Hrvatski Fokus
Religija

U Fatimi posveta bez talijanskih biskupa!

Nema srednjeg puta ni mogućih kompromisa

 
 
Marco Tosatti: Dragi prijatelji i neprijatelji, Stilum Curiae primili smo i rado objavljujemo komentar don Alberta Strumije o Posveti portugalskih i španjolskih biskupa njihovih zemalja Blaženoj Djevici Mariji u toliko dramatičnom trenutku u kojem se nalazi svijet i Europa. I opet vjerujemo da smo ujedinjeni u želji mnogih talijanskih vjernika da takav čin posvete bude učinjen i od strane naših talijanskih biskupa.Molitva krunice koja se dogodila na dan svetkovine Navještenja Gospodinovog Blaženoj Djevici Mariji u Portugalu, u Fâtimi, završena je trostrukim činom posvete Portugala Bezgrješnom Srcu Marijinom koju je izgovorio portugalski kardinal António Augusto dos Santos Martovidno potresen, u zajedništvu s biskupima drugih crkava raspršenih po svijetu. Događaj je bio obilježen punim i dubokim religioznim intenzitetom.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/03/cropped-Foto-Poloniai.jpg
Marco Tosatti
 
U trenutku ovakve nesreće kao što je sadašnja, na zlu glasu pandemija Covid 19 koja se razbuktala, treba nati uteći se Srcu Majke Božje, što je dokaz koji razlikuje one koji još uvijek imaju istinsku katoličku vjeru od onih koji su se predali sudbini. Nema srednjeg puta ni mogućih kompromisa.Istovremeno je tužno i bolno utvrditi potpunu odsutnost znakova, čak i daljinske povezanosti s talijanskom crkvenom zajednicom. Naši biskupi, poticani veoma brojnim zahtjevima koji su im stigli putem elektroničke pošte s potpisom dr. Ettorea Gottija Tedeschija nisu pokazali ni trunku osjetljivosti za inicijativu koju je iskazao taj blog koji je zahtijevao da se i oni, biskupi talijanski, priključe kao talijanska Crkva ovoj izvanrednoj obnovi posvete Bezgrješnom Srcu Marijinom. Ne mogu ni pomisliti je li to bilo učinjeno iz zloće – neka Bog sudi – ne mogu sumnjati u dobrotu duše mnogih među njima koje i osobno poznajem. Ipak moram pomisliti da se radi o konačnoj kušnji naše već krhke vjere kojoj nas je Gospodin izložio tražeći odgovor.
 
Nadošla mi je misao, a nadošlim mislima se ne može upravljati, nadošao mi je onaj pasus iz Starog Zavjeta koji govori o Mojsiju koji nije uspio uvjeriti egipatskog faraona da oslobodi izraelski narod, robove u toj zemlji. U tom tekstu sâm je Bog rekao: „Ja sam otvrdnuo faraonovo srce.“ (Knjiga Izlaska, 7,3) Ali odmah zatim je rekao: „Umnožit ću svoje zamke i svoja čuda.“)
 
Očekujem s punom vjerom upravo ove i druge dokaze naše vjere da Gospodin postigne obraćenje čitavog našeg naroda. Sustav je puknuo na svim razinama sve do Crkve koja je još do prije par godina stajala uspravno a sada stoji pred nama gubeći svoju javnu vidljivost; ali ne i  onu skrivenu u dušama i srcima mnogih vjernih laika i klerika. Htio bih da još ima vremena da se i u Italiji dogodi sličan čin kao onaj koji se dogodio u Fatimi i da se obnovi ono /Posvećenje Fatimskoj Djevici/ koje je učinio Pio XII. 1942. godine. U svakom slučaju, bar bi neki od njih mogli pojedinačno, ako su talijanski biskupi zašutjeli ukopavši se iza Biskupsku konferenciju, kao da Biskupska konferencija nije tijelo božanskog prava i utemeljena po Kristu, (!) i pojedinačno bi laici mogli izvršiti opetovano čin pojedinačne ili zajedničke posvete na daljinu. I svećenici bi mogli u svom privatnom služenju iza zatvorenih vrata, kao na Cenakulu („I dok su vrata mjesta na kojemu su se nalazili ustrašeni učenici bila zatvorena, dođe Isus,“ Ivan, 20,19), mogli bi posvetiti svoje župe i svoje vjerske zajednice i grupe vjernika koji su im povjereni. Siguran sam da će to mnogi učiniti i učinit će dobro i obznaniti  če na svoji prijateljskim blogovima kao što je ovaj i mnogi drugi. Neka to bude primjer svima! Veni Sancte Spiritus, veni per Mariam – O DOĐI DUŠE SVETI, DOĐI PO MARIJI!
Don Alberto Strumia
 

Marco Tosatti i Alberto Strumia, 26. ožujka 2020., https://www.maurizioblondet.it/fatima-consacrazione-vescovi-italia-non-pervenuti/

(s tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Podučavanje Crkve, znanosti i pseudoznanosti  Homoseksualni aktivisti i politička agenda

hrvatski-fokus

Domovinska duhovna obnova u Međugorju

hrvatski-fokus

Obitelj izvor života i radosti

HF

Ti što sanjaš daleka mora

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više