Hrvatski Fokus
Gledišta

Male stvari određuju visoku politiku

Treba provesti reviziju suđenja Andriji Artukoviću

 
 
„Ne ćemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata“. Što to znači za Hrvatsku i za hrvatski narod? To je ključno političko pitanje (ključni politički problem) za Hrvate i za Srbe. Pa i za muslimane u BiH. I Bakir Izetbegović za Hrvate u BiH kaže da su ustaše. Za to ključno političko pitanje, ključni politički problem na prostoru bivše države, potrebno je sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost. Vijeće, koje će voditi HAZU i Institut Ivo Pilar. Ali da to ne bude ono Vijeće koje je reklo da je uzvik Za dom! ustaški pozdrav koji se povremeno može koristiti. Znakovito. Interesantno. A Ivica Račan je legalizirao pozdrav Za dom. Zato što ga je volio? Ili?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/05/zadom1.jpg
Ako to nije ustaški pozdrav, čiji je onda? Jer kažu da je ustaški Za dom i Pavelića. Zašto se ne spominje onoga koji ga je uveo u Domovinski rat? Ako to nije ustaški pozdrav, što to znači za povijest NDH? Napisanu i skrivenu? A što napisana povijest o NDH znači Srbiji, tužitelju Andrije Artukovića Anti Nobilu, „antifašistima“, redateljici filma DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ Dani Budisavljević i Oliveru Frljiću? I na koncu, što to znači službenom broju od 80.000 žrtava u Jasenovcu?
 
Muka mi je uspoređivati Pavelića i Mihailovića, ali u Srbiji grade spomenike Draži Mihailoviću, a u Hrvatskoj, samo neki (bezuspješno) nastoje dokazati istinu o Anti Paveliću. Dakle, da bi se riješilo (pozitivno) glavno političko pitanje, koje je glavni politički problem na prostoru bivše države, potrebno je sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost. Vijeće, u kojem će obvezno sudjelovati i Igor Vukić, Stjepan Razum, Blanka Matković. Vijeće, koje će tražiti reviziju suđenja Andriji Artukovića. Sve to, da bude otvoreno za javnost. Da to prenosi 1. program HRT-a. Unatoč tome, ili zahvaljujući tome, odricanju od NDH, i za Bakira Izetbegovića, kamoli za Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića, mi smo ustaše. Samo jedna crna majica na jednoj službenoj državnoj obljetnici, pokreće političku lavinu. Kao što se u visokim planinama u vrijeme proljeća na određenim mjestima, dinamitom ruši snijeg, nakon odlaska Zorana Milanovića sa obljetnice Bljesak, zbog jedne crne majice, Milanoviću čestitaju mnogi. Poput predsjednika RS-a Milorada Dodika. Vidite kakve sitnice određuju visoku politiku.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Zašto se Paradžiku ne pali svijeća?

HF

Tužeći Ružu Tomašić Pupovac priznaje da je četnik?

HF

Građanska inicijativa skupila više od 10 posto

HF

Bolesna samohvala

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više