Hrvatski Fokus
Znanost

Cijepljenje djece protiv COVID-a

Korupcija u FDA-u proteže se i na članove Savjetodavnog odbora za cjepivo, koji imaju izravne veze s kompanijom Pfizer i ‘Zakladom Gates’

 

Bernard Kaić, epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prošlog je tjedna (8. prosinca 2021.) najavio početak cijepljenja djece u dobi od 5 do 11 godina protiv bolesti COVID-19 istaknuvši kako u ponedjeljak 13. prosinca u Hrvatsku stiže oko 50 tisuća doza cjepiva za djecu navedene dobne skupine. On je, između ostaloga rekao da su američke agencije i Europska agencija za lijekove (EMA) odobrile dječju formulaciju Pfizerovog mRNK cjepiva za djecu u dobi od 5 do 11 godina te ponovio ono što poput papiga svi ponavljaju: „korist od cijepljenja je veća od rizika pa nema prepreke da se djeca cijepe. …“  

Dječja formulacija Pfizerovog cjepiva protiv COVID-19 za djecu u dobi od 5 do 11 godina dopremljena je u ponedjeljak 13. prosinca u Hrvatsku i to u pratnji interventne policije naoružane dugim cijevima. Pita li se itko zašto je potrebno takvo osiguranje cjepiva?

S obzirom da je cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina započelo tek nedavno, malo je podataka o stvarnim nuspojavama cjepiva.

Od 30. studenoga 2021. započelo je cijepljenje djece u dobi od 15 do 17 godina u središnjoj provinciji Thanh Hoa u Vijetnamu. Djeca se cijepe protiv COVID-19 Pfizerovim mRNK cjepivom. Zbog ozbiljnih nuspojava (nauzeja, visoka tjelesna temperatura, teško disanje i dr.), više od 120 djece je hospitalizirano; 17 djece je imalo teške nuspojave – srećom, liječnici su uspjeli stabilizirati njihovo zdravstveno stanje, ali nitko ne zna koje će biti posljedice. Ravnatelj Centra za kontrolu i prevenciju bolesti provincije Thanh Hoa donio je odluku o prekidu cijepljenja djece protiv Covid-a ali kako je rekao „samo s ovom serijom cjepiva koja uzrokuje problem ….“

Američki sustav za praćenje i prijavu nuspojava cjepiva, VAERS, objavio je 3. 12. 2021. najnovije podatke za razdoblje od 14. 12. 2020. do 26. 11. 2021. U navedenom razdoblju prijavljeno je 927.740 slučaja nuspojava cjepiva protiv COVID-19 za sve dobne skupine, uključujući 19.532 smrtna slučaja i 146.720 ozbiljnih, teških nuspojava.

No, VAERS je također izdvojio i podatke za djecu dobne skupine od 5 do 11 godina (za isto navedeno razdoblje): zabilježeno je 2586 nuspojava, od toga 34 ozbiljne nuspojave i dva smrtna slučaja – umrle su dvije djevojčice u dobi od 11 i 5 godina (petogodišnja djevojčica umrla je 4 dana nakon primljene prve doze Pfizerovog mRNK cjepiva).

U razdoblju od 1. do 26. studenoga prijavljen je 1581 slučaj nuspojava nakon cijepljenja protiv COVID-19 kod djece u dobi od 5 do 11 godina (VAERS).

U razdoblju od 14. 12. 2020. do 26. 11. 2021., VAERS je za dobnu skupinu od 12 do 17 godina zabilježio 23.871 slučaj nuspojava, od toga 1453 teška slučaja nuspojava i 31 smrtni slučaj.

Najnoviji slučaj je smrt 16-godišnjakinje iz države Georgia (VAERS I.D. 1865389) koja je umrla dva dana nakon cijepljenja Pfizerovim mRNK cjepivom zbog otkazivanja funkcije unutarnjih organa i – srca. Zabilježeno je i 60 slučajeva anafilaktičkog šoka – u 96 posto slučajeva uzrok je bilo Pfizerovo mRNK cjepivo.

Na temelju podataka koje je objavio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, CDC, cjepiva protiv COVID-19 uzrokuju oboljenje srca, prvenstveno miokarditis i perikarditis – „što osobito uništava zdravlje naših mladih ljudi, uključujući i dobnu skupinu od 12 do 17 godina.“

Do 24. studenoga 2021., VAERS je primio 1.949 prijava miokarditisa ili perikarditisa kod cijepljenih osoba u dobi do 30 godina: većina slučajeva zabilježena je nakon cijepljenja mRNK cjepivom farmaceutske kompanije Pfizer/BioNTech ili Moderna i to osobito kod muških adolescenata i mladih odraslih osoba.  

Iako CDC tvrdi da su slučajevi srčanih oboljenja „rijetki,“ činjenice i dokazi govore drugačije: u dobnoj skupini od 12 do 17 godina zabilježeno je 666 slučajeva.

