Hrvatski Fokus

Stanovništvo je očito bjelačko, visokog standarda i sklono demokratima

 
 
U vrlo oštroj borbi demokrata i republikanaca za pobjedu na idućim izborima nemiri oko pogibije Georgea Floyda mobilizirat će afroameričke birače pristaše demokrata da izađu na jesenske izbore. George Floyd je jedan od 1500 građana koliko godišnje premine u SAD-u u sukobima s policijom, policajaca smrtno strada u prosjeku 164 godišnje. Seattle je strateški zanimljiv iz više razloga a najvažnija je njegova liberalnost, odnosno potencijal za moguće privlačenje birača demokrata širom zemlje koji bi mogli biti jezičac na izbornoj vagi, a koji često ne izlaze na izbore jer ih ne zanimaju. Puno je vrlo mladih, visokoobrazovanih i samaca. Stanovništvo je očito bjelačko, visokog standarda i sklono demokratima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/durkan_sonics.jpg
Jenny Durkan
 
§  Prosječna veličina kućanstava u Seattleu je samo 2,06 osoba, a prosječna obitelj veličina je 2,87 ljudi.
§  Većina stanovnika Seattlea ima između 25. i 34. godine.
§  56 % populacije starije od 25 godina ima diplomu ili više.
§  Srednji prihod kućanstava je 67.100 dolara.
§  Seattleova populacija je 69,5 % bijela, 14 % azijska, 8 % afričko-američka i 6,6 % latino i latinoamerička.
§  Nevjerojatnih 97,5 % stanovništva  živi u krugu od četvrtine milje autobusne postaje Metro ili druge postaje javnog prijevoza.
§  Seattle je jedan od gradova u kojem se najviše može graditi.
 
Pravnica i LGBT aktivistica koja je sa partnericom usvojila dvoje djece, Jenny Durkan, dobila je 60 % glasova i postala 2017. gradonačelnica Seattlea. Nakon kolapsa Washington Mutuala u financijskoj krizi 2008. optužuju je da je bila blaga prema bankarima, te da je dala podršku  bivšem gradonačelniku Edu Murrayu koji  optuživanoga  za seksualno zlostavljanje djece u SAD, Irskoj (on je podrijetlom Irac katolik) i Walesu.
Za seksualno zlostavljanje iz sedamdesetih kada je Murray bio maloljetnik optužio ga je rođak, optuživan je da je nudio kokain za seksualne usluge.
Podržavao je otvoreno LGBT zajednicu, a 2013. je stupio u brak sa partnerom Shiosakijem sa kojim živi već 22 godine.
Dolaskom Amazona grad se povećao za 30 % stanovnika (sada ima oko 690.000, op., T.T.), visokoobrazovanih i mladih, ali to je ujedno bio i okidač za porast cijene najamnina što je stvorilo brojne beskućnike.
 
Durkan protivnike optužuju i za sudjelovanje u prosvjedima krajnje ljevice (tzv. antifa, zapravo komunisti i anarhisti, te pristaše pobačaja), te stvaranje zone anarhije što može imati dalekosežne posljedice, te prisiliti državu na drastičnu uporabu sile, pri čemu mogu stradati materijalna dobra i nevini ljudi a Predsjednika se može optužiti za nasilje i suspenziju demokracije. Uporaba vojske je ultima ratio koju izbjegava svaka država, osobito demokratska i osobito uoči izbora.
Kolumnistica Lola E. Peters (gospođa je mulatkinja, dakle je li Euroamerikanka i Afroamerikanka) napisala je sjajan članak u kojem ukazuje na nedostatak vizije i odgovornosti gospođe Durkan koja jednostavno za razliku od američkih stočara pionira (trailblazers) nema pojma o stvarnome životu već živi poput većine kvaziliberala u staklenome dvorcu. (Peters je spominjala mjehur sapunice, moglose kazati i kula od karata).
 
Seattle ima prekrasnu prirodu,zanimljiv indijanski etno muzej, živu i uglavnom modernističku i LGBT kulturnu scenu (kao i N.Y i Kalifornija), katoličke liberale i časne sestre koji su u oporbi Vatikanu (i Durkan je išla u katoličke škole), značajnu satanističku mikroscenu, vrlo kvalitetne fakultete, dobru hranu i vrlo lijep život sličniji kanadskom nego američkom. Što da kažem nego da je nešto trulo u državi Danskoj!
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Rusi i špijunaža

HF

U EU-u žele odlučivati iznad naših glava

HF

Klaunovi vode korona cirkus

HF

Kurdi traže autonomiju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više