Hrvatski Fokus
Kolumne

Predstoji nam razdoblje nove velike bitke za Domovinski rat!

Ne može se ispod posljedica potresa skrivati zaborav na zlo i zločince

 

Notorna Lora Vidović, pučka pravobraniteljica na odlasku, još jednom je pokazala kako je ona obična ljevičarska aktivistica koja je kroz sve ove godine svojih mandata zlorabila časnu funkciju na koju ju je potvrdio Hrvatski sabor i promicala nakaradne političke ideje koje nemaju veze s obnašanjem funkcije pučkog pravobranitelja. Ona je klasični primjerak glasnogovornika antifa u Hrvatskoj koja je koristila svaku mogućnost vrijeđanja osjećaja nacionalne Hrvatske, kao i institucije hrvatske države. Ne samo sto joj je crvena krpa pozdrav “Za dom spremni”, Marko Perkovic Thompson i Čavoglave, njezine izjave protiv hrvatske policije zbog odgovornog i ozbiljnog čuvanja hrvatskih granica od nezakonitog upada imigranata u Hrvatsku ostat će trajni primjer kako se vlast može osramotiti jer ju nije razriješila odmah nakon takvih izjava pred europskom javnošću. Podsjećam hrvatsku javnost, poglavito tzv. desnu, nacionalnu, kako je “ikona” konzervativne Hrvatske, europarlamentarka Ruža Tomašić, podržala kandidature te i takve osobe za europskog ombudsmana. Sapienti sat. Naposljetku, sramota je i ljaga na ovoj hrvatskoj vlasti što je Lora Vidović dočekala kraj mandata na ovoj časnoj funkciji jer se i na ovom primjeru pokazalo koliko je tzv. politička korektnost pogubno štetna u situacijama kada državni dužnosnici miješaju svoje političke svjetonazore s nacionalnim interesima. Nadamo se kako će iz ove blamaže hrvatska vlast izvući pouku i ubuduće voditi računa pri izboru novog pučkog pravobranitelja.

Napuštanje protokola prigodom obilježavanja Masleničke bitke od strane predsjednika države Zorana Milanovića, a zbog pojavljivanja predstavnika udruga HOS-a sa svojim ratnim oznakama nije posebno iznenađenje! Zoran Milanović ustrajan je u zaoštravanju svog stava kojim ne priznaje legitimitet i legalnost proslavljene postrojbe i čuvara njene tradicije! Potpora koju mu je dao Milorad Pupovac očekivana je, kao i izneseni zahtjevi Pupovca prema zabrani korištenja HOS-ovog znakovlja u javnom prostoru, a jasno je da su ti zahtjevi upućeni prema Hrvatskoj vladi! Jasno je kako nam predstoji razdoblje nove velike bitke za Domovinski rat! Jesmo li spremni za taj politički boj koji moramo prihvatiti!? Koliko nas uopće ima spremnih ne odustati od sebe i naših poginulih vitezova? Vrijeme će vrlo brzo pokazati! Svatko od nas bit će suočen sa ispitom vlastite savjesti, bez izuzetaka! Nitko nema pravo stajati po strani! Nema predaje! ZDS!

Iako smo čisto ljudski svi prinuđeni u prvom udaru nesreće, nepogode i katastrofe u prvi plan postaviti žurnu pomoć i solidarno djelovanje, želim istaknuti da drugi korak i rješenje posljedica ne smije počivati na bježanju od činjenica. Nema dobrog rješenja bez suočavanja sa surovom istinom.

Isticanje etničke pripadnosti žrtava potresa na Banovini, svojatanje i paradiranje humanošću, te razvoj modela rješenja u kojem se javno natječu solidarni i u prvom valu nakon potresa na Banovini istaknuti nositelji pomoći unesrećenim ljudima, izraz je duboke bolesti hrvatskog društva i duboko poremećenih javnih kriterija.

No, svi poremećaji nemaju istu težinu u kolektivnoj memoriji hrvatskog naroda. Zato im se ne smije javno i politički davati isti značaj. Kad Solidarna, ultraljevičarska humanitarna udruga okuplja uglednike i ljevičarski afirmirane znanstveno-kulturne uzore, omalovažavajući tradicionalne humanitarne organizacije kao Crveni križ ili Caritas, jasno je da je to model sveobuhvatnog nastojanja lijevo-liberalnog resetiranja društva, naroda i ljudi. Toga se ne bojim jer znam da hrvatski narod ne odustaje tako lako od sebe. Neka viču, iako bi bilo mudro pitati protagoniste te inicijative, gdje su se, kada, koliko i presudno do sada eksponirali osobno, te još važnije, rade li to što zagovaraju iz uvjerenja ili za masan novac na svojim civilnim humanitarnim pozicijama? Svi su na teškim sinekurama, što parapolitičkih, što globalnih imperijalističkih struktura.

No, medijska šutnja na Pupovčeve riječi da je potres ujedinio narode Banije, duboko je zabrinjavajuća s obzirom na ulogu Pupovčevih Srba danas u hrvatskoj državi. Još je jadniji odgovor tzv. nacionalnih snaga, kako medijskih, još više političkih. Nema ga.

Nametnuta politička korektnost, lažna, dubiozna i duboko manipulativna, sprječava ljude javno mu postaviti protupitanje – o kakvom ti izmirenju govoriš? Ako je danas potres unesrećio ljude Banovine, zar trebamo zaboraviti i zanemariti činjenicu da je 1991. godine daleko veće i teže zlo pogodilo Hrvatsku, da su ljudske fatalne posljedice bile neusporedivo strašnije, a materijalne nemjerljivije?

Kako pomiriti potresom izazvane posljedice sa stoljetnim permanentnim srpskim zlom, koje u amplitudama s vremenskim odmacima u pravilu razara cijele hrvatske regije, naročito Banovinu? Stvari i događaje valja zato uvijek nazivati imenom i prezimenom, a zlu ni u najgorim nesrećama nikada ne dopustiti da se uvlači u srce humanih stremljenja i podijeli status žrtve.

Hrvatska ne smije obnovi nakon potresa pristupiti neselektivno. Ne smijemo, potaknuti jaucima iz Majskih Poljana kod Gline, koji dominiraju na nacionalnim televizijama, zaboraviti da se iza tih jauka i vrlo agresivnih zahtjeva za prioritetnim rješavanjem posljedica potresa, skrivaju ljudi i obitelji prononsiranih nekažnjenih zločinaca, koji bez trunke kajanja i vrlo pragmatično danas od nasljednika susjeda, koje su ubijali, i hrvatske države koju su s neviđenom brutalnošću nastojali sasjeći u korijenima, zahtijevaju poseban status i nastavak privilegiranosti. Zato pozivam i medije i političare, opoziciju i pogotovo vlast, zastanite i recite. Recite istinu. Ne može se ispod posljedica potresa skrivati zaborav na zlo i zločince, jer humanost ne smije poprimiti dimenzije ludosti i destrukcije, s teškim moralnim posljedicama na hrvatski narod. A srbovanjem i lažnom korektnošću upravo tome svjedočimo.

Anto Đapić, https://www.facebook.com/anto.djapic

Povezane objave

Mate Kapović razotkrio marksističku agendu

hrvatski-fokus

Svakidašnje jadikovke i poneki san

HF

Sramotni intervju Pavla Vujnovca

hrvatski-fokus

Groblje mira

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više