Brian Shilhavy, urednik „Health Impact News,“ proveo je detaljan pregled podataka te napisao: „Zatim sam izvršio potpuno istu pretragu za istu dobnu skupinu (12-17 godina), isključivši cjepiva protiv COVID-19 i uključivši sva druga cjepiva navedena u VAERS-u u posljednjih 30 i više godina i dobio vrijednost od 40 slučaja, što znači manje od 2 slučaja godišnje. …“ A potom je dodao: „No, ovih 666 slučaja u navedenoj dobnoj skupini odnosi se na američku djecu (SAD) u dobi od 12 do 15 godina za razdoblje od šest mjeseci, budući je cijepljenje počelo u svibnju 2021.“

Cjepivo protiv COVID-19 (Pfizerovo mRNK cjepivo) za dobnu skupinu od 5 do 11 godina dobilo je ‘odobrenje za hitnu uporabu’ u mjesecu studenome (2021.) i do sada su zabilježena dva slučaja oboljenja srca kod dječaka u dobi od osam i šest godina.

U svezi izdavanja odobrenja za hitnu primjenu cjepiva protiv COVID-19 za djecu u dobi od 5 do 11 godina, William Engdahl napisao je tekst u kojem upozorava javnost, osobito roditelje, na moguće štetne posljedice cjepiva.

Naime, 27. listopada 2021. Savjetodavni odbor američke Uprave za hranu i lijekove (FDA), preporučio je Pfizerovo mRNK cjepivo protiv COVID-19 za djecu u dobi od 5 do 11 godina. Dva dana kasnije (!), FDA službeno odobrava primjenu cjepiva za djecu od 5 do 11 godina – svi su glasali ‘ZA’ (17 glasova) uz jedan suzdržan glas. Stručnjak koji je bio suzdržan kasnije je objasnio da je to učinio zbog ograničenih podataka o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva. Tjedan dana prije ovog odobrenja, Bidenova administracija objavila je u javnosti kako je već kupljeno ‘dovoljno’ Pfizerovog mRNK cjepiva za cijepljenje svih 28 milijuna djece u dobi od 5 do 11 godina u SAD-u. „Smrad korupcije osjeća se nadaleko…“, napisao je Engdahl.

Dr. Eric Rubin, profesor imunologije na ‘Harvard TH Chan School of Pubic Health’ izglasao je odobrenje za cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi od 5 do 11 godina, a kasnije je izjavio: „ …. Nikada nećemo saznati koliko je ovo cjepivo sigurno osim ako ga ne počnemo davati. Samo tako to ide…“ 

Korupcija američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) proteže se i na članove Savjetodavnog odbora za cjepivo: mnogi od članova sadašnjeg odbora koji ima 18 osoba, imaju izravne veze s farmaceutskom kompanijom Pfizer ili s pro-Pfizerovom ‘Zakladom Gates’ (‘Gates Foundation’).

Nadalje, Engdahl postavlja pitanje: zašto cijepiti djecu kada je prema podatcima američkog CDC-a stopa smrtnosti od COVID-19 za djecu u dobi od 0 do 17 godina 0,0002 (posto) na 100.000 a u dobnoj skupini od 5 do 11 godina daleko je niža? Istraživanje Sveučilišta John Hopkins pokazalo je da je rizik od teškog oblika bolesti ili smrti od Covid-a u studiji provedenoj na 48.000 djece u osnovi JEDNAK NULI osim ako nije prisutan ni jedan drugi rizik od morbiditeta kao što su na primjer leukemija, dijabetes ili astma. Štoviše, rizik od zaraze druge djece također je vrlo nizak. Stoga, odluka o cijepljenju djece protiv Covid-a nema smisla za javno zdravlje jer djeca imaju gotovo nulti rizik od ozbiljne bolesti.

„To je jednostavno prima facie dokaz medicinske malverzacije na najvišim razinama američke vlade, uključujući FDA, s uvjerljivo zločinačkim namjerama,“ upozorava Engdahl (lat. prima facie – na prvi pogled).  

Pregledom najnovijeg izdanja ‘Med Check,’ dvomjesečnog biltena koji objavljuje Japanski institut za farmakovigilancu (Japan Institute of Pharmacovigilance, NOPJIP) kao član Međunarodnog društva za biltene lijekova (‘International Society of Drug Bulletins,’ ISDB), otkriveno je da rizik od smrti zbog cjepiva protiv COVID-19 može biti čak 40 puta veći za mlade ljude.

