Hrvatski Fokus
Znanost

Francuski meteorolog otpušten zbog istine

Lažna priča o takozvanim klimatskim promjenama

 
 
Poznati francuski meteorolog Philippe Verdier je otpušten s nacionalnog TV kanala nakon što je objavio knjigu koja pobija službenu priču o klimatskim promjenama. No sada upravo to može raditi na francuskom RT-u, gdje izvještava o UN-ovom summitu o klimatskim promjenama koji se održava u Parizu. Verdier je zahvalio RT-u na prilici, govoreći da mu je ruska TV mreža omogućila pravo da koristi svoju slobodu govora.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/02/image.jpg
"Zahvaljujući RT-u u Parizu mogu obavljati svoj posao novinara i imati slobodu govora, te mogu izvještavati kako želim o COP21 [21. UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama]", rekao je Verdier RT-u. Verdier je bio voditelj meteorološke službe državnog kanala France 2 prije nego je objavio knjigu Istraga o klimi kroz koju je prenosio svoje poglede na klimatske promjene. Kontroverzna knjiga je objavljena početkom listopada, a do kraja istog mjeseca ovaj novinar je izgubio svoj posao na nacionalnoj televiziji.

"Donijela mi je [knjiga] zabranu javljanja u eteru", rekao je. Francuski novinar će sada moći slobodno govoriti o klimatskim problemima tijekom globalne, dvotjedne Klimatske konferencije u Parizu, drugi naziv za COP21, dok bude svakodnevno izvještavao na RT Francuska. Verdierov novi posao je stvorio pravu pomutnju u francuskim medijima – njegov prvi izvještaj na RT-u su pokrivali i veliki francuski informativni izvori. Naslovnice su se fokusirale i na povratak novinara kritičara i na činjenicu da sada radi za ruski TV kanal.

"Klimatske promjene su zlatna prilika za u stilu privesti godinu kraju na način da se izbjegava previše pričati o temama koje mogu razljutiti javnost… poput stope nezaposlenosti", rekao je novinar u svom prvom izvještaju sa summita o klimatskim promjenama. Verdier je objasnio da nije skeptičan prema klimatskim promjenama, to jest nije da ne vjeruje u vezu između čovjeka i globalnog zatopljenja, nego je skeptičan prema načinu na koji se političari i UN ophode prema problemu i kako ga predstavljaju javnosti. U svojoj knjizi Verdier se obrušava na praksu u kojoj skupina "službenih" znanstvenika, a koje je ovlastio UN, slijedi i javno iznosi samo službenu verziju o problemu. U isto vrijeme, kaže, bilo koji drugi pogledi ili istraživanja se po defaultu smatraju nepouzdanima.

"Pišem da to [klimatske promjene i globalno zatopljenje] jeste važno i da moramo raditi na tome. Međutim, u knjizi postoji snažno kritiziranje prema UN-u zato što se već 20 godina pokušavaju nositi s ovim problemom i krizom, i nisu uspjeli. Stoga je moja knjiga zaista skeptična prema UN-u i francuskoj vladi", rekao je Verdier.

Verdier tvrdi da znanstvenici i političari iskorištavaju problem klimatskih promjena u korist svojih interesa i da bespotrebno plaše svijet. "Svake večeri 5 milijuna Francuza sluša moje izvještavanje o vjetru, oblacima i suncu. Međutim, također ima nešto vrlo važno što vam nisam mogao reći, jer nije bilo ni mjesta niti vremena za to: uzeli su nas za taoce preko svjetskog skandala o globalnom zatopljenju – kao alat rata kako bi nas držali u strahu. U središtu toga stoje izmanipulirani i politicizirani znanstvenici, sukobi interesa, korupcija, seks skandali, te političari koji se brinu samo o svojem imidžu i žeđi za moći", objašnjava bivši glavni meteorolog u video poruci.

Komentar: Iako mali, ovo je još jedan briljantan asimetrični uzvratni potez Rusa! Verdier je dobio otkaz upravo zbog toga što je njegova knjiga objavljena pred početak summita, i ne bi dopustili da se njegovi pogledi povežu s bilo kojim pokrivanjem događaja. No Verdier će sada biti u prednjim redovima i središtu pažnje zahvaljujući RT-u! Vjeruje li ruska vlada da je opasnost od globalnog zatopljenja prenapuhana, ili ga koriste iz istih manipulativnih razloga kao zapadne vlade? Vjerojatno ne za potonje. I Rusi govore o tome jer, naposlijetku, nijekati globalno zatopljenje se izjednačava s "ubijanjem polarnih medvjeda i nevinih zečića", no vjerojatno su prokljuvili da se klimatske promjene odvijaju u ciklusima, da je postojeći utjecaj čovjeka na globalno zatopljenje zapravo ograničen, te da zapadna elita koristi ideju da čovjek može regulirati taj mehanizam samo kako bi oporezovali ljude u još veće siromaštvo i blokirali razvoj ne-zapadnih zemalja.
 

https://hr.sott.net/article/4579-Nepravedno-otpusteni-francuski-meteorolog-se-pridruzio-RT-u-na-summitu-o-klimatskim-promjenama

Povezani članci

Bolesti dojke

HF

Tržišno gospodarstvo proizvodi sve više otpada

HF

Ugroženo mentalno zdravlje djece tijekom pandemije COVID-19

hrvatski-fokus

Prisjećanje na Dušana Bilandžića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...