Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Emil Tedeschi na Hvaru ima svoje more i lovište

Plenković i Milanović sve će učiniti da zataška ovu aferu, kako to i inače čine

 
 
Evo vam i konkretnog primjera jednog kontroverznog poduzetnika koji ima svoje uporište u bivšem totalitarnom komunizmu – pravi ogledni primjerak komunističke zlatne mladeži. Prije nego što navedem jednu šokantnu informaciju, treba naglasiti da vladajuća vrhuška u Hrvatskoj nije u svojim pozicijama zbog svog znanja, vještina i sposobnosti, već zbog privilegiranosti koju im omogućuje njihovo komunističko podrijetlo. Poduzetnik se zove Emil Tedeschi, koji, dame i gospodo, ima 5 milijuna i 900 tisuća kvadrata lovišta s izravnim pristupom moru, na našem jadranskom biseru – otoku Hvaru. Za sve to on plaća godišnju koncesiju od smiješnih 100 tisuća kuna godišnje, s tim da su mu hrvatske šume dužne održavati putove i šume. Trošak za Hrvatske šume navodno doseže oko milijun kuna godišnje. To znači, da hrvatski porezni obveznici plaćaju Hrvatskim šumama kako bi Tedeschi imao svoje hvarsko carstvo.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/Logo-Tedeschi-scaled.jpg
Isto tako poznavatelji prilika smatraju da Tedeschi plaća 30 puta manju cijenu od realne, tržišne cijene za takav biser. Dolazimo do izračuna da je u deset godina koncesije Tedeschi protupravno prisvojio 30 milijuna kuna. To je novac koji na kraju nedostaje hrvatskim poreznim obveznicima. Za napomenuti je kako su lovišta javno dobro; smisao davanja koncesije je korištenje takvih prostora u svrhu turizma, te da se iz toga generiraju prihodi. Međutim, Tedeschi je jednostavno ogradio cijelo lovište, stavio je nadzorne kamere, izbetonirao pomorsko dobro, te je proveo još niz drugih protuzakonitosti. Građani Hvara se permanentno bune zbog tog stanja, ali Tedeschi – kao dio duboke države proistekle iz totalitarnog komunizma – naravno je zaštićen. Tko ima pravo ponižavati građane Hvara kako bi protupravno štitio nekog pojedinca?
 
Evo vam i dokaza – u ruci mi je izvješće Ureda za sprječavanje pranja novca Hrvatskom državnom odvjetništvu: navedena je KLASA i UR. BROJ.
Predmet: US Brands – Atlantic trade d.o.o. – obavijest o sumnjivim transakcijama.
Riječ je o nelegalnim isplatama u visini od oko 30 milijuna kuna.
Ovo je jedan od primjera kako DORH štiti kriminal. Samo na ovome što je ovdje dokazano hrvatska je država izgubila 6 milijuna kuna zbog utaje poreza. To je još jedan u nizu dokaza da DORH služi pojedincima i skupinama, a protiv hrvatskih državljana. Time Hrvatska krši i europsku pravnu stečevinu. Kao što znamo, utjecaj na pravosuđe je kazneno djelo – i za onoga tko na njega utječe, i za onoga koji na sebe da utjecati.
 
Sve činjenice koje sam iznijela uputit ću Vladi u formi zastupničkog pitanja. Očekujem da u roku od zakonskih trideset dana dobijem odgovor, te da se u skladu s istim pokrenu odgovarajući postupci. Napominjem – još uvijek nisam dobila odgovor od ministra financija na što se točno potrošilo 100 tisuća proračunskih kuna u Srbu ove godine. Što se tiče Tedeschija, slučaja Hvar i utaje poreza, naravno da sam svjesna da će Tedeschijev prijatelj, Andrej Plenković, učiniti sve da zataška ovu aferu, kako to i inače čini, kako on, tako i Milanović u svom mandatu. Svakomu je jasno da zbog korupcije imamo PDV od 25 % umjesto, recimo, 17 % – jer osiromašeni građani moraju financirati vladajuću komunističku zlatnu mladež. Naravno da korupcija nije ni lijeva ni desna – ona je zlo protiv kojeg se ima boriti svatko od nas. Jesmo li na strani prava i pravde, ili na strani korupcije i nepravde. Poručujem odgovornima da ću sve učiniti da rasvijetlim ove protuzakonite radnje i rabote, ako bude potrebno internacionalizirat ću ovaj slučaj, i obratiti se europskim institucijama – jer borba za pravdu i vladavinu prava nema alternativu.
 

Karolina Vidović Krišto, https://www.youtube.com/watch?v=VdL_-PLLwE8&t=101s

Povezane objave

Nema na naslovnicama podatka da je BDP narastao 1,5 milijardu, a javni dug 20 milijardi

HF

Abeceda izborne prijevare

HF

Taj novi vrli desni blok

HF

Karamarko zaslužuje priznanje – ačkosum!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više