Hrvatski Fokus

Živjela demonokratska i orwellijanska Plenkovićeva republika!

 
 
Sad je pravi trenutak za predizbornu pokaznu vježbu velike koalicije SDP-HDZ pod naslovom »Ništa nas ne smije iznenaditi!«, a sve u okviru koje će se donijeti ustavni zakon o zabrani maškara/poklada u ovdje u Hrvatskoj. Dvotrećinskom većinom, naravno, jer će im se pridružiti manjinske, regionalna, te one infinitezimalne stranke. Kad to već komunizam u izvornom obliku nije stigao, može ga nadoknaditi ovaj u po društvu razmazani. Zakon će sigurno biti pozdravljen od svekolike ovdašnje medije te parapolitičkih, a politički aktivnih i moralno-politički ispravnih udruga veljačinog tipa, drugačije šoršijanaca/ki. Nešto kao ondašnja Kominterna i lokalni jugo "Narodni front". Dakle: sad, pa zauvijek. Tako bi se ovdje značajno razvila i unaprijedila suvremena demokracija – za jedne, a spremile kaštige za druge. Bilo kakve, samo da ih se sve, ili što je više moguće, odmah dohvati, da se posao ne obavi ofrlje, pa se zadovolje i tipovi poput Nenada Stazića i Kreše Beljaka.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/5bbf899f6a82e.jpg
Nema demokracije za sve, tko je vidio demokraciju za "narodne neprijatelje", poput onih šaljivčina iz Imotskoga. Imotski je pritom posebno opasan, nije ih se dostatno u prošlom stoljeću iselilo, pa bi, osim ovih kaznenih, trebalo predvidjeti i poticajne mjere za njihovo iseljavanje, a onda poticaj proširiti diljem ovoga ovdje (RH?). Predviđam kako će se u tom zakonu o maškarama, pokladama, karnevalima, kao uostalom u svakom, pronaći rupa za izuzetak, a izuzetak bi bio riječki karneval. Njega bi svakako trebalo ostaviti jerbo je on, kao i sve što radi taj Obersnel Veljko, ili kako li se već zove: Bojko, Gojko, Koljko… – multikulti, ma bilo i rasističko. Ne bi na njemu bilo mjesta ni za gange ni za tambure, al' im ga ne treba ni ostavljati jer bi i gange i tambure, računa se, s vremenom odumrle, skupa s gangašima i tamburašima. Jedno-nacionalne, jedno-seoske i jedno-gradske kao i eventualne heteroseksualne maškare treba i zakonom zatrti u korijenu, možda spaliti, jednom zauvijek "u kompletu" – kad ih već vrijeme od poganstva do danas nije. Značajnu ulogu  moglo bi se u tom zadatku dati, možda, veljačinim odredima (udrugama). Mislim, sve se ionakko odvija u Februaru.
 
Paralelno bi bilo dobro donijeti i Zakon o izrazima ljubavi i tolerancije, možda osnovati i takvo ministarstvo – kandidata za ministra/cu je mnoštvo: veljača, mrak, bauk i drugi. Njime bi se mogla predvidjeti i odgovarajuća odličja. Recimo: Orden zasluga za dobro obavljen posao "Nenad Stazić", prvog reda sa srpom i čekićem, takav Orden "Krešo Beljak" za prebacivanje normi u likvidaciji "narodnih neprijatelja" drugog reda s baterijom i šarafcigerom, i tako redom. Svakako bi trebalo i utvrditi odličje govora ljubavi i tolerancije, primjerice s imenom rosa februaria s lentom na kojoj piše: psihopati, narodni neprijatelji, da bog da vas zahvatilo izobilje koronavirusa. (Kako vidimo, kletva ove praktikantice crne magije iz HINA-e(!) se već ostvaruje. Skida li tko crnu magiju?)
 
Ordenje bi dodjeljivao Predsjednik Republike/republike, a ovo ljuveno odličje Đula Šoroš, u slučaju nemogućnosti sin mu Alexaner. Dakako u sudruštvu s kompom Andrejom P. Mislim kako je ideja/zakon vrijedna izvoza i u Euniju. Uskliknimo: Živjela i više nego li demonokratska, i više nego li orwellijanska republika!
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Damir Boras zagovara novu Jugoslaviju

HF

Veliki vođa Andrej zaludio hrvatski narod

hrvatski-fokus

SDP-ova zloporaba slavonske kataklizme

HF

Hrvatska nije sajam rabljene robe!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više