Hrvatski Fokus
Kultura

Metamorfoza svijeta Mladena Žunjića

U ciklusu dominiraju motivi promjena koje su i vidljive i navješćujuće i opipljive ali i nedohvatljive u značenju, u namjeri

 
 
U mnogim temama kojih se likovno datakao, slikar Mladen Žunjić uvijek je tražio poveznicu s ciklusima koje je već realizirao a koji su obilježeni svojim osobitim karakterom, naime skladno slažući elemente svog upornog i strastvenog djelovanja u jedinstvenu slagalicu autorskog opusa, umjetnik sustavno bilježi i najmanju promjenu u svijetu koji ga okružuje, u kojem živi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/mzunjic.jpg
Tako i ovom novom ciklusu velikih formata (110 x 100 cm) akrila i uljana platnu, koji slobodno možemo nazvati Metamorfoza svijeta, dominiraju motivi promjena koje su i vidljive i samo navješćujuće i opipljive ali i nedohvatljive u značenju, u namjeri.
 
Taj svijet koji se netremice mijenja i koji je svaki je dan nezaustavljivo drugačiji bilježi svoje postojanje i svoje mijene na više slika, tvoreći vrlo zanimljivu kolorističku nisku, međusobno skladno i s razlogom povezanu.
 
Unatoč ozbiljnoj temi, slikar se odlučio za lepršavi, razlistani, lelujavi, ponegdje i prozirni, nježni, višeslojni kolor. Svakako, slikar nedvojbeno uspoređuje promjene koje svaki čovjek osjeća, na samome sebi, na vlastitom, u osobnoj intimi sa generalnim promjenama planete i života na njoj je i čovjek i platno, jedno su, jedno ovisno o drugome.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Aforizmi me na poseban način hrane

HF

Da se mogu…

hrvatski-fokus

Bilosnić uvršten u Svjetsku pjesničku antologiju u Rumunjskoj

hrvatski-fokus

Miris vičnog sićanja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više