Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Lažno predstavljanje

Vješta i bezočna zlouporaba i manipulacija

 

Na portalu Hrvatskoga nacionalnog vijeća iz Subotice i u ovdašnjim „hrvatskim“ medijima glorificiraju se razne (često minorne i izmišljene) manifestacije HNV-a, ili se nekima pridaje prenaglašena važnost i vrijednost kao „dokaz“ da HNV vrijedno i naporno radi (i opravdano troši naš novac). Od jučer, 21. kolovoza 2021., na tom portalu piše: „Ove godine, u nešto novom ruhu, od 16. do 21. kolovoza proveden je program profesionalne orijentacije namijenjen budućim malim i velikim maturantima koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku ili hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture. Sudionici su nakon testiranja profesionalnim testovima sposobnosti, interesa i ličnosti prošli niz radionica u kojima su mogli bolje upoznati sebe i promišljati o svom budućem profesionalnom putu. Neku djecu smo učvrstili u prethodnim promišljanjima, neku smo poljuljali, ali najvažnije je da je svatko doživio promjenu i da je dobro razumio važnost odvajanja vremena za donošenje velikih odluka u životu. Osim u konkretnom izazovu pred kojim se oni nalaze, odabir škole ili fakulteta, sigurna sam da će im ove radionice biti od koristi i na drugim životnim raskrižjima. – izjavila je Jasna Vojnić, ovoga puta u ulozi psihologinje i voditeljice, uz vlč. Vinka Cvijina, Filipa Čelikovića i Augustina Žigmanova. Program profesionalne orijentacije je Hrvatsko nacionalno vijeće pokrenulo 2016. godine u suorganizaciji Udruge “Naša djeca”, Udruge “Bela Gabrić” i Fondacije “Cro fond”. Program radionica u Međugorju upotpunilo je brdo Križevac, brdo Gospinog ukazanja kao i susret s jednim od vidjelaca”. 

Sve to bi jako lijepo izgledalo, a posebno jako lijepo zvučalo, kada već iz samog teksta ne bi bila jasna prozirna manipulacija velikim novcem koji pripada djeci svih Hrvata u Republici Srbiji, a koriste ga uglavnom, kao i godinama do sada, samo djeca čelnika “hrvatskih” institucija i udruga iz Subotice i okolice! U tekstu su navedene i udruge u koje se sliva taj ogroman novac za školovanje hrvatske djece u cijeloj Srbiji. No, za tisuće hrvatske djece van donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica) to je samo san, dok je za dvadesetak izuzetno privilegirane djece čak izmišljen i šestodnevni “program” da bi oni “učvrstili ili poljuljali” svoja prethodna promišljanja u vezi budućeg poziva, a što se pripisuje ogromnom dostignuću HNV-a u obrazovanju hrvatske djece u Srbiji!!! Radi se o vještoj ali bezočnoj zlouporabi i manipulaciji, a tu su i njeni ključni autori: Jasna Vojnić (u ulozi psihologinje i voditeljice), vlč. Cvijin (koji je valjda zbog toga prebačen iz sela u Suboticu), te sinovi Tomislava Žigmanova i Katarine Čeliković! Pravi obiteljsko-rođačko-prijateljski “program” da se učvrste i nikako ne poljuljaju dobri bunjevački običaj čelnika u subotičkim “hrvatskim” institucijama zvan “ja tebi, ti meni”! I sve to bez stida, srama i griže savjesti!

Sliku onoga što rade subotički čelnici kompletira i glavni i najveći manipulant među svim Bunjevcima (od koga sve ovo i potiče), koji se lažno predstavlja svim Hrvatima u cijelom svijetu i također bez stida, srama i griže savjesti javno objavljuje svoje prijevare! Žigmanov sa svojim poltronima godinama prikazuje Hrvatima u cijelom svijetu lažnu sliku o stanju u hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Republici Srbiji, od čega osobno ima, prije svega, veliku materijalnu korist! Ovog puta je izšibicario odmor na moru, a objeručke je čvrsto prihvatio darove dobročinitelja kojima je lagao da je predstavnik Hrvata u Skupštini Srbije!!! Sada mu jako nedostaje novac za svoju „jedinu hrvatsku relevantnu političku stranku“ i očekivati je od njega svašta, ali lažno predstavljanje, posebno zbog osobne koristi, je krivično djelo!

Miroslav Cakić

Povezane objave

Bunjevački teror nad Hrvatima u Srbiji

HF

​Ja davno sam rođen

hrvatski-fokus

Rezolucija II. Hrvatskog iseljeničkog kongresa

HF

Uredno poslovanje hrvatskih institucija i ustanova

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više