Hrvatski Fokus
Gledišta

Tko ne bi “šiznuo”

Nepotpisani pošiljatelj optužio me da sam Srbin…!

 

Otkako je Književni klub HKUPD „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada dospio sa svojim izdanjima na Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, sa posebnim jednosatnim izlaganjem u Sali „Borisav Pekić“ (http://www.stanislavpreprek.org/index.php/ct-menu-item-5/104-knjizevni-klub-hkupd-stanislav-preprek-na-62-medunarodnom-beogradskom-sajmu-knjiga) i najavio odlazak na „Interliber“ u Zagreb, prvi čovjek naše kulture, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost i umjetnost „Nova riječ“, predsjednik Nakladničkog vijeća NIU „Hrvatska riječ“ i još štošta toga, te prvi čovjek politike u to vrijeme, Tomislav Žigmanov, se ozbiljno razbolio, i od tada pokušava uništiti ovaj Književni klub na sve moguće načine, posebno diskreditirajući mene kao voditelja tog Kluba.

Da ne bi uništio Klub zbog mene ja sam se iščlanio iz HKUPD „Stanislav Preprek“ pisanim aktom u kojem je naveden taj razlog. Žigmanovu to nije dosta i nastavlja me mjesecima i godinama vrijeđati (kao i dalje omalovažavati Književni klub HKUPD „Stanislav Preprek“) po više osnova, a najmonstruoznije su email poruke pod „Srijemski Hrvat“ koje uglavnom piše u ranim jutarnjim satima. Jedna je poslao putem Print Screena 1. 12. 2020.

A 22. siječnja 2021. godine, poslao je na više email adresa poruku sljedećeg sadržaja:

From: presjendik dhsv [mailto:predsjendikdhsv@gmail.com]
Sent: Friday, January 22, 2021 8:11 AM
To: undisclosed-recipients: (Žigmanov sve radi ispod žita, prim.a.)
Subject: Strašni nasrtaji

Poštovani,

I dalje smo svijedoci strašnih nasrtaja na našu privatnost od strane jednog plaćenika ovdašnjih službi i sad već bolesnog paćenika, koji zarad razbijanja hrvatske zajednice u Srbiji piše pisma na stotine probranih adresa.

Viješto se sakrivajući svoj srpski identitet iza jedne minorne hrvatske udruge iz Novog Sada, Branislav pokušava svojim smješnim napisima da zagadi javni prostor Hrvata u Srbiji, u čemu sa svom mržnjom ne uspijeva. To ga, iovako bolesnog opsjednutog pojedinim osobama u hrvatksoj zajednici, dodatno žesti. Uz to i gazde iznevjerava, pa ga i one dodatno gone. No ne uspijeva ovaj pisac u lošem pokušaju… Pa kako onda da čovijek ne bi šiznuo… Stoga ga i dalje trebamo svi da ignorišemo, a on nek i dalje samo piša…

Koliko je Žigmanov bolestan govori ovaj njegov tekst jer se jednostavno može provjeriti kojih ovdašnjih službi sam ja plaćenik, da li sam bolesni paćenik zato što pišem istinu, kao i to tko je razbio hrvatsku zajednicu u Srbiji, ja ili on?! „Vješto skrivajući svoj srpski identitet“ su riječi za kaznenu odgovornost, jer moj nacionalni identitet je također lako dokaziv, no u svakom slučaju nikako ne mogu biti riječi prvog čovjeka kulture 57.900 Hrvata u Republici Srbiji i čovjeka koji se još uvijek izjašnjava kao prvi čovjek politike tih Hrvata, iako mu je mandat na predsjedništvo političke stranke, koju je doveo do potpune propasti, istekao prije skoro dvije godine!

„Minorna hrvatska udruga iz Novog Sada“ je to samo u potpuno poremećenom gledanju vrijednosti Tomislava Žigmanova, koji upravo forsira mediokritete, plagijatore i svoje poltrone. Rezultati i vrijednosti Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ su također lako merljivi i samo su još jedan pokazatelj na koji način Žigmanov uništava ovdašnju hrvatsku zajednicu.

Ja, kao pojedinac koji ima pravo iznositi svoje mišljenje, nikako ne mogu zagaditi javni prostor Hrvata u Srbiji, ako ono što govorim i pišem nitko ne čita, što je vrlo jednostavno, ali upravo Žigmanov koristi sve ovdašnje zvanične hrvatske medije (i novac koji pripada svim Hrvatima u Srbiji) u kojima iznosi svoje obmane cijelog hrvatskog puka, ne samo u Republici Srbiji!

Po prirodi (i vaspitanju) sam čovjek koji nikoga ne može mrziti (što nije slučaj s Žigmanovim), ali ne prezam žestoko kritizirati i ismijavati (jer sam i satiričar) sve ono što mislim da nije dobro, a da „iznevjeravam svoje gazde i oni me (zbog toga) gone“ su halucinacije čovjeka koji sam za sebe kaže:

Pa kako onda da čovijek ne bi šiznuo… A pravu prirodu Žigmanovljevog već legendarnog kukavičluka odražava poziv „urbi et orbi“ da svi treba da ignoriraju ono što ja pišem (pišam). Kako je moguće ignorirati plaćenika (nekih neprijateljskih) službi (i sve gore navedeno) koji vješto krije svoj srpski identitet i rastura ovdašnju hrvatsku zajednicu?! Ignoriranje je nemoć da se dokaže istina, a ja stojim iza svake svoje rečene i napisane riječi i u to se svatko može uvjeriti upravo u kontaktu s mnom, jer ne krijem svoje ime i sve druge osobne podatke. Nego, Tomislava Žigmanova napuštaju svi i on u očaju panično mlati u prazno. Bit će mu jednostvnije i lakše da da ostavke na sve svoje, inače manipulacijama stečene funkcije, i ne maltretira dalje 57.900 Hrvata u Srbiji te ne šizne skroz! Srdačan pozdrav iz Novog Sada.

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Ustavni sud je ugušio neposrednu demokraciju

hrvatski-fokus

Šokačka šupa (šokšup) u Vajskoj

hrvatski-fokus

Aristocid hrvatskih elita

hrvatski-fokus

Gradonačelnik Bandić štuje jugozločince

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više