Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Lažno predstavljanje

Vješta i bezočna zlouporaba i manipulacija

 

Na portalu Hrvatskoga nacionalnog vijeća iz Subotice i u ovdašnjim „hrvatskim“ medijima glorificiraju se razne (često minorne i izmišljene) manifestacije HNV-a, ili se nekima pridaje prenaglašena važnost i vrijednost kao „dokaz“ da HNV vrijedno i naporno radi (i opravdano troši naš novac). Od jučer, 21. kolovoza 2021., na tom portalu piše: „Ove godine, u nešto novom ruhu, od 16. do 21. kolovoza proveden je program profesionalne orijentacije namijenjen budućim malim i velikim maturantima koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku ili hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture. Sudionici su nakon testiranja profesionalnim testovima sposobnosti, interesa i ličnosti prošli niz radionica u kojima su mogli bolje upoznati sebe i promišljati o svom budućem profesionalnom putu. Neku djecu smo učvrstili u prethodnim promišljanjima, neku smo poljuljali, ali najvažnije je da je svatko doživio promjenu i da je dobro razumio važnost odvajanja vremena za donošenje velikih odluka u životu. Osim u konkretnom izazovu pred kojim se oni nalaze, odabir škole ili fakulteta, sigurna sam da će im ove radionice biti od koristi i na drugim životnim raskrižjima. – izjavila je Jasna Vojnić, ovoga puta u ulozi psihologinje i voditeljice, uz vlč. Vinka Cvijina, Filipa Čelikovića i Augustina Žigmanova. Program profesionalne orijentacije je Hrvatsko nacionalno vijeće pokrenulo 2016. godine u suorganizaciji Udruge “Naša djeca”, Udruge “Bela Gabrić” i Fondacije “Cro fond”. Program radionica u Međugorju upotpunilo je brdo Križevac, brdo Gospinog ukazanja kao i susret s jednim od vidjelaca”. 

Sve to bi jako lijepo izgledalo, a posebno jako lijepo zvučalo, kada već iz samog teksta ne bi bila jasna prozirna manipulacija velikim novcem koji pripada djeci svih Hrvata u Republici Srbiji, a koriste ga uglavnom, kao i godinama do sada, samo djeca čelnika “hrvatskih” institucija i udruga iz Subotice i okolice! U tekstu su navedene i udruge u koje se sliva taj ogroman novac za školovanje hrvatske djece u cijeloj Srbiji. No, za tisuće hrvatske djece van donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica) to je samo san, dok je za dvadesetak izuzetno privilegirane djece čak izmišljen i šestodnevni “program” da bi oni “učvrstili ili poljuljali” svoja prethodna promišljanja u vezi budućeg poziva, a što se pripisuje ogromnom dostignuću HNV-a u obrazovanju hrvatske djece u Srbiji!!! Radi se o vještoj ali bezočnoj zlouporabi i manipulaciji, a tu su i njeni ključni autori: Jasna Vojnić (u ulozi psihologinje i voditeljice), vlč. Cvijin (koji je valjda zbog toga prebačen iz sela u Suboticu), te sinovi Tomislava Žigmanova i Katarine Čeliković! Pravi obiteljsko-rođačko-prijateljski “program” da se učvrste i nikako ne poljuljaju dobri bunjevački običaj čelnika u subotičkim “hrvatskim” institucijama zvan “ja tebi, ti meni”! I sve to bez stida, srama i griže savjesti!

Sliku onoga što rade subotički čelnici kompletira i glavni i najveći manipulant među svim Bunjevcima (od koga sve ovo i potiče), koji se lažno predstavlja svim Hrvatima u cijelom svijetu i također bez stida, srama i griže savjesti javno objavljuje svoje prijevare! Žigmanov sa svojim poltronima godinama prikazuje Hrvatima u cijelom svijetu lažnu sliku o stanju u hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Republici Srbiji, od čega osobno ima, prije svega, veliku materijalnu korist! Ovog puta je izšibicario odmor na moru, a objeručke je čvrsto prihvatio darove dobročinitelja kojima je lagao da je predstavnik Hrvata u Skupštini Srbije!!! Sada mu jako nedostaje novac za svoju „jedinu hrvatsku relevantnu političku stranku“ i očekivati je od njega svašta, ali lažno predstavljanje, posebno zbog osobne koristi, je krivično djelo!

Miroslav Cakić

Povezani članci

Zrno pijeska

HF

Pivčiji salaš zasjenio Stanislava Prepreka

HF

Trideset godina od zločina i protjerivanja Hrvata u Vojvodini

hrvatski-fokus

Završene 4. Hrvatske svjetske igre

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...