Nadalje, ‘Med Check’ također je istaknuo da u Japanu do rujna 2021. nije bilo smrtnih slučajeva kod osoba mlađih od 20 godina. „Ako su djeca u ovoj dobnoj skupini cijepljena, to može uzrokovati smrt,“ upozorava se u biltenu te dodaje:

“Čak i ako su djeca i adolescenti i ljudi u 20-im godinama zaraženi, to je prirodno blago ili asimptomatsko jer imaju manje SARS-CoV-2 receptora ACE2 od odraslih, a posebno manje od starijih ljudi. Smiješno je razmišljati o cijepljenju školske djece.”

„Stopa preživljavanja za COVID-19 procijenjena je na ne manje od 99,7 posto za sve dobne skupine mlađe od 60 godina“ (PJ Media: „New Standford Studies on Covid-19 Infection Fatality Rates Should End Covidstan Forever“ 2. 9. 2021.; https://pjmedia.com).

Analiza u ‘Med Check’ podsjeća na slične procjene drugih stručnjaka, poput znanstvenice dr. Jessice Rose, virusne imunologinje koja je u rujnu 2021. rekla FDA panelu da opasnosti od cjepiva „nadmašuju svaku potencijalnu korist,“ navodeći „vrlo ne normalan“ porast izvješća o ozljedama/nuspojavama uzrokovanim cjepivom protiv Covid-19 (o tome sam također ranije pisala).

“Mogli bismo na kraju ubiti tisuće naše djece s ovim sigurnosno neprovjerenim cjepivima,” također je upozorio znanstveni istraživač dr. Paul Elias Alexander u članku za LifeSiteNews te dodao: “Nema točnih podataka o sigurnosti, bilo srednjoročno ili dugoročno, i roditelji moraju sada ustati i reći NE!”

Pojedini hrvatski stručnjaci i znanstvenici također se suprotstavljaju ovom prisilnom cijepljenju djece u dobi od 5 do 11 godina. Prof.dr.sc. Ružica Razum koja je magistrirala i doktorirala na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu i redoviti je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu (KBF) u Zagrebu napisala je izvrstan tekst u kojem argumentirano progovara i propituje sve sumnje i nepoznanice vezane uz sigurnost eksperimentalnog cjepiva, osobito za djecu, kritički upozorava na nedostatak dijaloga i svake znanstvene rasprave itd.

„Idući tjedan kreće se s cijepljenjem djece od 5 do 11 godina. Izložiti djecu eksperimentalnom cjepivu, pritom nedovoljno poznavajući njegove ishode, a znajući da djeca nisu ugrožena od Covida 19, može se nazvati pravim zločinom nad djecom. Jesmo li svjesni vlastite odgovornosti u ovom bremenitom povijesnom trenutku?“ – ovim je riječima prof.dr.sc. Ružica Razum završila svoj članak koji bi mnoge, osobito roditelje trebao potaknuti na razmišljanje bez obzira što je dekan KBF-a, prof.dr.sc. Josip Šimunović izdao priopćenje u kojem ističe da stavovi Ružice Razum nisu stavovi KBF-a te da se KBF od njih potpuno ograđuje.

Postavljam pitanje: Znači li to da KBF ne priznaje naprijed navedene znanstvene argumente protiv cijepljenja djece eksperimentalnim mRNK cjepivom? A ovih je argumenata još i više nego što se u jednom tekstu može navesti.  

Izvor:

  1. 21st Century Wire: „Vietnam: 120 Children Hospitalized, Province Suspends Pfizer Vaccine;“ 7. 12. 2021.; https://21stcenturywire.com
  2. Megan Redshaw: „5-Year-Old Died 4 Days After Pfizer Shot, CDC VAERS Data Show,“ 3. 12. 2021.; Children’s Health Defense 
  3. CDC: „Selected Adverse Events Reported After COVID-19 Vaccination“ 30. 11. 2021.; www.cdc.gov/coronavirus/
  4. Brian Shilhavy: „666 Cases of Heart Disease in 12 to 17-Year-Olds After COVID Shots – Less than 2 Cases Per Year Following All Vaccines for the Past 30+ Years“ Health Impact News, 5. 12. 2021.;
  5. F.William Engdahl: „Malfeasance Behind the FDA Vax OK for Children“, New Eastern Outlook, 1. 11. 2021.; https://journal-neo.org
  6. Raymond Wolfe: „Vaccines pose 7 times higher death risk than COVID for young people, Japanese experts warn,“ LifeSiteNews, 11. 12. 2021.
  7. Ružica Razum: Izložiti djecu eksperimentalnom cjepivu – znajući da nisu ugrožena od Covida-19 – može se nazvati zločinom; 11. 12. 2021., https://narod.hr

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Europska unija nameće kukce, crve, skakavce, žohare, cvrčke… umjesto mesa

hrvatski-fokus

Mika Valtari: Sinuhe Egipćanin

HF

Vruć vjetar donosi rat

HF

Crvi se izležu iz jaja u cjepivu nakon što se ubrizga u vas

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više