Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Tko je uspješniji predsjednik Vlade, Milanović ili Plenković?

Hrvatska gubi, i to već petu godinu, isključivo zbog jednog nesposobnog trenera

 

Nastavno na dosadašnje analize i prezentacije stvarnog ekonomskog stanja Republike Hrvatske, objavljujem dva nova dokaza koji potvrđuju dramatičnost situacije u koju nas je doveo predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osobno. Sve bitno u Hrvatskoj ekonomiji i industriji se doslovno raspalo, Plenković je uništio sve redom, što nije uništio to je predao stranim interesnim skupinama i takvim postupcima, koji su protivni nacionalnim interesima. Uz to, doveo je građane Hrvatske na prosjački štap, sve kako bi njima lakše upravljao. I to je, nažalost, surova istina. U današnjoj prezentaciji konkretno se vidi razoreno TRŽIŠTE KAPITALA, nepovratno narušeno povjerenje investitora koji su jednom odlukom jednog čovjeka izgubili desetke milijardi kuna u rekordnoj godini u povijesti svjetskih financijskih tržišta. I svi još uvijek šute!

Jedna narodna poslovica jasno kaže: „Onaj koji odustaje nikada ne pobjeđuje, onaj koji pobjeđuje nikada ne odustaje“. Posljedice su jasno vidljive, narednih dana ću prezentirati razloge te šutnje.

Moje cjeloživotno djelovanje temelji se na argumentima, konkretnim podacima, dokazima i činjenicama, a to se jasno može iščitati i iz mojih javnih objava i nastupa u posljednje tri godine. Kada govorim i pišem o statističkim podacima vezanim uz rezultate Vlade RH, uglavnom su to Eurostatove usporedne statistike, koje su osim mene javnosti iznosili i brojni drugi ekonomski i financijski analitičari. Na žalost, od prvog dana četverogodišnjeg mandata A. Plenkovića moglo se prepoznati, a uskoro smo za to dobili i egzaktne podatke, da je upravljanje društveno-političkim i ekonomskim životom Hrvatske zaprepašćujuće loše!

Hrvatska država je u zajednici 27 država gdje se natječe upravo na tom društveno-političkom kao i gospodarskom terenu. Usporedio bih to sa sljedećim, nogometnim rječnikom rečeno: u jednoj godini natjecanja, ako Real, Barcelona, Bayern ili bilo koji drugi klub imaju loše rezultate, mijenja se trener. Hrvatska kad pogleda na bilo koju relevantnu statističku tablicu unutar EU-a – gubi, i to već petu godinu, isključivo zbog jednog nesposobnog trenera, a svi to promatramo kao da nas se ne tiče!

Još jednom želim ustvrditi da je nakon četiri godine upravljanja Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a, gledano s krajem 2019. godine, dakle prije same pandemije i potresa, Republika Hrvatska dovedena je pred društveno-politički, gospodarski i demografski slom, očaj i nemoć. Pandemija i potresi samo su snažnije i brže razotkrili jad i bijedu hrvatskih građana u koju ih je dovela pogubna politika jednog čovjeka. Ovdje prezentiram i dokaz iz Državnog zavoda za statistiku RH. Za kraj sam slobodan izreći i jednu staru narodnu mudrost, a to je; „Čovjeka prepoznaješ po njegovim djelima.“

Danas imamo neoborive dokaze da je Andrej Plenković rušenjem, otimanjem i pljačkom glavne regionalne kompanije Agrokor grupe zadao smrtonosni udarac hrvatskoj industriji, a kroz to i čitavome gospodarstvu. Pokazatelji izneseni u grafovima koji su prilog ovog teksta zorno prikazuju Plenkovićeva “djela”. On i sam zna da mu je danas ključan problem do temelja razorena ekonomija, a onda i sve ostalo što je kroz godine njegove vladavine toliko eskaliralo u negativnom smislu, da ulazi u nezaustavljivu spiralu propasti. Plenković danas puše u balon od sapunice što duže može i da što veći bude, iako dobro zna da će se rasprsnuti. Sve ovo je dramatično protiv nacionalnih interesa i interesa građana Republike Hrvatske i mora im se stati na kraj jednom za svagda, što prije. I zato se uvijek moramo prisjećati riječi prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana: “Mi nismo nekakva banana država i ne ćemo dopustiti da nam kojekakvi strani diplomatski činovnici rješavaju bitna pitanja našeg unutarnjeg demokratskog i gospodarskog razvitka.” Danas gledamo kako se mnogi vole kititi njegovim imenom i djelom, a pred očima nam provode upravo agendu protiv koje se predsjednik Tuđman najviše borio!

Ivica Todorić, https://www.facebook.com/ivica.todoric.official

Povezane objave

FRANCK – Nova linija funkcionalnih čajeva

HF

Uvijek puštam da me vodi osjećaj

HF

»Volim kad nas Srbi kolju…«

HF

Tko je god protiv ZDS, taj je protiv Hrvatske

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više