu Vijeća. Na kraju teksta piše: Sastanak svih uposlenih osoba u tri hrvatske institucije prva je ovakva aktivnost u povijesti IV. saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća. U još samo dvije kratke rečenice između ovoga spomenuto je “sinergijsko djelovanje”, a očito je i “zbijanje redova”, što su parole g. Tomislava, uz već povijesnu netransparentnost rada ovdašnjih hrvatskih krovnih institucija i neistinite interpretacije (obmanjivanje puka). Ali kako se vrhuška subotičkih “bunjevačkih Hrvata” voli slikati, slike govore sve:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/viber_image_2020-01-31_11-36-01-31-01-20-23-37-10.jpg
Na njima se vidi da je od “svih uposlenih u tri navednee hrvatske institucije” na sastanku bilo troje djelatnika Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i četiri člana (od 29) Hrvatskog nacionalnog vijeća, ostalo su poslušnici! Dakle, sastanak je čisti brifing centralnog komiteta subotičkih “bunjevačkih Hrvata”ovdašnjih hrvatskih medija po direktivi ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. On je očito i sazvao ovaj povijesni skup jer mu se izmiče tlo pod nogama. Zato je sve sa tog sastanka stalo u tri-četiri kratke nemušte rečenice, jer što bi puk od 57.900 Hrvata u Republici Srbiji morao više znati o ovom povijesnom skupu. Čitat ćemo hvalospjeve u “Hrvatskoj riječi” i u tzv. dnevniku na hrvatskom jeziku!
 
Svaki broj “Hrvatske riječi” košta ovdašnju hrvatsku zajednicu oko 5.000 eura (saberite honorare ovih veselih likova), a rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu još zvrji prazna.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Preprekove knjige na Sajmu knjiga

HF

​Iz Australije su se vraćali uglavnom oni koji su radili za Udbu

hrvatski-fokus

ISELJAVANJE – Kad uhljebi marširaju

HF

Hrvatski pleter u Boki kotorskoj

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više