Hrvatski Fokus
Znanost

mRNK Cjepivo protiv koronavirusne bolesti COVID-19

Za razvoj cjepiva protiv bolesti COVID-19 koristi se Gatesova nova, neprovjerena, neispitana i vrlo kontroverzna eksperimentalna RNK

 
 
Utrka vodećih svjetskih farmaceutskih industrija u razvoju cjepiva protiv novog koronavirusa i bolesti COVID-19 koju on uzrokuje u punom je jeku. Međutim, stručnjaci upozoravaju na opasnosti zbog primjene novih tehnologija genetskog inženjeringa u razvoju novog cjepiva. Robert F. Kennedy, Jr., jedan od vodećih američkih odvjetnika u zaštiti okoliša a posebno zdravlja djece (osnivač i predsjedatelj „Childrens's Health Defense“) također je nedavno upozorio na moguće opasnosti zbog primjene novih genetskih tehnologija u razvoju cjepiva protiv koronavirusne bolesti COVID-19.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/2018-06-07_115152.jpg
„Farmaceutska industrija ima više od 170 cjepiva protiv bolesti COVID-19 u razvoju i ispitivanju, ali Bill Gates i dr. Anthony Fauci guraju „Frankenštajnovu šapu“ kompanije „Moderna Inc.“ sa sjedištem u Bostonu u prvu liniju.“ Znanstvenici i (bio)etičari podižu uzbune. Zašto? Za razvoj cjepiva protiv bolesti COVID-19 koristi se nova, neprovjerena, neispitana i vrlo kontroverzna eksperimentalna RNK tehnologija koju Bill Gates zagovara i podržava već više od desetljeća. Ovo cjepivo protiv bolesti COVID-19 neće biti tradicionalno cjepivo s antigenom i adjuvansom. Umjesto toga, kompanija „Moderna“ ubacuje tj. ugrađuje mali komadić genetskog koda koronavirusa u humane stanice, mijenjajući pri tome DNK u ljudskom tijelu i reprogramira naše stanice da proizvode antitijela za borbu protiv koronavirusa SARS-CoV-2.
 
mRNK (messenger RNK/glasnička RNK) cjepiva su oblik i proizvod genetskog inženjeringa koji se naziva uređivanje linije gena zametnih matičnih stanica. Genetske promjene izazvane 'Moderninim' mRNK cjepivom prenose se na slijedeće tj. buduće generacije. U siječnju 2020. vodeći svjetski znanstvenici i etičari pozvali su na okončanje ove vrste eksperimentiranja („The Geneva Statement“). Kompanija „Moderna“ nikada nije prodala proizvod na tržištu, nije provela klinička ispitivanja niti je ikada imala cjepivo odobreno od FDA (američka Uprava za hranu i lijekove). No, kompanija „Moderna“ primila je nevjerojatnih 483 milijuna US dolara iz saveznih sredstava od Uprave za biomedicinska napredna istraživanja i razvoj (Biomedical Advanced Research and Development Authority, BARDA) u svrhu ubrzanja razvoja cjepiva. Inače, BARDA je sestrinska agencija NIAID-a  (National Institute of Allergy and Infectious Diseases / Nacionalni institut za alergije i infektivne/zarazne bolesti) na čijem čelu je dr. Anthony Fauci.
 
Nadalje, „Moderna“ je 'strateški saveznik' DARPA-e (agencija američkog Ministarstva obrane za razvoj novih tehnologija za vojsku SAD-a) od koje je također primila milijune US dolara za cjepivo protiv COVID-19 kao i od Zaklade Billa i Melinde Gates (Bill & Melinda Gates Foundation). Početkom srpnja (9. 7. 2020.) objavljeni su novi dokumenti koji pokazuju da National Institute of Health (NIH) u vlasništvu ima polovicu kompanije „Moderna Inc.“
 
Dr. Joseph BOLEN, bivši šef za istraživanje i razvoj u „Moderni“ bio je šokiran zbog Faucijeve podrške kompaniji: „Ne znam koje je njihovo razmišljanje,“ izjavio je dr. Bolen za CNN te dodao: „Kada sam to pročitao, bio sam prilično zapanjen.“ Kompanija „Moderna“ i Fauci pokrenuli su u ožujku 2020. u Seattleu pokusna ispitivanja na ljudima koja se financiraju saveznim sredstvima.
Dr. Peter HOTEZ upozorava na potencijalno kobne posljedice zbog „preskakanja“ (tj. potpunog izostavljanja) pokusne studije na životinjama.
Dr. Suhab Siddiqi, bivši direktor kemije u „Moderni“ za CNN je izjavio slijedeće: „Ne bih dozvolio da se cjepivo ubrizga u moje tijelo. Zahtijevao bih (odgovor na pitanje): Gdje su podatci o toksičnosti?“ Kao mjere predostrožnosti, „Moderna“ je zapovijedila sudionicima pokusnog ispitivanja cjepiva protiv COVID-19 da izbjegavaju spolne odnose bez zaštite kao i doniranje sperme. Istovremeno, Gates zahtijeva da SVA CJEPIVA protiv bolesti COVID-19 budu povlaštena tj. zaštićena tzv. totalnim imunitetom koje štiti od kaznenog progona počinitelja zločina!
Nadalje, Gates očekuje i nada se da će svoju eksperimentalnu tehnologiju mijenjanja gena prodati za svih sedam milijardi ljudi na planetu i tako ljudsku vrstu pretvoriti u genetski modificirane organizme, GMO-e.
 
Izvor:
 
Robert F. Kennedy, Jr.: „Gates Pushes Gene-Altering Technology on Seven Billion Humans,“
22. 7. 2020.; www.europereloaded.com
Roberto Andorno, Françoise Baylis et al.: „Geneva Statement on Heritable Human Genome Editing: The Need for Course Correction,“ Trends in Biotechnology, Vol. 38(4), travanj 2020., str. 351.-354.; www.sciencedirect.com
 

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Francuski general Christian Blanchon o štetnosti cijepljenja

hrvatski-fokus

Prilog HAZU-a kurikulnoj reformi (17)

HF

Jeff Barke: Ovaj novi zakon dovodi pacijente u opasnost

hrvatski-fokus

Pojedinačna i ukupna gospodarstvenost (8)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više