Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Crkva širi mir, ljubav, praštanje i slogu, a ne razdor i mržnju

Poštujmo snagu vjere i utjehe koju nam ona nudi kroz ovo iskušenje zajedništva i ljubavi

 

U državi u kojoj se 86 posto stanovništva izjašnjava katolicima javljaju se pojedini lažni moralisti, dušobriznici i dobročinitelji koji olako omalovažavaju ulogu Crkve u ovoj velikoj nesreći. Propituju se “gdje je sada Crkva i njihovi pusti novci, koliko su dali” i pri tome zaboravljaju da Crkva nisu samo vjerski objekti, obredi, svećenici i časne sestre, već svi mi vjernici – narod Božji, koji je i u ovom slučaju još jednom pokazao solidarnost sa stradalima. I u razrušenim mjestima i širom Hrvatske, pomažući na sve načine pojedinačno i institucijski poput Caritasa i ove Hrvatske katoličke misije u Berlinu i njenog voditelja fra Zvonka Tolića. Misija Crkve i Caritasa je da stalno pomažu najpotrebitijima i tako će nastaviti djelovati kada potres prestane biti vijest i kada svi drugi napuste područja uništena potresom. I onda će ljudi koji su ranjeni emotivno, duhovno i tjelesno ili materijalno-egzistencijski trebati jesti, spavati, disati, školovati se ali i nastaviti živjeti tamo gdje im je sigurnost narušena.

Crkva smo svi mi, velika većina u Hrvatskoj, koja ne prihvaća podmukla omalovažavanje od strane neupućenih i zlonamjernih pojedinaca. Crkva širi mir, ljubav, praštanje i slogu, a ne razdor i mržnju koju nam nameću ti pojedinci zamućena pogleda i razuma, čiji angažman i njihovu konkretnu pomoć do sada nismo imali prilike vidjeti.

Ali ovo nije kritika nego promišljanje da ne lutaju nego prihvate duh zajedništva. Jer i u najtežim trenutcima ratova i vihorima totalitarnih sustava koji šire mržnju prema čovjeku Crkva je bila utjeha i vodilja. Upravo ona o kojoj govorim-ona Crkva koja je utkana na malom poniznom čovjeku koji pomaže, vjerniku koji daje od sebe. Nemojmo gledati zlato i bogatstvo koje je samo odraz prelijepe baštine katoličke opstojnosti i muzejske vrijednosti. Poštujmo snagu vjere i utjehe koju nam ona nudi kroz ovo iskušenje zajedništva i ljubavi.

Za one koji žele znati više o ulozi Crkve u humanitarnom djelovanju: https://youtu.be/HpZF7SStayI

https://www.bitno.net/…/fra-zvonko-tolic-skupio-vec…/…

Krešimir Čaljkušić, https://www.facebook.com/kresimir.caljkusic.9

Povezane objave

Jedini spasitelj Hrvata u Srbiji

HF

Srbija – izbori za vijeća nacionalnih manjina

HF

Montirani proces koji teče

HF

Govor prilikom uvođenja hrvatskog jezika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više